2021 • Week 42

Deze week deel ik gewoon een paar random momenten van mijn week want ik had een beetje vakantie (wat ik me pas aan het begin van de week herinnerde, haha) en heb vooral opruimfoto’s gemaakt.

• In augustus bestelde ik in pre-order de agenda van Eva Mouton voor 2022 en eindelijk kwam hij aan deze week! Hij is zo leuk. Heb al keiveel zin om mijn eindeloze lijst afspraken (kuch kuch) in te plannen. Er zat ook een leeg notitieboekje bij, een setje met kleefbriefjes en een handtekening. Joepie!

• Ik moest bij de dokter nog een briefje ophalen dat ik daar vorige week vergeten was. Alleen vergat ik mijn afspraak om het op te halen ook telkens maar het is gelukt! Ik nam de fiets en het was KOUD! Amai mijne frak.

• Ergens in de week was ik onze schuif met bakspullen grondig beu. Alles lag daar door elkaar en het was altijd gedoe om er iets uit of terug in te steken. Soms viel er dan iets achteraan uit de schuif wegens te vol en dan kon de schuif niet meer toe. Als de vaatwasser dan open stond konden geen van beiden toe en zo had ik mezelf dus al veel blauwe plekken bezorgd omdat ik me dan in duizend bochten moet wringen om dat ding van achter de schuif uit te vissen, half over de vaatwasser heen. Goed, tijd voor verandering dus. Ik bedacht dat de bakspullen wel onder de oven konden en dan de bakjes die onder de oven zaten in de schuif van de bakspullen dus dat schuifje moest er ook aan geloven. (proficiat als je nog mee bent!)

Bij Minimaliese zag ik de tip om bewaarbakjes met het deksel er op in de kast (of schuif dus) te zetten dus dat deed ik. Ik gooide alle kapotte of dekselloze exemplaren weg. Ik ben echt heel kritisch geweest (trots! 😀 ).

Uiteraard, eens ik bezig was moesten alle kasten er ook aan geloven. Het is pas nu ze opgeruimd zijn dat ik door had hoe rommelig ze waren en hoeveel ongebruikte dingen er in stonden. Nu is het allemaal overzichtelijk en word ik er blij van. De kast van D’tje was echt zo’n doorn in mijn oog. Wij propten alles daar in met als gevolg dat je vanalles op je kop kreeg als je de kast open trok.

• Aan het begin van de week ging ik met Laura naar de kringloop waar ik een paar toffe dingen kocht. Gisteren kwam er een post online met mijn koopjes!

• Diezelfde dag kwam Fien op bezoek en bakten we een appeltaart. We gebruikten het recept van Laura’s Bakery maar dan met onze eigen twist. Het was echt een héél lekkere taart.

• Verder hielden we ons deze week goed aan ons weekmenu en aten we onder andere gebakken rijst met vegetarische loempia’s, linzensoep van De Groene Meisjes, wrapkes, ovengroentjes met een vleesvervanger (ik schreef eerst vleesverwarming, haha 😂).

• We deden een mini make-over van de gang. We verplaatsten onze lockerkasten naar ‘het kotje’ en de houten kast die daar stond verplaatsten we naar de gang. Het bespaart ons plaats in de gang en toch passen er meer spullen in. Win win!

• Ik ging nog eens naar de kapper maar dan nu om mijn haar te kleuren. Decadent he, zo twee keer op een paar dagen tijd naar de kapper (= ook twee keer een zalige hoofdmassage krijgen). Dat komt gewoon omdat er zaterdag geen tijd meer was om naast het knippen ook te kleuren. Ik ging terug naar een meer natuurlijker bruin. Ben er ook heel blij mee!

• Ik vulde deze pagina wat aan met leuke dingen.

