18 leuke herinneringen aan 2018.

Op kerstavond zat ik bij mijn schoonouders in de zetel toen mijn schoonzus naar onze mooiste dag van 2018 vroeg. We werden allemaal een beetje overvallen door de vraag en moesten toch even nadenken (behalve mijn andere schoonzus die nog maar een week geleden een baby op de wereld zette natuurlijk). Super fijn natuurlijk om het gesprek zo eens wat diepgaander te maken en héél leuk om iedereen over zijn mooiste dag te horen praten. Die van mij was alleszins mijn verjaardag (lees hieronder waarom) maar het bracht me op het idee om even door mijn foto’s van dit jaar te scrollen en 18 leuke herinneringen te verzamelen.

18 leuke herinneringen aan 2018.

1. Ontslag nemen.

Ik denk dat dit toch wel de beste beslissing van dit jaar is geweest. Niet per se een hele leuke eigenlijk maar het resultaat was wel leuk. Ik kan nu ook bijna niet meer geloven dat ik me toen zo slecht in mijn vel voelde. Ik heb veel geleerd uit die periode en ik denk dat het er ook voor heeft gezorgd dat ik nu veel gelukkiger ben en dingen beter los kan laten. En ik zou natuurlijk ook mijn huidige, super fijne job niet hebben als ik begin dit jaar geen ontslag nam.

2. Archie kwam bij ons wonen.

Oké, dit is toch ook wel een winnaar qua beslissingen! Archie kwam op 3 april bij ons wonen en ondanks dat het in het begin heel erg wennen en aanpassen was, kan ik mij nu niet meer voorstellen dat we geen hond zouden hebben. Hij is echt een soort van ons kind eigenlijk. Hij brengt zoveel leven in de brouwerij, heeft heel zeker een eigen willetje maar kan ook heel lief en schattig zijn.

3. Mijn verjaardag.

Als ik een ranking moet opstellen, komt deze dag zonder twijfel op nummer 1. Ik had de week ervoor mijn ontslag gekregen bij mijn interimwerk en zat een beetje in een onzekere tijd. Ik had wel gesolliciteerd voor een job (ook de reden van mijn ontslag helaas) maar wist totaal niet of ik zou aangenomen worden. In het beste geval zat ik een maandje thuis en kon ik dan beginnen, in het slechtste geval moest ik weer opnieuw beginnen zoeken.

Alleszins, de dag van mijn verjaardag kreeg ik ontbijt op bed van David ♡ We hadden besloten om naar Pairi Daiza te gaan. Ik denk dat David nog in de badkamer stond en ik was al beneden toen mijn telefoon ging. Ik dacht aan een verjaardagstelefoontje van iemand maar ik kreeg het heugelijke nieuws dat ik een nieuwe job had! OHMYGOD! Ik zweer het mensen, ik heb mij denk ik nog nooit zo gelukkig gevoeld.

Deze dag was echt een soort van kantelpunt denk ik. Niet alleen was ik jarig, deed ik iets leuks en had ik nieuw werk, maar ik had echt het gevoel alsof alles eindelijk een beetje in zijn plooi viel. Deze job voelde vanaf het begin echt als iets voor mij. Geen twijfels. Als ik er nu aan denk word ik zelfs een klein beetje emotioneel van. Haha.

4. David zijn verjaardag.

Op David zijn verjaardag kregen we te horen dat mijn schoonzus zwanger was én kreeg David de vraag of hij peter wou worden. Maar de dag zelf was natuurlijk ook super fijn. We gingen eten bij mijn andere schoonzus en ze had een super lekkere caramelcake gemaakt.

5. Starten op mijn nieuwe werk en nieuwe mensen leren kennen.

Ik begon in mei aan een maand opleiding voor mijn nieuwe werk. Dat was natuurlijk al super fijn én een avontuur op zich, maar als klapper op de vuurpijl leerde ik er ook drie fijne vrouwen kennen die ik nu vriendinnen mag noemen ♡

6. De warme dagen in mei.

Als ik nu de foto’s van mei terugkijk, kan ik bijna niet meer geloven dat het toen al zo warm was! Het was al 26 graden op deze dag. Crazy toch!

7. Zeeland.

Ook in mei gingen we een verlengd weekend naar Zeeland met mijn schoonouders. Kamperen. Altijd fijn en nu zeker door het zalige weer! We gingen voor het eerste met Archie in het water (vond hij niet zo heel leuk denk ik).

8. Wandelingetjes.

2018 was zé-ker het jaar van de wandelingetjes! Nu is dat ook niet heel moeilijk met een hond als derde lid van ons gezinnetje 😉 Ik moet zeggen dat ik dat alleszins een héél fijne verbetering vind.

