2 Weken met Archie. De feiten.

 

Deze dinsdag was Archie precies twee weken bij ons. Ondertussen zijn er veel dingen “gebeurd” en eigenlijk vond ik het wel een tof idee om een artikel te maken met feitjes. Over de voorbije twee weken dus.

Aangezien David en ik nog nooit een hond hadden, waren wij echte groentjes als het aankomt op de opvoeding van Archie. Haha. Gelukkig had David die eerste week vakantie en ben ik nog tot het einde van de maand thuis zodat we, relatief, veel tijd hadden en hebben om het beest wat fatsoen bij te brengen. Dat ging natuurlijk gepaard met heel veel dingen opzoeken, gevloek, gezucht en geknuffel (met elkaar en met Archie).

Gegoogled.

Hond doet pipi in huis | hond doet kaka in huis | hond bijt kussen kapot | hond wil niet in bench | hond jankt ’s nachts | hond blaft naar kat | hond aan kat doen wennen | hond eet gras | hond schrokt eten op | hond trekt aan de lijn | hond leren zitten op commando

Moods.

Oooh wat een schatje! | OMIJNGODWAARZIJNWEAANBEGONNEN?! | Och kijk hoe lief hij ligt | Ik wil hem eigenlijk zelf wel houden | We kunnen hem echt never nooit zelf houden hé! | Jeeej wandelingetjes maken! Hij loopt echt al flink mee | Jezusmina wat een rotbeest! Kan ook niet gewoon meelopen aan de lijn | c u t e  x 3254 | pf wat een werk

Cijfers.

* Aantal dingen die Archie kapot heeft gebeten: 1 (YES!)
* Aantal wandelingen: 35
* Aantal stappen: 188.772 (ongeveer want dit is van twee hele weken maar eerlijk is eerlijk, ik doe de meeste stappen tijdens de wandelingen)
* Aantal zenuwinzinkingen van mijn kant: 2
* Aantal plasjes in huis: 3 waarvan twee op het tapijt. Olé.
* Aantal poepjes in huis: 1
* Aantal keer gesjoempeld over Archie: honderdmiljoenmiljard keer
* Aantal teken verwijderd: 20 ofzo (arm beest)
* Aantal speeltjes gekocht: 7
* Aantal speeltjes die hij gebruikt: een bal die ergens in onze tuin lag + 2 gekochte speeltjes
* Geld uitgegeven: wil ik niet aan denken

Dingen die Archie doet die wij viezig vinden.

* Kotsen in de auto.
* Kotsen in de tuin en het allemaal opnieuw opeten. Vooral het opnieuw opeten.
* Aan zijn ballen likken. Serieus.
* Hondenpoep van andere honden besnuffelen en er aan likken.
* Hondenpoep van zichzelf besnuffelen en er aan likken.
* Papieren zakdoekjes van straat meenemen. En sigarettenpakjes enzo.
* Viezigheid uit de tuin mee naar binnen nemen.
* Aan ons gezicht likken. Ik heb gelezen dat dat een teken van respect is maar hij mag het niet doen. Niet!
* Plastic eten.

De extra’s.

* Hondenpoep opruimen met een zakje. Ik vind het echt super ranzig en ik ben eigenlijk heel blij dat David zichzelf altijd opoffert om het te doen (DANKU!). Het nare is ook dat hier in de buurt echt bedroevend weinig vuilbakken staan dus dat je het poepzakje ook echt nog een uur zelf moet vasthouden tot het weg kan. En het valt me nu ook dubbel op hoe weinig mensen de hondenpoep van hun hond opruimen. En om de één of andere reden is Archie er goed in om altijd te poepen midden op iemands oprit of op kiezelsteentjes.

* Eergisteren vond ik dat Archie zichzelf opvallend lang kon bezighouden in de tuin. Toen ik ging kijken zag ik zijn kont uit de haag steken en lag er zonder zeveren een hele shitload aan bbq afval van de buren in onze tuin. Inclusief kippenboutjes die hij dan natuurlijk naar binnen bracht. Op ons tapijt. Dus zit 1/3 de van onze vuilzak nu vol met afval van onze buren. Thanks.

* Ik ben nu zo’n mens geworden dat standaard hondensnoepjes in haar handtas heeft.