• Ik keek op Netflix Britney vs Spears en jongens amai, wat een held is dat eigenlijk??!! Dat zij al die jaren haar leven volgehouden heeft vind ik een wonder. Eerlijk, ik zou het niet kunnen. Kun je het je voorstellen? Dat je een hoog functionerend persoon bent, miljoenen en miljoenen binnen haalt met al je tournees en gewoon NIETS over je leven te zeggen hebt? Overal toestemming voor moet vragen? Dat je mentale gezondheid gewoon compleet genegeerd wordt. Dat je 13 jaar (dat is lang he) monddood gemaakt bent. Afschuwelijk. En ronduit niet te begrijpen. Ik had er heel de docu een brok van in mijn keel.

• Tijdens de nacht van zaterdag op zondag ging het lief uit met zijn vrienden en was ik een avondje alleen thuis. Helaas was het hier op de voetbal achter ons dik feest en kon ik zelfs de muziek shazammen 🙄 Grote bron van frustratie en ergernis. Toen ik om 3.30 uur wakker werd was er nog altijd een duidelijke boenk boenk boenk te horen maar gelukkig wel al stiller.

• D vond een verdwaald mondmaskertje onder de zetel (hehe) dus dat zette ik voor de grap op zijn hoofd. Zoals dat dan gaat kreeg ik de rest van de dag op de meest random momenten dat mondmasker in mijn hand geduwd en moest ik het weer op zijn hoofd zetten. Haha.

Trouwens, grote mijlpaal hoor dit weekend! D’tje deed al wel af en toe eens een stapje om bijvoorbeeld het kleine afstandje tussen de kast en zijn stoel te overbruggen maar sinds zaterdag stapt hij echt ons hele huis door. Wel nog een beetje alsof hij zich een stuk in zijn voeten gezopen heeft maar het is zo schattig! Heb er al vaak om moeten lachen 😀

Wat was het hoogtepunt van jouw week?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

29 thoughts on “2021 • Week 42

 1. Wat een heerlijk gevoel hé wanneer je van die kasten of schuiven hebt kunnen reorganiseren. Al helemaal wanneer een kleine aanpassing plots voor een veel handigere indeling zorgt of meer ruimte oplevert. Ik vind zo’n ordelijke schuiven echt super rustgevend. Jammer dat ze niet vanzelf zo blijven. Binnenkort moet ik mijn knutselkasten nog eens onder handen nemen.

  Wat je vraag betreft ik heb deze week enorm genoten van een korte boswandeling met manlief, van het bijpraten met een vriendin die ik door Corona al heel lang niet meer in het echt had gezien en ik maakte voor het eerst in mijn leven pompoentaart. Te laat voor de bakchallenge van Fieke maar desalniettemin wel lekker. (Ik bestelde misschien ook weer iets van Harry Potter maar ik moet er wel nog een tijdje op wachten)

 2. Hahaha ik vind ook dat peuters altijd stappen alsof ze ladderzat zijn, maar als ik dat zeg komt dat altijd heel verkeerd over 😀 Ik heb de agenda van Eva Mouton ook binnengekregen deze week, zo leukkkk. Ik was ook heel erg fan van de editie van dit jaar!

 3. Geweldig, dat mondkapje en de eerste stapjes! Toffe fietstassen heb jij trouwens. Die opgeruimde keukenkastjes zijn een genot om naar te kijken. Jammer dat ik het net zelf ook gedaan heb, want anders zou ik daar nu spontaan zin in krijgen;).

 4. Kleine D groeit zo snel! Voor je het weet is ‘ie aan het puberen 😉
  Lekker opgeruimd joh, ik las het en dacht… dit moet ik ook echt doen. Maar heb nog geen motivatie gevonden eerlijk gezegd haha.
  Ik had al wel een andere Britney docu gezien maar deze ga ik ook eens kijken. Vind haar verhaal wel fascinerend… heftig hoor!

