2021 • Week 23

Een beetje vertraging op mijn weekoverzicht maar amai, we hebben er hier thuis wel weer een paar pittige dagen op zitten met een zieke baby. En zoals gewoonlijk als de kleine ziek is, heb ik het ook weer vlaggen. Daarnaast had ik een groot deel van de week elke avond hoofdpijn maar is er een oplossing in de maak! Ik moest namelijk een bril gaan kiezen! 🤓

Maandag werkendag! Alleen had ik er eens echt geen zin in. Ik wou liever een hele dag buiten zitten met mijn boek, maar het mocht niet zijn. Jammer! Gelukkig ging de dag snel vooruit. Midden in de ochtendrush bedacht mijn vriend ineens dat onze huishoudhulp nog eens kwam dus deden we nog een beetje van panic cleaning ook. Ze komt wel om te poetsen maar ik vind het al erg genoeg dat ze die centimeter aan stof moet weg halen, dat ze dan niet ook nog eens al onze vuile was moet zien rondhangen en de stof- en haarwolken op de trap. Oeps.

D’tje zijn nieuwe slaapzakje kwam aan. Het is een hydrofiele slaapzak van Jollein, speciaal voor de zomer. We hebben alleen maar (semi) dikke exemplaren en met die warme dagen is dat niet echt een aanrader. Na mijn werk deden we boodschappen wat letterlijk broodnodig was als je mijn lunch ziet. Niets meer in huis! Ik at dan van armoei maar een stuk cake, een hardgekookt ei en twee Babybellekes. ‘s Avonds maakte ik eenpanspasta met zongedroogde tomaatjes en van die witte boontjes. Ik vond dat keilekker en het deed mij aan vakantie denken. ‘s Avonds legde ik kleine D in bed en had mijn vriend nog een afspraak. Na anderhalf uur slaap kreeg hij weer zo’n extreme huilbui/paniekaanval in zijn slaap en deze keer duurde het bijna tien minuten. Ik heb dan een beetje mee geweend want dat is echt horror. ‘t Kind was erna wakker maar was toch wat huilerig dus ik nam hem eventjes bij mij voor wat extra knuffels en dat werkte. Helaas zit je niet meer echt chill daarna. Bij elk geluid was ik bang dat hij weer ontroostbaar zou zijn.

Ik had ook twee luchtige zomerbroeken besteld: die in maat 42 zakte van mijn kont af en die in maat 40 kreeg ik niet dicht. Ik weet het ook niet meer hoor :p Ik vind dat altijd zo frustrerend!

Dinsdag was pakketjesdag! Ik kreeg mijn pakje van Yves Rocher binnen met onze favoriete douchegel en mijn favoriete zomerparfum. Ik zag dat ze nu ook shampoo bars hebben dus daar kocht ik er ook twee van om eens uit te testen. Ook nog een blikje voor de shampoobars en een mascara, de zonnespray en mini douchegels kreeg ik er gratis bij. En daarnaast kreeg ik nog wat verwennerijtjes van De Kleine Keuken voor de baby binnen. Broodbeleg (aardbei met bietjes en mango met pompoen en dan ook nog meer verantwoorde chocopasta), koekjes en groentewolkjes om te snacken. Ik had er ook nog thee bij gekocht en daar dronk ik ‘s avonds zelf een glas van. En in de Kruidvat vond ik nog schattige slofjes en wat speelgoed in korting.

Voor de rest werkte ik dus maar ik had het een beetje lastig omdat ik mijn headset niet goed kon verdragen op mijn hoofd. ‘s Avonds merkte ik ook dat mijn rug pijn deed. Ik denk dat ik weer wat te weinig aan het bewegen ben. En alsof dat nog niet vervelend genoeg was kreeg ik ook migraine. Toen D’tje in bed lag heb ik nog wat buiten gezeten met Psychologie Magazine (en het theetje dus).