* Ons huis ruikt naar hond. We hebben gelukkig zo’n luchtzuiverend dingetje waardoor het geurtje snel weer weg is. En gelukkig is het ook heel veel beter sinds we met hem naar de kapper zijn gegaan en alle viezigheid uit zijn vacht is. Want ja, hij was wel een beetje een stinkiewinkie.

* Toen we bij de hondenkapper kwamen, bleek ie een paar teken te hebben. Ik belde naar de dierenarts die ons aanraadde om een pipetje te halen (wat ook echt fucking duur is maar oké). Probleem opgelost dachten we. Tot ik op internet las dat de oude teken er uit moeten want dat die anders blijven zitten. David en ik spelen nu al twee avonden voor professionele tekenverwijderaars (ik vind teken nog ranziger dan hondenpoep in een zakje) met een lichte misselijkheid tot gevolg.

* Baloe en de bunnies zijn verbannen naar de garage (mijn moederhart bloedt wel een beetje hierdoor) aangezien Archie altijd mega begint te flippen als hij één van hen ziet. Maar ze lijken het daar wel naar hun zin te hebben en het is er fris en licht en Baloe heeft al een nieuw ligplekje gevonden (op de propere dweilen, die nu dus ook niet meer echt proper zijn maar vol kattenharen hangen maar ja, je moet er iets voor over hebben zeker?). Ik denk (en hoop) dus niet dat ze er trauma’s aan overhouden.

* Door Archie weten we nu ook dat er regelmatig egels in onze tuin zitten en dat de buren een kat hebben die we nog nooit eerder hadden gezien.

* Ik schrik er altijd van hoe slim hij is! Niet dat ik dacht dat honden dom waren ofzo, maar toch. Hij weet nu prima dat hij aan de deur van de garage moet wachten als we zijn eten halen en dat hij moet zitten tot zijn eetbak op de grond staat. Als we hem commando’s leren zie je ook echt aan hem dat hij ons soms nog niet goed begrijpt (wat dus waarschijnlijk eerder aan ons ligt want first time parents hier) maar het dus wel echt goed wilt doen en iets wilt leren. En het is ook gewoon leuk om te zien dat je hem iets kan leren en dat hij het dan ook effectief doet. Dat hij nu ook weet dat hij Archie heet en ook luistert en komt als je “hier” zegt.

Nog wat foto’s voor wie er nog zin in heeft.

Conclusie.

Zo’n hond in huis vergt wel wat aanpassing en ik denk dat we ons daar in het begin wat op verkeken hadden. ‘Dat doen we wel even!’. Maar zo gaat het dus niet haha. Ik heb Archie vaak vervloekt, maar ik moet zeggen dat deze week een beetje een keerpunt is geworden precies. Hij is heel lief en aanhankelijk en kan zichzelf prima bezig houden als ik even weg ben. Hij wandelt flinker mee dan vorige week en eigenlijk krijg ik wel heel veel positieve energie van hem. We zijn er nog altijd niet helemaal uit of we hem for ever willen houden maar voorlopig is het wel oké zo. We gaan zelfs een poging doen om hem en Baloe nog eens aan elkaar te laten wennen. Stel dat ie blijft zouden we het wel fijn vinden als die twee in dezelfde ruimte kunnen zijn zonder dat David en ik er doof en met schrammen uit komen.

18 thoughts on “2 Weken met Archie. De feiten.

 1. Als ik het zo lees zou ik op (puppy)cursus gaan met de hond. En als je niet van viezigheid houdt, vraag ik me überhaupt af of je er wel goed aan hebt gedaan. Maar een hond kan je veel liefde en aanhankelijkheid geven. Ik wens jullie veel succes met de rakker!
  Conny schreef laatst over Van onkruid en PinterestMy Profile

  1. Kan me niet inbeelden dat iemand wel van die viezigheid houdt, haha 😉 Maar het is niet omdat ik dit deel dat wij het zo enorm erg vinden. Het hoort er bij maar er zijn wel leukere dingen. We krijgen heel veel liefde van Archie en dat vinden we ook het belangrijkste 🙂

