2021 • Week 14

Maandag was een feestdag (paasmaandag) en mijn vriend had een dagje vrij genomen. Het was zulk vreemd weer! Het ene moment was het super zonnig en plots viel de hagel met bakken uit de lucht. Ik had zelf toch meer zin in wat extra zon en wat warmere temperaturen maar kijk, we maakten er maar het beste van en gingen eens wandelen met de baby. Voor de rest herinner ik me al niet zo veel meer van maandag behalve dat ik voor het avondeten zelf rösti maakte (lekker!).

Ieeeeeee! Dinsdag was ik jarig! Ik sliep best lang uit, wat heel fijn was. Vriendlief had nog een dag vrij genomen en ‘s morgens trokken we samen naar de winkel om een lekker ontbijtje bij elkaar te rapen. Hij had ‘s morgens toen ik nog in bed lag ook een chocoladetaart willen bakken maar die was ontploft in de oven dus brachten we er gewoon een van de winkel mee. Ik vond het wel héél lief dat hij het had geprobeerd 🙂

Rond de middag trokken we met ons drietjes naar Harry Malter. Dat is een klein dierenpark dat eigenlijk vooral voor kindjes leuk is (ze hebben er ook best een grote speeltuin) maar ik vind het er toch ook altijd fijn. Net omdat het zo kleinschalig is. In het begin zaten alle beestjes binnen toevallig maar we deden nog een tweede rondje en konden er uiteindelijk wel wat spotten. We aten er churros en een hamburger en toen de baby wakker was deden we nog een rondje met hem er bij. ‘s Avonds aten we frietkotfrietjes en keken we Aladdin (de film met Will Smith – vind ‘m super leuk).

Woensdag had ik eens m’n armen vrij ‘s morgens want de baby deed zijn ochtenddutje super goed. Ik haalde wat blogs in en schreef zelf nog een post. ‘s Middags at ik pannenkoeken van mijn tante en ‘s avonds aten we boontjes en gebakken patatjes (ook van mijn tante) met een veggie gehaktbal en veggie vleessaus. Sinds ik daar een receptje voor heb gevonden maak ik dat al eens graag. Alleen had ik er wat veel sojasaus in gedaan en was de saus nogal zout uitgevallen, maar alsnog wel lekker! Ik kroop eens vroeg in bed en lag om 21u30 al te knorren (zalig!).

Donderdag was echt een super leuke dag! ‘s Morgens rommelde ik wat in huis terwijl kleine D een dutje deed en na zijn middageten vertrok ik naar mijn vriendin en haar vier maanden oude mega schattige baby. Ooooh wat een dotje! Echt zo’n cutie. Mijn eigen kind was ook nogal in zijn nopjes bij het zien van dat klein hummeltje, haha. We aten soep ‘s middags en chocoladetaart voor onze verjaardagen en we maakten een wandelingetje. Daarna reed ik naar huis en deed de baby een dutje in de auto. ‘s Avonds ging ik met kleine D op bed liggen zodat hij in slaap kon vallen want tegenwoordig raakt hij in paniek als we hem in zijn bed leggen en dan weggaan. Ik denk dat dat de verlatingsangst is die begint op te spelen. ‘s Avonds ging ik nog twee uur (!!) wandelen met Sarah ook nadat ik ook al een wandeling met Archie maakte. Veel gewandel. Maar wel leuk dus. Oja! Toen ik thuis kwam lag er een pakketje gedroogde bloemen in de brievenbus, gekregen van mijn broer en schoonzus nog voor m’n verjaardag.

Vrijdag ging ik wat boodschappen doen met de baby en kon ik nog eens wat in mijn boek lezen toen hij een dutje deed. Ineens begon hij ook zijn beentjes onder zijn poep te trekken. Ik zat echt met open mond te kijken. Hij kan zichzelf nog niet echt rechthouden maar het is zo lief om te zien! Ook schuift hij dus sinds vrijdag op zijn buik naar achter. Hij wil eigenlijk naar voor maar moet dat nog een beetje uitdokteren.

Op zaterdag reden we met ons drietjes naar een groot tuincentrum. Ze hebben daar heel veel planten en ook redelijk wat specialere en zeldzamere planten. We kwamen een soort monstera tegen die 700 euro kostte (ik zou nooit zoveel geld aan een plant durven geven, stel dat ik hem dood laat gaan…) en zo’n monstera met witte vlekken die ook meer dan 300 euro kostte. Heel mooi maar wel een gefluisterde whatthefak waard 😉 We kochten een erwtenplantje en toen we thuis kwamen verpotten we een paar planten en kregen de geboortecadeauplantjes van de baby ook een vaste pot.

