2022 · Week 31

Mijn laatste week vakantie zit er bijna op! Boehoe! Al ben ik toch ook blij dat ik volgende week weer een beetje in een normaal ritme terecht kom. 🙂

Maandag was een fijne dag tot een uur of 5 ongeveer. De dag begon met auto’s kijken op tv voor het kind en lezen voor mij. Mijn papa kwam helpen om de laatste hand te leggen aan de elektriciteit voor de nieuwe keuken. D en ik deden boodschappen. Ik ging eens naar de Colruyt omdat ze daar vuilzakken verkopen. Ik kom daar anders niet echt maar het was eens tof om niet zelf mijn boodschappen in de kar te laden aan de kassa. (voor de mensen in Nederland, jullie hebben geen Colruyt eh? Je rijdt met je kar naar de kassa en daar scannen ze je boodschappen en leggen ze ze zelf in een nieuwe kar waar je dan mee wegrijdt)

Op de middag ging ik naar de kinesist en daarna was het kindeke wakker van zijn dutje en gingen we naar de binnenspeeltuin. Op een bepaald moment waren het lief en D weg en kwam er een klein meisje aan me vragen waar mijn papa was. Na een minuut of vijf kwam ze weer aan m’n tafeltje om te zeggen dat ik haar moest volgen en dat ze mijn papa had gevonden. Dat bleek dan het lief te zijn.

Toen we thuis kwamen, merkte ik dat ik precies een blaasontsteking ging krijgen en dat bleek dan ook effectief het geval te zijn. Dinsdagochtend ging ik snel naar de dokter en bleek het toch wel een serieus kaliber blaasontsteking te zijn dus ik kreeg een antibioticakuur. Na een uurtje of twee merkte ik al een groot verschil!

Dinsdag gingen we ook naar de Ikea want ik had het plan opgevat om onze medicijnkast op te ruimen (zie hieronder de voor, tijdens en na foto’s) en daar had ik nog een bak of drie voor nodig. De situatie was ernstig. 😉 Het kind was zot van het houten treinspoor daar dus dat ging ook mee naar huis samen met 2 planten uit de koopjeshoek. Ze kostten elk maar drie euro en ze zien er nog keigoed uit. Snap niet waarom ze maar drie euro vroegen maar ik ga er niet over klagen. 

‘s Avonds maakte ik tegelijkertijd avondeten en een cheesecake en dat was ook nogal een uitdaging maar ik bracht ze tot een goed einde! Woensdag ging ik namelijk op bezoek bij Evelien en haar dochtertje die een maand ouder is dan D en ik wou graag iets lekkers meenemen. Ik ken Evelien alleen van Instagram door Laura die goed bevriend is met haar. Je zou denken dat ik dat dan spannend vond om met haar af te spreken maar dat was totaal niet het geval. Ik was mega chill en het was nog eens echt tof ook. Mega fijn als je meteen op dezelfde golflengte zit met iemand.

‘s Morgens ontbeet ik met een restje poffertjes, aardbeien en nog een beetje van de mascarpone slagroom van de cheesecake. Jammie! Het lief heeft op de foto rechts onderaan de twee vintage lampen vast die boven onze ontbijtbar komen te hangen. “Passen ze wel bij elkaar?” – “Nee, maar dat vind ik net tof!”

Zie hier de zeer ernstige en levensbedreigende medicijnkastsituatie. Als je het deurtje open deed viel er wel altijd iets uit. Idem als je iets wou zoeken. We hadden een doos maar euh ja, die was begraven en er lag allemaal rommel bij die er niet hoorde zoals batterijen en een lintmeter. Ik stalde alles uit op tafel, sorteerde alles en deelde de nieuwe bakken in. Meer dan de helft van de medicijnen konden naar de apotheek omdat ze vervallen waren en de rest is nu logisch ingedeeld. Toch satisfying vind ik.