Woensdag was een extreem rustige werkdag! Ik gebruikte mijn nieuwe headset maar ook die kon ik niet goed verdragen. Ik weet niet hoe het komt. Misschien met de warmte ook? Ik verzette mijn gedachten wat tussen twee telefoons in door onze was op te ruimen, haha. ‘s Middags lunchte ik buiten met m’n boek. Ik nam nog een overuur op (en plande er voor donderdag ook een in) waardoor ik wat eerder kon stoppen. Ik profiteer er maar van nu het zo rustig is én mooi weer. Samen met mijn vriend bracht ik de laatste trouwuitnodiging weg, ik las nog een beetje en daarna ging ik kleine D ophalen bij zijn oma. Hij was heel vrolijk. Na zijn cracotteje en zijn fles ging hij ook zonder problemen lekker knorren. Alleen had ik helaas wéér migraine – soort van, ik sta er de volgende dag niet mee op en dat heb ik normaal wel maar het voelt wel als migraine. Ik moet precies wat beter voor mezelf zorgen maar ik weet niet goed waar het door komt.

Donderdag was mijn laatste werkdag en hij was weer extra kort door mijn overuurtje. Super fijn. Mijn weekend begon dus lekker vroeg. Na mijn werk reed ik naar de Hema en de Albert Heijn voor boodschapjes. Allez, ik reed niet naar de Albert Heijn zelf maar parkeerde ergens verder zodat ik wat extra stappen kon doen. Bij de Hema ging ik droogbloemen spotten voor de trouw maar ik kocht nog niets. Mijn vriend was er niet bij en ik kon niet goed beslissen dus we gaan samen nog een keer terug.

Daarna haalde ik kleine D op bij de opvang. Hij wou pas om 14u een dutje doen. Hij was dan dus 8u na elkaar wakker he. Zot kind. Normaal is hij heel hangerig als hij moe is maar hij was de hele dag super vrolijk en thuis speelde hij ook best wel lang in zijn eentje. We hebben een zelfrijdende speelgoedtractor en dat is echt super leuk want hij kruipt er dan achter. Lief om te zien 🙂 ‘s Avonds ging hij zonder veel problemen slapen. Helaas had ik dus weer migraine en was ik misselijk ook. Het zal waarschijnlijk van de warmte zijn maar ik maakte toch een afspraak bij de dokter voor de zekerheid.

Vrijdagochtend gingen vriendlief en ik samen naar de dokter nadat we D’tje in de opvang hadden afgezet. Hij voor zijn hooikoorts en ik voor mijn hoofdpijn. De dokter stuurde me door naar de opticien om mijn ogen eens te laten checken omdat ik tijdens mijn hoofdpijn ‘s avonds ook wazig zie. Het is wel opvallend, vrijdag werkte ik niet en ik kreeg ‘s avonds ook geen hoofdpijn dus het heeft waarschijnlijk met het computeren tijdens m’n werk te maken. Na de dokter was het tijd voor iets leuks. Ik propte thuis snel een ontbijtje naar binnen en haalde daarna Laura op. We gingen samen naar de kringwinkel. Alleen ging er iets mis en kwamen we bij een andere kringwinkel uit (wel met dezelfde naam, haha). Daar vond ik een krantenbak met tegeltjes op, zoals ik al heel lang eentje wou. Was helemaal in m’n nopjes. Ik vond ook nog een soort gele polo t-shirt maar dan met een super tof kraagje, een sjaaltje voor in m’n haar, een picknickdeken en een paar borden. Daarna reden we nog door naar de kringwinkel waar we eerst heen wilden. Alleen stuurde de GPS ons weer fout en belandden we ergens in het midden van nergens. Super vreemd. Uiteindelijk moesten we dan nog twintig minuten extra rijden. Maar het was het waard! Oh ik vond zoveel leuks. Allemaal leuke borden, een super kitscherige koffie tas die ik aan Laura gaf (er stond een tekstje op over vriendschap en allemaal kleine bloemetjes), een koffie tas van Greenpeace met super mooie tekeningen op, een koffie tas met de naam van kleine D op, zwembandjes, nog meer borden (wel tien exemplaren!), een kopje en een onderbordje, een boekje over Meneertje Blij voor kleine D en drie zwanen bloempotjes. Alles in totaal kostte precies 23 euro. Daar word ik blij van se!