Ik had bedacht dat ik op zondag lasagne wou maken. Alleen was ik allemaal belangrijke onderdelen vergeten kopen: lasagnebladen en geraspte kaas. Haha. Ik zocht op hoe ik zelf pasta moest maken dus dat deed ik dan maar. Ik heb geen pastamachien dus hij was wat dik uitgevallen maar wel lekker! En de geraspte kaas verving ik door gewoon schellekes kaas en wete, dat werkt nog beter dan geraspte kaas! Super lekker en echt comfortfood. Vroeger dacht ik altijd dat dat keiveel werk was om te maken maar dat valt eigenlijk heel erg mee. Voor de rest deed ik dus niet echt iets boeiend eigenlijk.

Hoe was jouw week?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 thoughts on “2021 • Week 14

 1. Ik heb eigenlijk nog nooit zelf pasta gemaakt. Altijd pakjes (die je moet koken in water welteverstaan). En sinds we een oven hebben heb ik ook nog nooit zelf lasagne gemaakt. Misschien eens doen op mijen vrije dag!

  Mijn week was net zo fijn als die van jou. Veel gelukskes, niet zoveel pijn. Veel gelachen en toffe momentjes gehad. Op naar nog zo’n week!

 2. Dat ziet er uit als een fijne week!
  En toen ik je plantenfoto’s zag dacht ik meteen, zoooo die zullen vast duur zijn geweest! Ik zit in een plantenstekjesgroep op facebook en mensen gaan altijd helemaal los op die Monstera Variegata. Maar ik zou er ook nooit zoveel geld aan uitgeven haha.

 3. Uw lief is precies wel geen kookwonder eh. Ik herinner me die pasta, nu de ontplofte cake.. Wat is het volgende? 😀 Maar uiteraard lief wat hij voor je doet!

  En nice!! Niks zo goed als zelfgemaakte lasagne. Ik krijg het water in de mond van uw foto! 🙂

 4. Woooow, die planten die zo duur zijn! Ook ECHT niks voor mij inderdaad. Zeker als ik zie hoe het nu met de overlevingsrate van mijn planten staat.

  Hey, en ik zie dat je al wat dingen hebt geanonimiseerd! Ik zal erop letten dat ik in de comments ook geen namen meer gebruik dan. Kleine D it is 🙂

  1. Ik probeer het zo, kan zijn dat het toch nog verandert maar dat zien we dan wel weer 🙂 En haha, onze planten doen het in’t algemeen best wel goed maar je zal zien dat die dure dan toch dood gaat.

 5. Zo intuïtief: geen lasagnebladen? Dan maak je er gewoon zelf. Crazy, ikzelf zou wellicht ofwel toch nog snel gaan naar de winkel ofwel de lasagne laten voor wat het is. Wij aten gisteren ook groentelasagne en mmmm zo’n lekkere comfortfood he 🙂

  1. Ja wij hebben hier in de buurt geen winkel die een hele dag open blijft op zondag en ik had zo veel zin in lasagne. Ik ging er van uit dat het toch zou mislukken en we gewoon de saus met brood gingen eten, haha :p Maar pasta maken is best wel simpel eigenlijk, ik ga dat wel wat vaker doen!

 6. Wat?! 700 euro voor een plant? Oké, hij is prachtig, maar phoe, dat zou ik ook niet durven hoor. Geef mij mijn nepperds dan maar. Fijne nieuwe week.

  1. Voor jou ook een zalige week Naomi! 🙂
   En ja, dan heb ik ook wel liever nepperds. Al hebben wij wel veel echte planten die het wel goe doen maar je zal zien dat die ene dure dan net wel dood gaat :p

 7. Ik dacht vroeger ook altijd dat lasagne maken veel werk is, maar we hebben dat nu al een keer of drie gedaan en dat valt inderdaad goed mee. Zelf pasta maken tho, chapeau! Mijn zus is ook een plantenfreak en die kocht denk ik al eens een plant van € 100 die toen aan € 50 stond. ’t Zal wel een zeldzaam ding geweest zijn, maar het was wel echt een kleintje haha. Maar zij kan haar planten wel goed verzorgen, ik zou zo’n duur ding echt binnen de week gemold hebben.

  1. Dat is eigenlijk ook wel simpel ze, zelf pasta maken. Ik vind 50 euro voor een plant ook nog veel, haha :p Zeker als het dan een mini plant is.