2021 • Week 17

Allee mensen, nu is’t voor echt, mijn laatste week thuis met kleine D zit er op! Boehoe! Nee op zich heb ik er ook wel weer zin in om aan de slag te gaan. Ik vraag me alleen af of ik het nog ga kunnen, haha 😜 De afgelopen week was weer een best fijn exemplaar, op dinsdag na.

Maandag moest kleine D weer naar de kinderarts voor een prik. Het was dezelfde prik als een paar maanden geleden en toen heeft hij daar serieus van af gezien. Ik hield mijn hart een beetje vast maar buiten een beetje meer zeuren dan normaal ging het de hele dag vrij goed. Ik kreeg een pakje binnen met kleertjes voor de baby die ik via Vinted had gekocht. Deze hele stapel van Zara (die hebben zulke mooie dingen) voor 15 euro! En alles is nog super mooi. Ik was helemaal in mijn nopjes. ‘s Middags kwam onze huishoudhulp nog eens en brachten de baby en ik een blitzbezoekje aan mijn mama. Daarna deed meneertje een dutje en ging ik nog eens aan de slag met mijn kleerkast omdat ik een capsule wardrobe wil proberen. Ik dunde al een heel pak uit maar het is nog altijd veel, haha. Ik heb nu nog 66 stuks in mijn kast 😅

In de late namiddag gingen we naar het bos waar we een uurtje wandelden en uiteindelijk naar huis gingen omdat de baby het toch echt wat lastiger kreeg. Mijn vriend had enorme zin in pasta (ik in frietjes 😭😂) en wou spaghettisaus maken maar we hadden geen tomatenspul meer in huis dus ging ik in vliegende vaart wat halen bij mijn schoonouders. Nadat ik mij een beetje had overeten besloot ik nog brownie-cheesecake te maken want wat is een nieuwe week zonder vers gebakken zoetigheid?

Dinsdag begon relatief goed na een beetje een lastige nacht. We dropten de baby bij de onthaalouder en ik ging boodschappen doen nadat ik mezelf een lekker ontbijtje had gefixt (met verse aardbeitjes!). In de Lidl kocht ik een super schattig draadloos lampje dat aan gaat door er op te tikken. Het geeft fijn zacht licht waar de baby niet meteen zelf wakker van wordt en je kan ook een kleurtje kiezen. Terwijl ik boodschappen deed kreeg ik telefoon van de onthaalouder met de melding dat kleine D het héél lastig had en een beetje koorts had (van het vaccin van gisteren). Het hoefde niet maar ik haalde hem dan rond de middag toch maar op.

En zo werd het dus een best vermoeiende dag nog met een jengelende baby. Hij deed wel twee keer een goeie dut in mijn armen dus dat was fijn. Kon ik gelijk wat in mijn boek lezen want daar kom ik de laatste tijd niet meer echt aan toe. Helaas was ik door alle gedoe mijn afspraak bij de psycholoog vergeten. Voelde me mega stom dus ik belde haar op en kon vrijdag nog gaan gelukkig. ‘s Avonds raakte kleine D niet in slaap. Uiteindelijk was het meer dan een uur na zijn normale bedtijd waardoor hij helemaal overprikkeld was. Toen ik hem eindelijk in slaap had gekregen at ik een potje noedels (m’n lievelings). Een uur nadat hij in slaap viel werd hij krijsend ‘wakker’, een soort van night terror. Hij heeft al een keer eerder gehad. Dan zijn zijn oogjes open maar ziet hij ons niet echt. Hij lijkt echt in zijn eigen wereldje te zitten en krijst de hele boel bijeen. Je kan hem niet wakker krijgen (en dat mag ook niet), alleen zorgen dat hij veilig is en troost bieden. Na een minuut of twee in mijn armen zag ik aan zijn oogjes dat hij er uit was en viel hij terug in slaap. Maar amai, daar ben je wel niet goed van hoor. Gelukkig duurde het niet lang, mijn hart bonkte bijna uit mijn lijf.

Op woensdag sliep ik een beetje uit want mijn vriend had ‘s nachts baby duty dus dan profiteer ik er van he. Na mijn ontbijt gingen de baby en ik nog naar de Albert Heijn voor specifieke dingetjes. Daarna kon ik hem laten dutten in zijn bedje en blogde ik een beetje terwijl ik een paar afleveringen van Rizzoli & Isles inhaalde. In de namiddag zaten de baby en ik een beetje buiten. Het was super mooi weer! Ik had een short besteld bij de H&M omdat ik er zelf geen passende meer had en dat zeker een blijver in mijn kast is. Ik had ‘s morgens een rok aangetrokken maar toen de short toe kwam moest ik die passen uiteraard en ik hield ‘m dan maar gewoon aan 🙂

Verder genoot ik vandaag van een kwartiertje in mijn boek lezen terwijl de baby wakker was (dat lukt meestal niet echt), een stuk van mijn cheesecakebrownie, een chocomelkske en het gras aan mijn blote tenen. Ik bestelde vandaag ook een lading cookie dough van The Dough Bar als traktatie omdat ik volgende week weer aan de slag ga. Elke reden voor iets lekker is goed denk ik dan 😉 ‘s Avonds keken we Temptation Island en had ik medelijden met Greg die na een relatie van 7 jaar gedumpt werd via een filmpje van 15 seconden. Foei Karina!