Het kind werd deze week nogal verwend! Op donderdagavond haalde ik een tweedehands houten loopbrommertje (brom brom volgens D) op. Het lief had dat gevonden en het kostte maar 20 euro terwijl er bijna niets aan te zien was en die dingen nieuw net geen 100 euro kosten. Score! Nog een score voor het kind (het lief en ik vonden het maar irritant): tijdens een van onze ochtendlijke wandelingetjes kwamen we een stofzuigertje tegen dat gratis mee te nemen was. D stofzuigde de hele weg naar huis en ik verschoot er achteraf van maar dat ding kon dus echt zuigen. Kon hé want het maakte dus ook een irritant geluid en we haalden er thuis de batterijen maar uit.

En om het af te maken kreeg ik twee spelletjes binnen die ik voor D kocht. Eentje met grote kralen om te rijgen (van SES) en eentje met een beer die je eten moet geven (Berenhonger van Haba). 

Donderdagavond besloten we tijdens ons wandelingetje naar de speeltuin om frietjes te halen en die daar te eten. Echt leuk! D at bijna alleen maar ketchup maar hij vermaakte zich nogal in zijn eentje en wij konden rustig eten.

En dan, vrijdag, ik stond op na weer een ononderbroken nacht, had een rustige ochtend en vertrok ‘s middags naar zee. In mijn eentje! Het lief had een week of twee terug eens een nacht alleen op verplaatsing en hij vond dat zo fijn dat ik bedacht (toen pas) dat ik dat ook wel echt eens tof zou vinden en toen dwong hij me soort van om vrijdag naar zee te gaan voor een nachtje. Ik haalde lekkers om te eten (chipskes en vers geperst fruitsap enzo) en besteedde de namiddag met mijn boek en mijn laptop buiten op het terras en het was geweldig. Ik keek Harry Potter en bleef misschien iets te lang op maar ik sliep ook uit zaterdag en bleef daarna nog wat in bed liggen. Zalig!

In de ochtend ging ik even naar het strand want je kan niet naar zee gaan en dan de zee niet gezien hebben eh. Ik had het plan opgevat om ‘s middags ergens een pannenkoek te eten maar dat deed ik dan uiteindelijk toch niet. In de plaats daarvan reed ik naar huis en maakten het lief en ik er met D’tje een toffe namiddag van. 🙂

Wat is het leukste dat jij deze week deed?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 thoughts on “2022 · Week 31

 1. Nee, dat systeem van de Colruyt hebben wij hier volgens mij nergens. Wel dat je zelf je boodschappen scant, dus dan kan je ze meteen in je tas doen. Wij laten meestal ook één keer per week een flink deel bezorgen, dat scheelt ook.

  Eerste Boomgaard van Haba is trouwens ook een erg leuk spel voor 2+!

 2. Wat een leuk idee om alleen erop uit te trekken, en dan nog naar de zee – heerlijk! Blij dat je ervan kon genieten. Ben al superbenieuwd naar jullie nieuwe keuken, want die lampen bijvoorbeeld zien er echt al zo schoon uit! Leuk om je week weer mee te kunnen lezen. Liefs!

 3. Klinkt als een fijne week, op de blaasontsteking na. Bah, dat is zo vervelend en pijnlijk – ik hoop dat de antibiotica goed hun werk hebben gedaan. Ik moet wel zeggen dat ik nu heel veel zin in chips heb terwijl het pas 10 uur ‘s ochtends is hahah 😛

 4. Hehe nu gaat iedereen denken dat de Colruyt zo’n luxe-supermarkt is. Je nachtje weg ziet er superontspannend uit! Ik ben de ‘Harry Potter’-reeks opnieuw beginnen lezen, was ook echt een héél goei beslissing haha.

 5. Heerlijk, dat nachtje alleen weg! Het medicijnkastje ziet er heerlijk opgeruimd uit zo. Ben wel benieuwd of dat lang zo blijft; bij mij zou het na één keer zoeken een zooi zijn;).
  En eh, nu wil ik in Nederland ook een Colruyt. Klinkt geweldig namelijk.

 6. Ohh wat heerlijk een nachtje weg! En die chips vind ik dus superlekker he 😀
  Die cheesecake ziet er goed uit! En ik hoop dat je blaasontsteking inmiddels een beetje over is!