2021 • Week 45

Maandag was ik vrij! Ik had afgelopen zondag in mijn hoofd met mezelf afgesproken dat ik NIETS ging plannen en gewoon zou doen waar ik zin in had maar ik was vergeten dat ik een date had met Laura. Nieuw plan: naast de date met Laura NIETS anders plannen. Maar toen was ik vergeten dat ik iets moest afgeven bij mijn schoonzus in de voormiddag dus plan nummer drie: NIETS anders plannen naast Laura en mijn schoonzus. Uiteraard deed ik toch dingen. Ik haalde schoentjes voor D’tje (ben jaloers) en een broodje voor ‘s middags. Voor de rest hield ik me bezig met mijn blog en lezen.

Dinsdagavond maakte ik brownies waar ik dan woensdagochtend geheel verantwoord mee ontbeet door een paar stukken in mijn Griekse yoghurt te gooien. Verder gebeurde er buiten werken niet bijster veel op dinsdag. Woensdag wel! Ik at voor het eerst een kaki, wat ik er vanbinnen heel leuk uit vond zien (en wat vooraf ging aan het googelen van “hoe eet ik een kaki”) en er was het elastiekjesmysterie.

Ik stond namelijk op met een elastiekje rond mijn pols. Wij hebben thuis wel elastiekjes maar die zitten in een doosje in een kastje waar ik niet dagelijks in moet zijn. Ik ben niet gaan slapen met het elastiekje rond mijn pols. Maar het zat er dus ineens. Ik heb er een hele dag mijn hoofd over gebroken. Het lief kwam met de conclusie dat ik ontvoerd was door aliëns.

Alleszins, woensdag werkte ik maar een halve dag en daarna maakte ik vliegensvlug mijn valies, haalden we het kind op van de opvang en reden we naar de Ardennen voor een extreem verlengd weekend.

We gingen met mijn schoonfamilie naar Rendeux. Het lief en ik waren een beetje nerveus voor de autorit met het kind die niet graag in de auto zit en twee honden die ook niet graag in de auto zitten maar het viel eigenlijk super goed mee. Op de eerste volledige dag bleek er al een leiding verstopt te zitten waardoor er wc-water (inclusief nogal onsmakelijke inhoud) uit het putje in de badkamer omhoog kwam (denk ik, ik heb er geen verstand van). Het lief en mijn schoonbroer hebben dat dan gefixt na anderhalf uur koteren.

Iets anders wat stom was: ik vergat mijn menstruatiecup (nochtans had ik hem wel klaar gelegd!) en werd natuurlijk woensdag in de late namiddag ongesteld. Ik had nog een back-upje maandverband in mijn handtas gelukkig en mijn schoonzus bracht donderdag een voorraadje maandverband mee maar ik baalde wel dat ik geen cup kon gebruiken. Donderdag in de late namiddag bracht mijn schoonmama voor mij een cup mee van de winkel die ondanks de feestdag toch open bleek te zijn! Het was de be’Cup van Intimy. Hij zag er een beetje anders uit dan mijn geliefde Organicup dus ik vertrouwde het niet 100% maar ik vind deze misschien nog wel fijner, haha 😀

Ik vond het een heel fijne omgeving waar we zaten! Er was een wandellus in de buurt van het huis waar het lief echt heel mooie foto’s maakte. Er werd elke dag gewandeld maar niet elke dag door mij, haha. Het was soms wat moeilijk met de kindjes waardoor mijn schoonzus en ik af en toe in het huis bleven met ons nageslacht. Dat vond ik ook niet erg 😉 Ik hou wel van wandelen maar ben niet zo’n fan van hellingen, haha. Na de eerste wandeling had ik al last van mijn schenen. Als D’tje dutjes deed, ging ik mee op bed liggen en las ik in mijn boek.