 2. Hahaha, lang leve katten! Onze hond doet al die viezige dingen ook, maar dat kots oplikken en vervolgens “uit respect” aan ons gezicht likken, mag van mijn part ook wel echt uit de hondensoort evolueren hoor! Dat vleesafvalverzamelen moet ook iets typisch zijn: onze hond specialiseert zich in kadavers van muizen, eenden, kippen en platgereden konijnen. Maar alles bij elkaar ziet Archie er wel echt een schatje uit en dat is ook al veel, want al die hondperikelen nemen met ouder worden sowieso af. Wel erg dat hij Balou niet leuk vindt 🙁
  Anne-Sophie schreef laatst over Horen, zien en zijn #aprilMy Profile

 3. Ja, honden zijn veel werk, wij hebben beide een hond gehad en vooral het naar buiten moeten met koud rot weer vond ik een nadeel. Ook de zorgen als ze ziek waren mis ik niet. Wel mis ik de liefde en alles wat je terug krijgt van zo’n beest, zou Bink zo weer terug willen als het kon.
  sammie schreef laatst over Boyfriend jeans met een vrouwelijke touch.My Profile

  1. Ja inderdaad! Maar de onze leefden allemaal nog toen we ze er uit hadden gehaald dus ik denk wel dat dat goed is. Tenzij ze nog leven zonder kop/kaken (wil er eigenlijk ook niet te veel over denken :p)

 4. Archie is zo schattig! Ook bij honden komen er minder leuke dingen kijken. Maar ik denk dat als je hond je beste maatje wordt, je die er met liefde bijneemt. Sorry trouwens, maar met dat stukje over Archie en het afval van de buren moest ik lachen. De droogheid waarmee dat is geschreven, is fantastisch!
  Nikita schreef laatst over 7x Vreugde & Positiviteit!My Profile

 5. Wij hebben zelf geen hond, manlief heeft wel altijd honden gehad. Wat een schatje is het trouwens<3 en leuk te lezen! Zeker vaker doen, zo'n fijne update!

 6. Als ik zo alle nadelen lees denk ik nope, geen hond voor mij in de toekomst. Maar als ik dan die schattige foto’s zie of uberhaupt een hondje tegenkom die zich laat aaien word ik wel echt gelijk blij!
  Citlali schreef laatst over Get out of that comfort zone!My Profile

 7. Ja dus.. wij willen ook een hond (een teckel, to be precise). Als ik dit nu lees denk ik: ah bah ja 😀
  Langs de andere kant heb ik zo’n bijna 3 jaar kakpampers ververst en kan ze ook haar billen nog niet afvegen, dus kan ik dit waarschijnlijk ook wel aan, hahaha! (sorry als het te plastisch is :D)
  Joni schreef laatst over I’ll be back.My Profile

  1. Bij mij is het niet snel te plastisch :p haha. Ik denk dat als je een baby / peuter / kleuter aan kan, een hond ook wel moet lukken!

  1. HAHA :’D Sorry dat ik je uit een droom hielp! Misschien leuk om te weten dat ie niet heel de tijd in het rond loopt te kotsen en poepen? Het valt maar heel af en toe voor 😉

 8. Allereerst; wat een leuk stukje! Heel geinig geschreven 🙂 Ten tweede; ik was aan het eten toen ik las over dat kotsen en opnieuw opeten..

  Maar heel herkenbaar! Wij hebben ook een hond en vrijwel alles hebben wij ook wel meegemaakt. Kost veel tijd hè, een hond. Maar je krijgt er zoveel voort terug 😉
  Michelle schreef laatst over Cai, Kai, Kay of Kaj?My Profile

  1. Haha oeps, sorry 😉 Kost inderdaad veel tijd maar als je dan ziet hoe happy en vrolijk ie door de tuin huppelt is het het allemaal waard 🙂

 9. Wat een werk lijkt het me om er een hond bij te hebben! Zeker als je leest wat honden soms doen wat niet altijd helemaal de bedoeling is 😉 Maar zo te horen zijn jullie hartstikke goed bezig geweest! En vieze of onhandige acties of niet, Archie ziet er wel echt uit als een schatje!
  Romy schreef laatst over Stoppen met gekkenwerk? (5 tips!)My Profile

  1. We doen ons best 🙂 denk dat hij ook wel voelt dat we hem graag zien en dat vind ik het belangrijkste!

Comments are closed.