Elke dag eens buiten komen doet zoveel deugd! En zeker in de lente / zomer vind ik het super fijn. Ik heb ook een paar van mijn leukste foto’s gemaakt tijdens onze ochtend- en avondwandelingskes.

Verder gingen we dit jaar ook regelmatig naar het bos, wat in élk seizoen heel fijn en mooi is!

9. Kokerellen.

Naast wandelingen was 2018 ook wel het jaar van het vrijlaten van m’n innerlijke keukenprinses. Ik schaafde m’n ovenschotelskills bij en vond het zowaar leuk om te koken!

10. Lezen.

En naast wandelingen en kokerellen was 2018 óók het jaar van lezen lezen lezen. Ik zat in zo’n leesflow! Ik had begin dit jaar m’n leesdoel (toen heel ambitieus) op 25 gezet en ik kan afsluiten met 49 (hopelijk 50) boeken. Nu, als ik sommige mede bloggers zie, is dat nog altijd weinig maar voor mij was dit in rechte lijn omhoog!

11. De huwelijksverjaardag van de ouders van David.

Ooh nog zo’n fijne, warme dag! Voor de huwelijksverjaardag van David’s ouders stampten we een heuse fiets- / zoektocht in elkaar met opdrachtjes om de dag af te sluiten met een bbq in onze – voor de gelegenheid gezellig versierde – tuin.

12. 8 jaar samen ♡

We vierden dit jaar ons 8-jarig jubileum. Echt crazy hoe snel de tijd gaat! Voor de gelegenheid besloten we eens fancy uit eten te gaan bij een klein restaurantje hier in de buurt waarna we natuurlijk afsloten met een McFlurry.

13. Zalige zomer.

Volgens mij was dit al een van de zaligste zomers die ik meemaakte! Zoveel zon! Ik hoop oprecht dat volgende zomer ook zo mooi mag zijn! Ik had drie weken vakantie. Drie weken chillen, zonnen, lezen, luieren, uitstapjes doen.

14. Vakantie! Kamperen!

En in die drie weken zomervakantie die David en ik hadden, gingen we ook kamperen in Nederland! Jongens, het was echt zo heet! We hadden het zo fijn. We gingen uiteten, kookten ons eigen potje, gingen naar het strand, lagen aan het zwembad, bezochten een stadje, aten gigantische softijsjes, maakten wandelingetjes, speelden spelletjes, …

15. Uitstapjes: Brussel, het Donkmeer en de zee.

Ik neem deze dingen maar samen want anders kom ik niet toe met maar 18 herinneringen 😉

Zo te zien komen mijn mooiste herinneringen dus voort uit de zomer hé 🙂 Op 1 augustus trokken we een dagje naar Brussel. We aten pizzabuffet in de Pizzahut, gingen naar het Museum voor Natuurwetenschappen, struinden wat rond in de stad.

We trokken ook een voormiddag naar het Donkmeer. Echt zalig om daar te zwemmen vond ik! En het was er zo rustig wonder boven wonder!

We gingen ook een weekend naar zee bij mijn ouders en namen Archie eens mee.

16. Op reis naar Mallorca!

Onze eerste vliegreis sinds een paar jaar! David en ik konden een super cheap reisje maken naar Mallorca, waar het vaker mooi dan slecht weer was, waar het fijn van temperatuur was, waar we boeken uitlazen en zonden, wandelingen maakten, een oud stadje bezochten en uitkeken naar onze hotelontbijtjes (en -lunches en -dinertjes).

Zo fijn om eens even ergens anders te zijn! Al had ik na een paar dagen ook wel weer heel erg zin om terug thuis te zijn 😀

17. De Ardennen en Antwerpen.

In november gingen we een verlengd weekend naar de Ardennen, alweer met mijn schoonfamilie. En alweer héél fijn. ’t Is zo’n leuk gevoel om mensen rond je te hebben die je graag zien en ziet. En dan in zo’n mooie omgeving! Ik heb zelf niet enorm veel gewandeld toen maar ik vond het echt een super gezellig weekend.

David en ik gingen met een bon ook een nachtje op hotel in Antwerpen, mede met als doel om onze kerstcadeau’s te scoren. Dat laatste mislukte nogal maar we hadden wel een fijn weekend! Winkelen, eten in een Irish Pub (aanrader! Zo gezellig!), eens op hotel slapen, hotelontbijtjes ♡

18. De geboorte van Louise.

Ja deze kon natuurlijk niet ontbreken hé! 9 dagen geleden kwam kleine Louise de wereld in. David zijn petekindje. Zo mini en schattig! Gek hoe zo’n klein mensje meteen in je hart zit.

