2021 • Week 33

Voila se, het ging een paar weken goed en dit was dan weer een week met een ziek kind. Natuurlijk ook nadat hij na een paar weken verlof terug ging naar zijn onthaalouder. Ik had het kunnen weten 😉 Daarnaast ook de week waarin ik mijn laatste werkdag had en we een nieuwe vriend in huis kregen!

Goed, we beginnen met maandag he 🙂 Hoogtepunt van de dag: onze robotstofzuiger arriveerde! Blijde gebeurtenis natuurlijk, iedereen hier is erg enthousiast. We doopten hem John B (wie raadt uit welke serie dit komt?) en hij leert momenteel ons huis nog kennen om er een plattegrondje van te maken. Zeer slim ding en wauw, ik geniet volop van mijn gestofzuigde vloer!

Dieptepunt van de dag / nacht: Zondagavond zeg ik nog tegen iemand dat de baby nu toch een paar weken niet ziek was en hoppa, hij kreeg ‘s nachts 39 graden koorts. Dikke fuck you moeder zegt. Alle hens aan dek dus en een overhoop gegooide agenda. Hij was ook echt niet te genieten dus het was geen fijne dag. Ik zou zelfs zeggen dat het een extreem vermoeiende dag was met een nog vermoeiendere nacht waarbij hij alleen rustig sliep BOVENOP mij. Mijn hele nacht bestond dus uit waakslaap. Joy. Om de baby wat af te leiden maakte ik ‘s morgens een lange wandeling met hem maar ik kwam uiteraard in een giga regenbui terecht. Lovely day.

Nog een dieptepunt: mijn Fitbit liep vast. Ik kreeg het niet opgelost en probeerde te chatten met iemand van Fitbit maar het duurde een eeuwigheid voor ik effectief een gesprekspartner had en daar had ik geen tijd voor. Nog iets voor op m’n to do 😉

Dinsdag werkte ik terug en zorgde het lief voor onze zieke baby. Nog altijd geen blij mannetje en zelfs nog meer koorts. Hij ging ermee naar de dokter, bleek het kind de mond-, hand- en voetziekte te hebben (veroorzaakt door een virus dat zorgt voor blaasjes in de mond en op de handen en voeten). ‘Gelukkig’ (nog) geen blaasjes op zijn handjes en voetjes.

Hoogtepunt van de dag: ik maakte een papieren hoedje voor het kind en hij vond dat geweldig grappig.

Voor de rest had ik echt 0,0 energie. De werkdag ging wel oké maar daarna had ik een serieuze klop. ‘s Avonds raakte de baby ook niet goed in slaap en had hij veel hulp nodig. Uiteindelijk besloten we dan om 21 uur al maar te gaan slapen want blijkbaar als het lief naast hem ging liggen lukte het wel.

Woensdag moest ik een trui aan want het is verdomme herfst in augustus. Ik word daar lichtelijk chagrijnig van maar oké. Gelukkig vloog de werkdag voorbij. Ik mocht weer mailen – daar ben ik altijd blij mee – alleen had ik allemaal moeilijke mails waar ik lang over na moest denken / veel over op moest zoeken en ik had net zin in simpele mails, haha. Ik sloot mijn werkdag af met een teamvergadering en dat was dus meteen mijn laatste met mijn huidige collega’s. Deed toch een beetje raar moet ik zeggen.

D’tje bracht de dag door bij zijn tante zodat het lief ook eens goed door kon werken. Na mijn werk nam ik een heel uitgebreide douche. Deed deugd! Dat schiet er toch altijd wat bij in door al het zorgen. Daarna haalden we D’tje op en ik viel bijna van mijn stoel want hij had daar een dut van 2,5 uur gedaan. Ik ben al blij als hij thuis eens 45 minuten slaapt 😜 Daarna werkte het lief nog een beetje, maakten we nog een wandeling, ging D slapen zonder problemen, bakten we frietjes en keek ik een paar afleveringen van Rizzoli & Isles terwijl het lief gamede.

Donderdag was een bijzonderen dag: mijn laatste werkdag! Doordat ik nog wat overuren had staan moest ik maar een kleine drie uur werken. Tussen mijn calls door hield ik me bezig met afscheidsmailtjes typen en ineens was de tijd om. Ik moet zeggen dat ik het toch echt heel raar vond. Ook erg jammer dat ik mijn collega’s niet in’t echt eens kon zien en vastpakken. Na mijn werkdag vond ik in mijn brievenbus een afscheidsboek waarin elke collega een paar dingen had geschreven (of ja, een van mijn collega’s had de boodschappen van iedereen digitaal verzameld en dan zelf allemaal in het boek geschreven). Mijn outfits hebben blijkbaar indruk gemaakt, haha, dat las ik een paar keer. Vond ik wel leuk.

In de namiddag gingen het lief, de baby en ik snel naar de winkel. We haalden chocodonuts en daarna maakte ik verse lasagne want zo’n mooi hoofdstuk afsluiten vraagt toch om een gepaste traktatie vind ik – en elke reden is goed om mezelf vol te stoppen met vettigheid, haha. In de late namiddag ging ik dan al mijn werkspullen afgeven bij een collega van een andere dienst die in de buurt woont. Was ik heel blij mee want dat betekende dat ik niet naar Brussel hoefde. Het was een goeie wandeling met D’tje er bij. We bleven er een uurtje en daarna wandelden we terug naar huis. Ik was blij dat ik mijn warme trui nog had omgeruild voor een dunner exemplaar want ik kreeg het enorm warm.

