2021 • Week 38

Maandag besloten we dat we toch al naar huis gingen komen van zee in plaats van dinsdagochtend. ‘s Morgens maakten we nog een lange wandeling en daarna poetsten we het huisje, laadden onze spullen, de hondjes en het kind in en reden we naar huis. Het was geen toffe rit helaas. Het kind was heel moe maar wou niet slapen dus die zat heel de tijd te zeuren en huilen (hij viel uiteindelijk wel in slaap maar toen was het al bijna de moeite niet meer) en een van de hondjes had een stresspiske gedaan dus de auto stonk uren in de wind. Als je een hond hebt weet je dat dat nog heel anders ruikt dan gewone pipi 😜

Dinsdag was ik dus nog thuis. D’tje ging naar de opvang en ik las was blogs bij. Daarna ruimde ik alle was op. Dat stapelt altijd maar op. Ik ben ondertussen wel al goed bezig met de was effectief te wassen, ‘op tijd’. Alleen het opruimen is nog iets om extra aandacht aan te besteden, haha 😉 Daarna deed ik een paar boodschappen. Ik had besloten dat ik toch wat extra moeite in D’tje zijn verjaardagstraktatie wou stoppen, voor zijn matekes in de opvang. Uiteraard liep ik ook even de Hema in en kocht ik daar compleet nutteloze dingen zoals nieuwe notitieboekjes en een portemonneetje.

Ik had van mijn ex-collega’s ook nog een bon van de Standaard Boekhandel en daar kocht ik Gezonde Grenzen van Nedra Glover Tawwab mee. Ik volg haar op Instagram en ik vind het een van de nuttigste accounts die ik volg.

Woensdag had ik een redelijk drukke werkdag eigenlijk. ‘t Lief kwam me ophalen van mijn werk en we haalden dan samen D op bij mijn ouders. Ik spotte op hun voordeur een spikkelmot. Zo mooi! Zie hoe speciaal.

Normaal had ik dan ‘s avonds om half acht nog een gesprek met iemand via video en ik was een beetje gestresseerd want het leek me niet zo’n simpel gesprek én ik wou nog graag uitdeelcadeautjes maken voor D’tjes verdaardagsparty in de opvang en dan ook nog bananencakejes. Uiteindelijk kreeg ik nog een mail dat de afspraak niet doorging dus dat was een geluk bij een ongeluk eigenlijk. Voor in de opvang zelf hadden we een grote pot met boerderijdiertjes gekocht. Voor de kindjes had ik dan voor elk een knijpontbijtje en een paar wascootjes in een zakje gestopt met wat confetti. Ik vond het wel een vrolijk pakje zo. De bananencakejes vond ik helaas niet zo goed gelukt dus die heb ik niet meegegeven, haha.

Donderdag en vrijdag werkte ik ook weer (what’s new, eh?) maar het waren echt fijne dagen eigenlijk. Ik kreeg nog een paar keer leuk nieuws, ging mee naar een nieuwe werkgever waarvoor we een vacature mogen invullen. We kregen daar onder andere een rondleiding en het was mega interessant.

Ik drink weer veel thee tegenwoordig. Het is nog wel redelijk warm buiten maar ik heb het soms toch al fris. Mijn handen koelen heel snel af en een theetje warmt me dan altijd terug op. Verder ging ik een paar keer met Archie wandelen en genoot heel erg van de bedtijd met D’tje. Tegenwoordig leggen we hem op ons grote bed, geven we hem daar zijn flesje en blijven er dan bij tot hij in slaap valt. Hij speelt eerst nog een beetje maar gaat na een paar minuten dan liggen om te slapen. Maar vaak wil hij ook echt contact en dan komt hij tegen ons of half op ons liggen en maaaaan dat is echt een van de fijnste dingen ooit. Ik koester die momentjes echt. Als hij dan goed vertrokken is, leggen we hem in zijn eigen bedje en begint de rest van onze avond.

Vrijdagavond deden we van datenight en gingen we een film kijken (gewoon thuis) maar uiteindelijk zetten we hem af en besloten zaterdag verder te kijken omdat we nog zin hadden in een dessertje. We hadden alleen niets in huis. Ik maakte dus om negen uur nog chocolademoelleuxkes en ze waren perfect gelukt!

Zaterdag was het D-mamadag want het lief ging vissen met zijn broers. ‘s Morgens speelden we een beetje en deed ik erg mijn best om hem in slaap te krijgen voor zijn dutje. Toen dat eenmaal gelukt was ging ik als een wervelwind door huis: stofzuigen, opruimen, vaatwasser uit- en inruimen, was ophangen en insteken. Toen dat klaar was, was er een half uurtje voorbij en wou ik wat op m’n gemak zitten maar het kind was alweer wakker 😭 We zitten weer in een periode waarin zijn slaapjes moeilijk gaan.

In de namiddag ging ik met Fien op stap. We haalden een pakketje op met een paar tweedehands bordeaux Dr. Martens. Nog bijna niet gedragen! Daar heb ik echt een koopje aan gedaan. En daarnaast stelde ik met babyspulletjes uit de Zeeman, Hema en de Action een pakketje samen voor een van m’n vriendinnen die zwanger is. Ik zou er al bijna zelf nog een baby door willen, haha. Ze hebben zo veel mooie spulletjes! Het geslacht is nog geheim maar ik vond dit wel allemaal voor zowel een jongen als een meisje passen.

Zondag maakten we ‘s morgens een best wel lange boswandeling. Ik denk dat we wel anderhalf uur op stap waren. Heel fijn en het was zo warm! Toen we terug thuis waren heb ik snel iets gegeten en daarna vertrok ik want ik had afgesproken met mijn vriendinnen (waaronder dus de zwangere vriendin). We hadden elkaar alweer een paar maanden niet gezien. Ik haalde eerst een pakje op met vintage dingetjes die ik via Instagram had gekocht een paar weken geleden. Super blij met m’n nieuwe spulletjes.

Rond 20 uur was ik weer thuis. Daarna schreef ik dit overzichtje nog en keken we Lego Masters maar ik was al best wel gaar eigenlijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 thoughts on “2021 • Week 38

  1. Zo lief, dat bedtijdmomentje met D. De traktatie vind ik heel leuk geworden. Ik hoop voor je dat de kleine man deze week wat beter gaat slapen, zodat jij ook wat meer tijd hebt om even bij te komen. Fijne week!

  2. Leuk om over je week te lezen! En oh nee, wat een slecht begin met de hond die uit stress in de auto plaste… Verder in dierenthema: die mot is inderdaad echt prachtig! Ik begin zelf ook langzaam weer meer zin in thee te krijgen nu de herfst officieel begonnen is en het toch langzaamaan iets frisser wordt (hoewel het hier in Spanje nog steeds warm genoeg is om geen thee te hoeven drinken ;))

  3. Gelukkig is de geur van hondenurine mij nog nooit opgevallen, haha! Die babykleertjes zijn zo lief! Wij weten zelf de geslachten wel, maar we shoppen lekker genderneutraal. Toen ik laatst in een winkel naarstig op zoek was naar maat 44 vroeg een verkoopster ook ‘voor een jongen of meisje?’ en ik had echt zoiets van: I don’t f*cking care, laat me gewoon alles zien wat je hebt en dan kijk ik zelf wel wat ik mooi vind, pffff.

    1. Oh ja, das irritant! Ik koop zelf ook wel vrij neutraal vind ik. Ik vind van dat vuil en oud roze echt super mooi dus wij hebben zo wel een paar dingetjes voor D. Maar ik koop vooral online voor hem en dan stelt niemand domme vragen :p