Zooooo jongens wat een overzicht hé? Ik ben er ook echt eeuwen mee bezig geweest. Vooral met het bekijken van al m’n foto’s maar het is zo leuk om te doen! Ik had ook wel meer dan 18 dingen kunnen uitkiezen maar goed, 2018 – 18 you get it. Het moest zo zijn! 🙂

Naast al deze herinneringen is er echter ook nog één ding gebeurd wat ik héél bijzonder vind. Sinds midden dit jaar zit ik namelijk honderdmiljoenmiljard keer beter in mijn vel dan ik ooit zat. Dat ging niet van de ene op de andere dag, maar als ik er nu op terugkijk, zie ik wel dat de verandering toen echt merkbaar werd. Toch voor mezelf. Het kan me minder schelen wat mensen denken, hoe ik me kleed, hoe mijn lichaam er uit ziet omdat ik mezelf nu echt een mooi mens vind. Ik zat er totaal niet meer mee in om korte shortjes te dragen terwijl ik vroeger toch altijd wat bang was dat mensen iets van m’n benen zouden vinden. Om nu een voorbeeldje te noemen. Alles wordt zoveel leuker als dat een zorg minder is! Dus alleen al daarom was dit een prachtig jaar!

Wat zijn jouw favoriete herinneringen van 2018?

22 thoughts on “18 leuke herinneringen aan 2018.

 1. Heerlijk hé, zo terugblikken op gelukkige momenten en gebeurtenissen. Op zo’n moment merk ik zelf steeds dat mijn geheugen nogal rampzalig is en dat ik blij ben dat ik kan gaan spieken in mijn bullet journal of foto’s. Ik vond het heerlijk dat ik in 2018 na 18 jaar dromen nog eens naar Londen kon terugkeren. De kans is groot dat ik in 2020 opnieuw naar daar ga met dezelfde nicht. Ook al weet ik nu dat ik nadien een serieuze terugslag mag verwachten het was gewoon zo fijn om daar eindelijk nog eens te zijn.

  1. Haha ja ik moet ook echt wel door mijn foto’s scrollen om me alles te herinneren hoor 😉 In Londen zou ik ook nog graag eens geraken!

 2. Mooi overzicht, Irene! Wat fijn dat je veel beter in je vel zit bij je nieuwe werk en er drie vriendinnen hebt (gemaakt). Fijne collega’s zijn zo belangrijk om te hebben op je werk! En Archie ziet er op elke foto altijd zo lief en vrolijk uit 🙂 Lijkt mij een heel gezellig huisdier!

  Mijn hoogtepunt was het verhuizen naar het huis waar mijn vriend en ik nu wonen. We woonden al praktisch een jaar samen in ’t huis waar ik woonde, maar echt samen je eigen huisje hebben, is toch wel erg fijn.

  Liefs,
  Marloes
  Mevrouw Marloes schreef laatst over Mijn verlanglijstje 2.0My Profile

  1. Oh ja dat is ook héél bijzonder! Een eigen stekje dat echt van jullie twee is, zo fijn! ^^ En Archie brengt vooral héél veel leven in de brouwerij 😉 Hihi. Maar hij is inderdaad ook heel lief!

 3. Mooi overzicht Irene! Volgens mij heb je echt een fantastisch 2018 gehad! Mijn mooiste herinnering is net als jij, mijn verjaardag. Het toeval wilde net dat mijn uitleentermijn van bibliotheekboeken in Brugge verliep op mijn verjaardag. Geen straf, zeker niet als je me naar Brugge stuurt! Maar ik kreeg toen een verjaardagstelefoontje van mijn vriendin, ze wist niet dat ik in Brugge was. En toen ze dat hoorde, was ze blij verrast. We zijn samen pasta gaan eten, ze heeft me getrakteerd voor mijn verjaardag. In de namiddag heb ik mijn tante en nonkel gehoord via skype en daarna in de avond was het proclamatie. Ik ben die dag niet gebeld geweest, dus ik was officieel afgestudeerd. Hoeveel pijn dat ook doet, je diploma en een mooi rapport krijgen op je verjaardag is toch echt wel de max! In de avond zijn we ook gaan eten met de hele klas als ‘afscheid’ en ik heb zoveel gelachen. Ik besefte toen ook welke mooie jaren ik gehad had in de klas en in school. Ik mis mijn middelbare school nog steeds met heel mijn hart.

  Trouwens, zo mooi hoe je je blogpost eindigt! You go girl! <3
  Nikita schreef laatst over Mijn kerstwensen voor jou! En waarom ik de feestdagen moeilijk vindMy Profile

  1. Dat zal ook een prachtige dag geweest zijn! Dat zijn toch herinneringen om te koesteren hé 🙂 En ik vind het zo mooi om te lezen dat jouw middelbare school een fijne herinnering is! Dat heb ik veel minder! Ze zeggen altijd dat dat de mooiste tijd is, maar ik vind het afgestudeerd zijn persoonlijk véél fijner. Ik heb je post met kerstwensen al een paar dagen open staan en ik ga hem straks ein-de-lijk lezen (wil er even de tijd voor nemen :p )!

