2019 Fashion Challenge

Dames (en heren), 2019 is het jaar van de ‘grote’ veranderingen in huize Vermeir. Geïnspireerd door mijn eigen Project Minimaliseren en in navolging van Elsie, begin ik aan een Fashion Challenge. Ik weet het, ik zei het nog niet zo lang geleden; een capsule wardrobe is niets voor mij en ik winkel mega graag. Maar je kan ook overdrijven en ik denk dat ik de komende tien jaar nog verder kan met alle kleren in mijn kast. Dus ik waag mij er nu toch aan en ga de uitdaging aan:

Mijn 2019 Fashion Challenge.

Tot nu toe bleef ik nog lekker vaag hé? Fashion Challenge, it could be anything! Maar ik neem Elsie, mijn grote voorbeeld, als inspiratiebron en ga gewoon dezelfde op weg op. Mijn doel dit jaar is om geen nieuwe kleding meer te kopen maar enkel nog tweedehands. Jep. Ik weet niet wat het is maar 2019 heeft me aan het denken en op de goede weg gezet. Ik deed al eens eerder een paar no buy months maar de valkuil is dat je daarna dan toch weer veel kleding koopt omdat het mag. En ik heb werkelijk niets meer nodig.

Langs de ene kant denk ik dat het moet lukken. Langs de andere kant houd ik mijn hart een beetje vast. Ik shop zo graag nieuwe dingen! Ik had het ‘om te proberen’ ook maar een maand of twee of drie kunnen doen maar ik ga maar meteen all the way. Of ja, all the way is waarschijnlijk levenslang maar goed, een jaar vind ik toch ook al heel wat.

Wat hoop ik dat het me brengt:

 1. Ik wil graag meer tevreden zijn met de kleding die ik heb en mijn spullen ook meer waarderen. Want ja, het is toch eigenlijk erg dat ik maar nieuwe jeansbroeken blijf kopen terwijl ik perfecte exemplaren heb die me heel mooi en comfy zitten?
 2. Minder verspilde tijd aan online shoppen. Minder schuldgevoel. Meer geld op mijn rekening!
 3. Minder verspillen en beter nadenken over waar ik mijn geld aan geef.
 4. Wat creatiever zijn met m’n outfits en eens wat meer combinaties proberen. Ik heb zoveel leuke dingen! Ook veel dingen die ik niet draag. Ik zou graag elk ding uit mijn kast in een outfit verwerken.

Nu kan ik ook nog altijd losgaan bij het tweedehands shoppen maar het is ook wel degelijk mijn bedoeling om er wat bewuster mee om te gaan 😉

De regels:

De regels zijn simpel, namelijk: geen nieuwe dingen kopen, alleen tweedehands. Maar ik heb wel een paar uitzonderingen:

 1. Sokken, panty’s en ondergoed koop ik wel nieuw maar alleen als ik er echt nodig heb.
 2. Cadeaukaarten mag ik besteden maar ik krijg amper cadeaukaarten dus dat zal al bij al wel meevallen.
 3. Tegen de zomer mag ik van mezelf 1 goed paar sandalen kopen. Dat heb ik namelijk niet en ik vind dat toch een vrij cruciaal iets.
 4. Als één van m’n basic dingen stuk gaat en ik kan het niet vervangen door iets wat ik al in mijn kast heb, mag ik het ook nieuw kopen.

Ik heb er zin in!

Ik heb er echt zin in! Ik weet niet hoe het komt maar het voelt echt alsof iets in mijn hoofd anders is. Misschien is het omdat ik wat ouder word, misschien komt het verstand dus echt met de jaren. Alleszins ben ik wel gemotiveerd om er iets van te maken! Binnenkort staat er nog een grote opruimactie op stapel in het kader van mijn Project Minimaliseren en ook daar kijk ik naar uit. Ik houd jullie op de hoogte van alle dingen die ik koop. Meteen ook een stok achter de deur om niet te cheaten.