Daarna haalden we kleine D op, deden we nog een boodschapje en gingen we thuis een beetje chillen. Door die warmte ben ik zo moe! Kon met moeite mijn ogen open houden en het was nog maar 17 uur. Toen kleine D in bed lag keek ik een paar afleveringen van Rizzoli & Isles en daarna ook een van Masterchef terwijl ik een pizza at.

Zaterdag gingen we met ons drietjes eens naar ‘t stad op zoek naar een zwembroekje voor D’tje (we vonden er een in de C&A). We passeerden een opticien dus mijn vriend zei dat ik dan maar gewoon nu mijn ogen kon laten checken. Ik kwam buiten met een bestelde bril. Eerlijk gezegd had ik dat niet verwacht. Ik liet een jaar of drie terug mijn ogen ook eens nakijken omdat ik wazig zag en toen was er niets aan de hand (of ja er was wel iets aan de hand maar niet met mijn ogen). Nu werd mijn wazig zicht toch wel veroorzaakt door mijn ogen. Met mijn linkeroog zie ik perfect. Mijn rechteroog werkt niet meer zo goed. En dat is mijn dominante oog ook blijkbaar. En mijn linkeroog wil compenseren en allez het is ambras tussen die twee 😉 Dus ik mocht een mooi montuurtje uitkiezen. Mijn vriend wees een bril aan. “Das iets voor u!” en die nam ik nadat ik er nog twee had gepast. Mijn computerbril wordt dus vervangen door een permanent exemplaar op sterkte. Ik vind op zich een bril dragen niet erg maar ik geef toe, ik vind het toch wel een beetje jammer dat mijn rechter oog niet meer zo goed functioneert. Binnen twee weken mag ik er om!

Voor de rest was het een beetje een lamlendige dag eigenlijk. Kleine D is weeral een beetje ziek en hoest de hele dag door. Zijn dutjes wilden ook niet lukken. In de voormiddag – toen ik langer dan voorzien bij de opticien was – was hij heel erg rustig en “braaf” maar vanaf de middag had hij het toch zichtbaar wel lastig. Mijn vriend werd boos op de honden omdat ze zijn perkje met vers geplante zonnebloemen helemaal aan het uitgraven waren 🤦‍♀️ en besloot dan uit armoe maar om de vliegenramen in elkaar te knutselen, wat ook niet evident was. Ik voelde me al schuldig omdat ik een beetje had aangedrongen om het zo snel mogelijk te doen. Allez iedereen was wat slechtgezind (soms heb je van die dagen eh). Om onze gedachten te verzetten reden we in de late namiddag nog eens naar de AS Adventure. Beetje afleiding voor iedereen en daarna voelden we ons weer beter. ‘s Avonds aten we nog Mc Donalds 🙌🏻

En allez, we doen eens zot, ik pak vandaag er ook nog bij 🙂 Vaderdag! We hadden er met z’n allen een slechte nacht op zitten en dat kwam niet eens zozeer door de baby. De nacht ging als volgt: ik ging vroeg slapen omdat kleine D gezelschap nodig had blijkbaar. Nu was dat op zich niet zo erg. Ik gaf hem zijn flesje rond 01.30u maar moest bij mijn vriend in de kamer iets halen waardoor ik ‘m per ongeluk wakker maakte. Daarna sliepen we allemaal weer om dan om 04.00u wakker te worden van de honden van een paar huizen verder. Die blaften en piepten tot het ochtend werd. Om 05.40u was kleine D al wakker en ik had het gevoel alsof ik na vier uur niets meer geslapen heb. Niet zo’n topnacht dus.