 4. Wat een hoop mooie herinneringen! Leuk artikel ook zo! Je verjaardag was wel echt een toffe dag als ik t zo terug lees. Allemaal fijne dingen in 1 dag. 🙂 en Archie, snap wel dat die mooierd in dit lijstje staat 🙂 Een hond maakt het leven zo leuk. Mis het nog steeds.

 5. Wat een fijn overzicht! <3 Dat ziet er uit als een heel mooi jaar. En je enthousiasme over je nieuwe baan raakt me ook wel! Ik ben nu op het moment niet aan het werk omdat ik helemaal uitgeput, oververmoeid en veel te gestressed was en sindsdien heel erg aan het zoeken naar wat ik nu eigenlijk wil. Zo lastig. Maar als ik zo lees wat jij schrijft, dan kán het dus wel – werken en dat tegelijkertijd ook helemaal oké vinden. 😉
  Anne schreef laatst over Het komt wel goed, hoorMy Profile

 6. Wauw, wat een mooi overzicht! Zo te lezen heb je heel veel mooie momenten beleefd in 2018. Wat geweldig dat op je verjaardag alles samenkwam en dat je die dag te horen kreeg dat je voor je nieuwe baan was aangenomen. Werk waar je blij van wordt, is zo onwijs belangrijk 🙂 En supermooi om te horen dat je dit jaar beter in je vel zat en daarin zo bent veranderd <3
  Gefeliciteerd ook met de geboorte van je nichtje Louise! Wat een mooie afsluiter van een mooi jaar!
  Romy schreef laatst over Wat ik meeneem en achterlaat uit 2018?My Profile

 7. Wow, wat een mooi overzicht. Echt leuk om samen met jou terug te blikken omdat we ooit al eens die gebeurtenissen zagen in een blog en sommige dingen lijken naar mijn gevoel precies al langer geleden. Ik dacht bijvoorbeeld dat Archie al langer bij jullie was. Niet dus… Je mag trots zijn op je huidige job en je gegroeid zelfvertrouwen. Waardevolle dingen om mee te nemen naar 2019 🙂
  De grootste gebeurtenis voor mij was toch wel de aankoop van en het verhuizen naar ons huis. Ik ben stiekem trots op mezelf dat ik amper aanpassingsmoeilijkheden heb gehad en erin slaag om de was en de plas draaiende te houden. Daarnaast heb ik genoten van de 22 boeken die ik heb gelezen en de vele rommelmarkten die we hebben gedaan.

  1. Dat is inderdaad een mega grote gebeurtenis! Fijn dat je niet veel moeilijkheden had om je aan te passen! Ik had op voorhand niet echt verwachtingen rond het huishouden maar ik verschiet er soms ook van dat het lukt om alles rond te krijgen. Zo zie je maar dat je veel meer kunt dan je denkt! <3

 8. Oh, ik heb ook zo’n artikeltje ingepland staan. Al is het bij mij heel duidelijk dat ik dat moment van ‘goed in mijn vel zitten’ nog niet heb bereikt. Dat gevoel dat alles stilletjes aan in de plooi begint te vallen (zoals je beschrijft op je verjaardag) wil ik ook graag ooit bereiken. Daar werk ik nog aan! Hoe dan ook een heel leuk en positief lijstje. Fijn om te lezen 🙂
  Sarah schreef laatst over Mijn Kerstmis ’18My Profile

 9. Wat goed dat je nu zoveel beter in je vel zit. Dat is zo bepalend. Je hebt er ook een paar dappere keuzes voor gemaakt en daar kun je trots op zijn. Het is een mooi lijstje met herinneringen geworden. Toevallig heb ik vandaag de foto’s van 2018 op mijn telefoon uitgezocht en gearchiveerd. Ik denk dat een van de hoogtepunten was dat mijn vriend en ik een appartement in Antwerpen vonden. Ondanks dat ik er zelf nog steeds niet woon, haha. Het voelt al steeds meer als thuis.
  Shirley schreef laatst over De verhalen achter mijn meest gelikete Instagramfoto’sMy Profile

  1. Dat is ook echt wel een zot hoogtepunt! Lijkt me ook niet zo vanzelfsprekend om naar een ander land te verhuizen, ook al is de cultuurshock nu waarschijnlijk minder groot 😉 Fijn dat het al meer als een thuis voelt! Dat vind ik zelf ook super belangrijk. Hopelijk valt alles snel in zijn plooi.

Comments are closed.