‘s Avonds was ik nog een beetje emotioneel door het besef dat ik echt weg ben op m’n werk. Tegelijk heb ik ook enorm veel zin om op mijn nieuwe werk te beginnen dus dat was heel dubbel.

Vrijdag ging D’tje terug naar de opvang, hij was weer bijna helemaal de oude! ‘s Morgens had ik nog een meeting met Robin. Ik ging ook eens naar de Action en kocht er een paar stempeltjes om mijn post op te vrolijken en een ‘interieurparfum’ (klinkt fancy maar het kostte 2 euro denk ik en ik gebruik dat in de wc). Ik heb er in de winkel eens aan gesnuffeld en dan thuis eens tegoei gespoten en ja, content! En verder had ik van mijn collega’s een cadeaubon gekregen waarmee ik van Flow een boek kocht en een set met 100 kaartjes van William Morris (favorietje). Die printjes zijn zo mooi 😍

We aten ‘s avonds de rest van de lasagne op en daarna ging het lief nog iets ophalen. Typisch natuurlijk: de baby kreeg weer zo’n night terrorachtig iets en het was de ergste die ik al meemaakte. Ik herkende zijn gezichtje bijna niet, zo krijsen! Hij leek wel bezeten. Echt heel eng en raar en ik had even tijd nodig om er van te bekomen achteraf. Later bedacht ik dat ik het had kunnen weten omdat hij in de opvang erg weinig geslapen had. Altijd als hij weinig slaapt of te veel prikkels krijgt overdag heeft hij er last van.

Zaterdag reden we ‘s morgens naar Coolblue voor mijn Fitbit. De baby deed een goeie dut in de auto. Ik ‘schrok’ van de fijne service van Coolblue, ik kreeg gewoon een nieuwe Fitbit opgestuurd (ze gaan hem morgen – vandaag dus – leveren), woehoew. Daarna stopten we in de Decathlon waar we twee balletjes kochten voor onze hondenkinderen en ons mensenkind. We sprongen eens binnen bij mijn schoonouders en daarna was het etenstijd voor D’tje. Hij at zijn patatjes alsof hij compleet uitgehongerd was, haha.

Ondertussen viel hij ook al bijna van zijn stoel van moeheid dus ik legde hem in zijn bed en hij werd pas TWEE UUR LATER wakker. Halloooo! Ik probeerde ondertussen een Twixtaart in elkaar te flansen met een recept van Laura’s Bakery. En nog eens, ik heb niets tegen Laura maar haar recept voor karamel is prut. Het is bij mij al drie keer mislukt. Dus ik maakte gewoon mijn eigen karamelrecept dat ik binnenkort nog eens zal delen en dat ging vanzelf goed. Alleen duurde het dus veel langer voor ik de taart effectief samen kon stellen. Ik heb ‘m zelfs even in de vriezer gezet zodat de karamel hard kon worden.

‘s Avonds ging het lief feesten met zijn vrienden en was ik een avondje alleen thuis met D’tje. Ik keek wat Youtube filmpjes waaronder Teskes bevallingsvlog wat ik prachtig en ook wel een beetje lastig vond. Ik weet niet, ik ben daar dan wel nieuwsgierig naar maar ik voel het zelf ook allemaal weer. Best wel intens. Ik ging vroeg slapen zodat ik in bed nog wat in mijn boek kon lezen. Het regende ook zooooo hard, vond het super gezellig!

Hoe was jouw week?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 thoughts on “2021 • Week 33

 1. Ah, arme D. 🙁 Naar om te zien als die kleintjes zo ziek zijn, hè? Vind ik nu trouwens nog steeds bij Jula ook, maar zij kan in ieder geval wel vertellen waar ze last van heeft en dat helpt!

 2. Meh, fijn wel dat Coolblue u gewoon een nieuwe bezorgd! Da’s goed dat ik dat weet haha, voor als ik nog eens iets aan de hand heb :p Voor de rest toch wel wat dingen gebeurd eh deze week! Ben benieuwd hoe goed uw nieuw werk gaat meevallen ook 🙂

 3. Haa wat is dat toch, dat ze ergens anders opeens zo goed slapen he? Hier hetzelfde haha. Thuis is 45 minuten al echt lang overdag, ergens anders zo 1,5 uur of langer.
  En oef, ik kan me die koortsige dag zo goed voorstellen hoe zwaar dat is en hoeveel energie je daarin moet stoppen. Dat zijn dagen dat je echt aan helemaal niets toekomt en het doorbijten is. Wel fijn dat jullie snel hebben uitgevonden waar het van kwam en het nog niet overal zat!
  Wat fijn dat je gewoon een nieuwe Fitbit krijgt, woohoo!
  Gek he die overgang van oud werk naar nieuw, ik vond dat 0ok enorm dubbel. Ben benieuwd hoe het op je nieuwe werk bevalt 🙂
  Ondanks de night terror en het ziek zijn klinkt het wel als een fijne week!