17 thoughts on “2019 Fashion Challenge

 1. Doe wel mij en mijn moeder niet na door jaren aan een stuk kringwinkels af te lopen en vaak iets of veel te vinden 😛

 2. Ik mag dit jaar van mezelf helemaal niets kopen. Heb wel al panty’s moeten kopen want die waren zo aan ’t einde van de winter ‘op’! Heb nog nooit kledij tweedehands gekocht maar als ik iets nodig zou hebben, zou het wel de bedoeling zijn om eerst daarnaar te kijken. Zo spannend! Ik shop ook veel te graag, en in de ketens gaat het ook veel te makkelijk…
  Leen schreef laatst over Project Opruim #3: de kleerkastenMy Profile

 3. Lijkt me best een pitte uitdaging! Ik koop nooit tweedehands kleding, maar heb ook al een aantal maanden geen nieuwe kleren gekocht. Alleen een nieuwe winterjas die hoog nodig was met deze kou 🙂 Succes met je uitdaging! Ben heel benieuwd hoe dat een jaar lang gaat 🙂

 4. Oooh ja echt een leuke challenge! In de kringloopwinkel is er altijd wel leuks te vinden en daar heb ik al veel van mijn leuke kleren gevonden!

 5. Oh wat goed dat je deze challenge gaat doen! Ik ben nu ook een no-buy challenge aan het doen en het bevalt ècht heel erg goed: de punten die je noemt om er hopelijk uit te halen gebeuren ook echt en zijn heel fijn. Het geeft zoveel rust! 🙂 ik moet nog twee maanden, al wil ik misschien wel een écht goede (liefst tweedehandse) winterjas gaan kopen, omdat ik nu alleen van die half wollen exemplaren heb. Als de wind flink waait is dat helaas niet warm genoeg 🙁 maar goed, een goed beargumenteerde uitzondering moet wel kunnen. In ieder geval: heel veel succes! ☺️
  Maudy schreef laatst over Maudy’s Maand: januari 2019My Profile

 6. Super leuk! Echt tof dat je dit gaat proberen! Dit zou ik ook wel willen proberen. Sinds ik geen fast-fashion meer koop is mijn shop-gedrag ook wel zo veranderd dat ik niet echt meer dingen koop dus ik hou het daarbij. Echt leuk, heel veel succes! Gaat je vast goed af!
  Citlali schreef laatst over Ik kroop weer eens voor mn cameraMy Profile

 7. Ik doe dit nu een maand en ga het deze maand ook weer volhouden! Of ik het echt een heel jaar kan? Denk het niet! Maar, alle beetjes helpen, toch?! (: Ik vind het super knap dat je dit gaat doen, you go girl! Succes en ik lees je updates graag! X

 8. Wauw, wat een mooie uitdaging, maar ook wel een echte uitdaging volgens mij. Wel heel stoer dat je dit gaat doen! Nu ik er zo over nadenk, heb ik afgelopen jaar ook meer tweedehands dan nieuw gekocht en eigenlijk is er zó veel leuks tweedehands te vinden. Ik vind het ook echt een leuke speurtocht 🙂
  Ik wens je heel veel succes met de challenge! Zo te horen is de spirit om het te laten slagen er in ieder geval al 🙂
  Romy schreef laatst over Kringloopvondsten #10: vrolijke tas, stoere kleding & roodborstjeMy Profile

 9. Super dat je dit oppakt! En een jaar vind ik heel stoer. Uit ervaring weet ik dat tweedehands shoppen en een gewoonte is die je kunt opbouwen, dus dit is een geweldige start. Wat betreft die sandalen: mocht je interesse hebben in een paar eerlijke merken, dan mag je me altijd een berichtje sturen. Of je kunt je bespaarde geld echt mooi investeren in een paar van topkwaliteit waar je jarenlang lol van hebt. Heel veel plezier!
  Hermien – KouweKleren schreef laatst over Koopdrang tegengaan: zo pak ik dat aanMy Profile

 10. Jaaa, wat goed dat je dit gaat doen! Kan mezelf helemaal vinden in alle punten die je noemt. Dat zijn allemaal precies de redenenen dat ik ook niet mag (en wil!) winkelen dit jaar. Mijn eerste maand zit er al op. Leuk dat we elkaar nu een beetje kunnen steunen in deze challenge!
  Sanne schreef laatst over Minder shoppen makkelijk gemaaktMy Profile

Comments are closed.