Donderdag werd ik om 7u30 wakker en sliep de baby nog. Whut?? We hadden er een goeie nacht op zitten. Fijn! Ik ging ik nog eens een klein beetje winkelen nadat ik de baby naar zijn onthaalouder had gebracht. Dat was lang geleden en ik had er super veel zin in. Ik scande in de Kruidvat een berg gezichtsproducten met de Yuka app om te zien of er rommel in zit (echt bedroevend eigenlijk). Uiteindelijk vond ik toch wat ik nodig had van N.A.E. (1 product kreeg 93/100 en de andere twee 100/100, mijn criterium is minstens 70/100). Ik nam van Catrice ook een peelende toner mee omdat die me deed denken aan een product van Paula’s Choice dat ik heel lang heb gebruikt, ook al kreeg hij maar 53. Dit was alleen wel veel goedkoper dus ben benieuwd of het ook z’n werk doet. Daarna haalde ik bij de C&A sokjes voor de baby en in de Zeeman een truitje en een body. En alsof dat nog niet genoeg was, kreeg ik ook twee pakjes binnen: pop tarts en een vervroegd Moederdag-cadeautje dat ik voor mezelf heb gekocht om op mijn bureautje te zetten voor als ik terug aan het werk ga 🙂 Heb mezelf bij deze ook voorgenomen om in mei niets te kopen dat ik niet nodig heb 😉

De rest van de dag blogde ik, hield ik een danceparty in de keuken, maakte ik al een deel van het pakket voor mijn boekenruillootje, las ik in mijn Psychologie Magazine en maakte ik ons avondeten al (vogelnestjes in tomatensaus met puree) en nog een soepje ook. En ik lakte mijn nagels (Lilac Vibes van Essence)! Vond de kleur zo tof bij mijn trui passen.

Vrijdag las ik The Song of Achilles nog uit en wou ik in een nieuw boek starten maar dat lukte nog niet direct. Achilles had toch wat indruk gemaakt 🙂 Ik zette alvast Circe van Madeline Miller klaar (dezelfde schrijfster) maar laste dus even een leespauze in. In de voormiddag bracht ik een bezoekje aan mijn psycholoog. We hadden een fijn gesprek en ik kreeg een opdracht mee voor de volgende keer. Voor de rest weet ik eerlijk gezegd al niet meer zo goed wat ik nog deed behalve een ijsje met aardbeien eten.

Zaterdag had ik er weer een goeie nacht met kleine D op zitten. Ik had allemaal dingen gepland zoals pakketjes wegbrengen en een boodschap doen maar ik was vergeten dat het een feestdag was (Dag van de Arbeid) dus de winkels waren gesloten. Stom! Rond 11u vertrok mijn vriend naar zijn zus om daar te barbecueën buiten. Het is een eindje rijden dus hadden we besloten dat ik met de baby thuis zou blijven. Ik ben er nogal op gebrand om hem zijn dutjes te geven en ik weet dat het op een ander altijd lastiger is voor hem. Ik maakte geroosterde bloemkoolsoep en kleine D sliep twee uur in de namiddag! ‘s Avonds maakte ik nog lekkere browniekoekjes en keken we zoals gewoonlijk weer Lego Masters.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 thoughts on “2021 • Week 17

 1. Woo, dat is snel gegaan! Die night terror herken ik ook van Jula, ja. Ik schrok daar behoorlijk van, ook omdat het leek alsof ik haar niet kon ‘bereiken’. Dat vond ik echt wel heftig. Je week ziet er – op dinsdag na, inderdaad – wel echt fijn uit 🙂 Hoop dat aankomende week net zo’n fijne wordt voor jullie!

 2. Oeee, dat lampje is zo leuk! Arme D. inderdaad, maar gelukkig was de rest van de week wel leuk. Veel succes met je start op het werk weer deze week!

 3. Ahh wat sneu van D en zijn prikje, gelukkig is ‘ie weer opgeknapt 🙂
  Succes deze week! Dat moet vast spannend zijn.
  Het scheelt misschien dat het niet zulk lekker weer wordt als afgelopen week, dus dan voelt werken misschien minder erg haha 😉

 4. Die night terror lijkt me echt vreselijk. Uiteraard voor de baby zelf, maar ook voor jullie, omdat je dan machteloos bent.
  Heel veel succes met weer aan het werk gaan. Lijkt me superspannend!

 5. Geniet van je laatste weekje verlof. Toch wel gek zo’n periode die je afsluit. Fijn dat hij niet zo’n last had van zijn prikje. Zo sneu als ze er zo ziek van zijn. Noa had vaak alleen een dagje koorts en slechter slapen en was na een dagje weer de oude gelukkig.

 6. Geniet van je laatste week verlof zou ik zeggen! Denk dat het wel weer wennen zal zijn na zo lang verlof. Maar dat komt wel goed! Als ik jou bezig hoor heb ik ook altijd goesting om dingen te bakken, maar ik ga daarmee wachten tot we terug een mixer in huis hebben. Tot nu toe roerde ik het beslag altijd met de hand en klopte ik het eiwit zelf op. Maar das niet te doen. Dus mixer wordt het. Zal ook handig zijn om tegen de winter soepjes te maken.

 7. Ahw heerlijke week zeg en wat fijn die zon he! daar knapt een mens echt van op. Wat super dat die nu niet zo’n last van die prik heeft gehad. Daar ben je dan automatisch toch een beetje bang voor, dat begrijp ik.