Het was best een fijn weekend. Ik heb genoten van de natuur, het gevoel van er eens even tussenuit te zijn. Alleen, om eerlijk te zijn, duurde het voor mij drie dagen te lang. Dat lag uiteraard niet aan het gezelschap zelf maar gewoon aan de duur en het feit dat je met al die mensen op een vrij beperkte ruimte constant samen bent. Ik was elke dag serieus overprikkeld en heb me een paar keer alleen in onze slaapkamer moeten terugtrekken om te ontprikkelen. Ik kon het allemaal niet zo goed aan, het constante geluid van 11 volwassenen, 3 kindjes en 3 honden en dat allemaal in een oud huis dat bij elke zucht piept en kraakt. Niet de meest ideale situatie voor een hooggevoelig iemand 😉 Ik was dan ook best wel blij dat we zondag naar huis reden en ik vandaag en morgen nog vrij heb om te bekomen.

De terugrit was hemels want het kind sliep de hele weg. We kwamen thuis rond 16 uur. Helaas ontdekten we dat in die vijf dagen weg onze vriezer blijkbaar ontdooid is door een stroomstoring ofzo? Geen idee. Keihard balen want ik had er vorige week net nieuwe vleesvervangers in gestopt. Ons plan om frietjes te bakken kon dus ook niet doorgaan dus moesten we natuurlijk uit pure noodzaak frieten bestellen. Triest! Ahum. On the bright side, het ontdooien van de vriezer is zo’n klusje dat er nooit van komt dus dat is nu wel gebeurd en het ding is eens leeg. Ik zal het maar positief bekijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

18 thoughts on “2021 • Week 45

 1. Zo’n mooie koude-herfst-landschap-foto’s! Heerlijk, zo’n weekendje weg. Al kan ik me inbeelden dat het fijn was om terug thuis te zijn ook 😉 Ik ben de komende 2 weekends ook op stap en heb daar eigenlijk wel wat stress voor: soms is’t een beetje veel hé! Hopelijk de diepvries intussen al wat kunnen terug vullen?

 2. Die natuur lijkt me echt zalig! Maar net als jij zou mijn kop op springen staan na het weekend. Mijn kop stond al op springen na de blogmeeting, en die was maar een middag. Ik ben graag tussen de mensen die ik graag heb, maar ik heb ook mijnen tijd alleen nodig net als gij. Met ouder worden is het alleen maar erger geworden. Die schoentjes voor kleine D zijn echt zo schattig! En cool printje ook. Als het geen Vans waren geweest had ik het nog overwogen, maar ik blijf een Converse mens. Ik wens je een fijne week toe! 🙂

 3. Griekse yoghurt met brownie… Waarom ligt dat nog niet gewoon in de winkel? Klinkt zó goed!
  De foto’s van het weekend zien er prachtig uit, maar ik snap helemaal dat je je af en toe even terug hebt getrokken en dat je nu bij moet komen. Blijft lastig, zoiets.

 4. Die overprikkeling begrijp ik zo goed! Het laatste weekendje weg bij ons was met 6 volwassenen en 4 kinderen, die heel druk en luid waren en ik was gewoon een zombie nadien!

 5. De foto’s van je familieweekend zijn er prachtig uit, maar ik kan me inderdaad ook voorstellen dat het teveel is met zoveel geluid het hele weekend. Zou dat zelf ook lastig vinden, behalve wanneer het met een kleiner gezelschap is en er ook voldoende rustige tijd is 🙂

 6. Oef zo’n halve week met een hoop familie lijkt me ook erg intens!! Ik ben zelf ook echt een introvert en einzelganger haha, dus ik kan me je frustratie helemaal begrijpen.
  De omgeving ziet er in ieder geval prachtig uit 😀 En wat lief dat je schoonmama een cup kwam brengen!

 7. Nou ja, je intenties voor de nietsdoen-maandag waren goed, haha! En wat balen van de vriezer, zeg!

  Ik begrijp helemaal wat je bedoelt met zo’n familieweekend. Een paar jaar geleden hebben wij dat ook eens gedaan en daarna zeiden mijn vriend en ik ook tegen elkaar: oké, dit doen we niet nog een keer langer dan 1 nachtje, haha.