 5. Deksels op de bakjes gaat hier no way lukken want de bakjes moeten echt in elkaar gestapeld, ik heb er heel veel. Maar je ergernis herken ik helemaal dus heb toch iets van een systeem bedacht: ALLE dekseltjes helemaal rechts in de la.
  In theorie werkt dit prima 😉

  1. Wij hadden ook een systeem! Alle dekseltjes in een grote bak maar zoals je zegt, in theorie werkt het prima, haha. Ik heb ook veel bakjes weg gedaan hoor want als ik ze er allemaal op deze manier had moeten in zetten had ik ook niet genoeg plek gehad.

 6. Mooi opgeruimd, die tip van de dekseltjes is echt heel slim. Je verzamelt anders wat bij elkaar he. En wow zo stilaan de eerste stapjes, het lijkt alsof ie nog maar net is geboren :D. De tijd gaat toch snel.

 7. Die kleine van jullie wordt echt veel te snel groot! Maar wel schattig dat hij zijn eerste stapjes begint te zetten. En op zich doet zo’n goeie week opruimen eens goed he. Ik kan er altijd heel gelukkig van worden als ik opgeruimd ben en dan ga ik de dagen erna ook duizend keer kijken om trots te zijn dak heb opgeruimd haha. Fijne week Irene!

  1. Dat heb ik ook, die eerste stap is het moeilijkste! Maar vaak start ik echt uit frustratie, haha, omdat iets al te lang aansleept en ik het “nu” beu ben. Dat is misschien ook niet het allerbeste maar kom, het is dan toch gedaan. En het voelt inderdaad heel fijn achteraf!

 8. Wow lekker opgeruimd! Die bakjes met deksel erop is best een goed idee, want hier is het altijd schelden om de deksel te vinden haha. Maar neemt het niet veel meer ruimte in dan? (misschien moet ik minder bakjes hebben..)

 9. Leuk om over je week te lezen en fijn dat je vakantie had! Tijd om alles op te kunnen ruimen is fijn en zorgt – bij mij in ieder geval – altijd voor een rustig gevoel in mijn hoofd. Ik moest stiekem wel een beetje lachen om de vleesverwarming, haha. En wat leuk dat je kleine stapjes begint te zetten 🙂

 10. Wat tof dat D’tje nu helemaal goed kan stappen! Je bent echt goed bezig geweest qua opruimen, zeg. En die agenda is echt leuk! Sowieso altijd tof als je zo’n leuk pakketje met extraatjes binnen krijgt. Dan wordt het echt een cadeautje ook al had je het gewoon zelf betaald.

 11. Wat een leuke agenda! Ik heb toevallig net een nieuwe gekocht, maar deze ziet er ook echt mooi uit. 🙂 En ja, de documentaire over Britney Spears heb ik ook gezien. Echt intens, hè? Ik meende ooit eens gelezen te hebben dat zij gediagnosticeerd is met dezelfde aandoening als ik (al zag ik dus in deze documentaire dat de curatele uitgesproken is omdat ze dement zou zijn? wtf?) en daardoor voel ik mij dan toch enigszins verbonden, geloof ik. Hoe dan ook: een held is het zeker, die vrouw.

 12. Leuk om ook eens zo’n overzicht te lezen 🙂 Heerlijk he dat opruimen! Ik kan ook nooit stoppen als ik eenmaal begonnen ben haha.
  Heel benieuwd nu naar de Britney docu! Gaat op m’n lijst.

 13. Wat een fijn overzichtje om te lezen weer! Klinkt alsof je veel leuks gedaan hebt, en heel goed bezig geweest met opruimen! Ik vind het altijd zo fijn als ik heb opgeruimd om te zien hoe netjes het dan is, haha. Die appeltaart ziet er heerlijk uit ook! Wat een leuke agenda.

  Ik heb de Britney Spears docu ook gekeken toen hij uitkwam. Zo heftig! Ik keek ‘m ook echt met een brok in mijn keel. Wat zij allemaal heeft moeten meemaken…