‘s Morgens fluisterde D’tje in mijn oor dat hij voor zijn papa een lekker ontbijtje wilde halen dus dat deden we 😉 Daarna deden we een wandelingetje, volgde er een belabberd dutje en reden we naar mijn schoonbroer en -zus waar we twee uur bleven en D’tje nog een dut deed. Daarna gingen we naar mijn ouders voor een barbecue ter ere van Vaderdag. Het is echt heel stom maar ik weet dus gewoon dat twee dingen op 1 dag zowel voor mij als voor kleine D te veel zijn en toch laat ik mij altijd vangen. Maar vanaf nu no more! Op zich was kleine D buiten het feit dat hij er permanent moe uit zag best wel vrolijk maar ja eenmaal thuis sloeg dat om natuurlijk. Het duurde weer meer dan een half uur voor ik hem in slaap gewiegd kreeg en het is niet meer zo’n kleine frummelbaby dus dat is best vermoeiend. Mijn neus zit toe, mijn keel doet pijn en ik voel me enorm moe. Ik ben nu nog naar een docu over de planeten aan het kijken maar als die gedaan is, kruip ik toch ook mijn bedje in en dan hoop ik dat we morgen met verse moed de week starten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 thoughts on “2021 • Week 23

 1. Je brengt me op ideeën om die Monoï-parfum te kopen! Die staat altijd in ons appartement aan zee en daar gebruik ik ‘m, maar eigenlijk zou ik ‘m inderdaad de hele zomer door kunnen gebruiken. De droogbloemen in de Hema vind ik ook altijd heel schoon, en ooooh dat mini zwembroekske. Te cute.

 2. Ik lees toch wel wat turbulentie! Hopelijk gaat het snel beter met je en kleine D.

  En OH GOD da van uw zonnebloemen! Ik kan het me zo voorstellen, zou ook best lastig zijn.. Het nadeel van hondjes hebben helaas!

 3. Ohhh ja een bril kan veel doen! Ik hoop dat je problemen dan zijn opgelost want jeetje wat is dat rot zeg.
  Wat een heerlijk weertje he? En oehhh droogbloemen voor een bruiloft zijn zo leuk 😀

 4. Zo stom dat je zoveel last had van hoofdpijn. Gelukkig weet je nu waar het door komt en zorgt die nieuwe bril hopelijk snel voor beterschap. Ik heb de voorbije maanden niet echt iets leuk meer op de kop kunnen tikken bij de plaatselijke kringloopwinkel. Vroeger ging ik soms met mijn tante een middag kringen en dan bezochten we samen enkele winkels. Zo leuk om te doen. Al helemaal wanneer je onverwachtse schatten tegenkomt.

 5. Ah ik was dus naar precies diezelfde slaapzak aan het kijken, want Lotte heeft echt een dunnere nodig voor het warme weer! Hoe bevalt ‘ie? Ik moet maar snel gaan bestellen want woensdag wordt het weer onuithoudbaar warm oefff. Oh en ik zie dat we ook diezelfde mocassins (of hoe heten die schoentjes) hebben. Ik kreeg Lotte dr voetje er bijna niet in :’)
  Wat vervelend dat je zoveel hoofdpijn had, hoop dat het met de bril beter wordt!

  1. Haha omg ja ik kreeg D’s voeten er ook amper in! :’) snapte gelijk waarom ze in korting waren. Maar eens ze aan zijn, staan ze wel heel leuk vind ik.

   Slaapzakje had ik zelf nog iets dunner verwacht maar hij is alsnog wel fijn! Alleen als het echt heel heet is, laten wij hem gewoon zonder slaapzakje slapen. Ik denk dat we dat komende dagen toch zo gaan doen.

   1. Haha ja hier precies zo met de schoentjes.
    En ik heb de slaapzak ook gekocht en ook weer hetzelfde, had hem ook net nog wat dunner verwacht. Nu wel een okergele bij Hema gehaald en die is wat dunner. Perfect voor de echt warme dagen. Op de warmste dagen hier ook zonder, want het was echt niet te doen anders!