Zaterdag 15 september.

Zaterdag 15 september.

Ik bedacht me plots dat ik deze week bijzonder weinig foto’s had gemaakt. Ik weet ook precies waardoor dat komt. Ik heb namelijk een discussie met mijn inner critic (laat ik haar voor het gemak Ursula noemen, ja, naar De kleine zeemeermin) over mijn weekoverzichtjes. Moet ik er nog wel mee doorgaan of niet? Ik krijg wel het gevoel dat jullie dat graag lezen, maar ik vraag mij de laatste tijd ook af hoe boeiend het nu eigenlijk is. Én of ik al die dingen wel wil delen (stiekem wel natuurlijk). In mijn Grote bloginspiratie boek maakte ik een pagina: weekoverzichtjes vs. maandoverzichtjes. Ursula is meer fan van de maandoverzichten en ik denk dat ze me bijna overtuigd heeft. Maar alles is nog onzeker want eerlijk gezegd raak ik er niet zo goed uit. Wat ik wel weet is dat ik graag wat vaker onzin uit mijn toetsenbord wil tokkelen en dat ga ik dan ook doen, maar of dat nu zo boeiend is… Zit ik in een soort crisis ofzo? 

Desalniettemin wil ik toch graag nog altijd wel wat dingen delen en zaterdag, gisteren dus, was zo’n dag waarop ik sinds lang dacht: jezus wij zijn keiproductief geweest. Ik ben ferme voorstander van luie chill weekends. Vorig weekend had ik daar enorme nood aan, maar toen zaten we hier met wat festiviteiten. Ik besloot dan maar dat dit weekend een ultiem chill weekend moest worden maar, nu ja, dat is ook niet echt gelukt. Wat niet geeft want ik ging mee met de stroom en deed gewoon waar ik zin in had. 

De voormiddag bestond voornamelijk uit om en weer rijden. Eerst naar de Wibra voor een hondensjeuzeke dat je met drukknoopjes kon omtoveren tot een soort van mandje. We kochten het niet. Wel snoep voor mij en haverkoekjes vol suiker voor David. Daarna naar de Maxi Zoo voor nieuwe hondenbrokken. Je ziet, mijn leven bestaat dus tegenwoordig echt alleen maar uit vriend en hond en werk. En bijkomende keuzes.  Zo veel keuze! Ursula en ik zitten altijd met keuzestress en David kan ook al geen beslissingen nemen. Dus toen besloot ik het all mighty internet te raadplegen en bleek dat hondenbrokken van de Lidl de beste koop zijn. Ja, dat verbaasde mij lichtelijk. Maar als Test Aankoop het zegt, dan zal het wel zo zijn. En zo geschiedde, wij kochten twee zakken van 10kg voor 10 euro. Promotieke. Olé!

Daarna besloten we vrij impulsief om ons derde kamertje boven te ontmantelen. Als in letterlijk alles er uit. We braken een kastje af, laminaat er uit en de hele muurbekleding, hoppa, de vuilbak in en het plafond moest er ook aan geloven. Het was ook zo enorm lelijk jongens, niet te doen. Ik verbaasde mij lichtelijk over een soort van schakelaartje naast de verwarming, onder het raam (heel raar) en een vreemde kabel die door heel de kamer heen lag. De vorige bewoner was nogal een knutselaar (een sjoemelaar zou ik zeggen maar die mens is dood en hij was vast heel lief maar al die afgekeurde, onveilige elektriciteitstoestanden overal, ik krijg er de wubbes van). 

Nadat we daar een uurtje of twee zoet me waren, bedachten we een plan voor de badkamer. Zijnde: lelijke tegels op de muur en het plafond schilderen en nieuwe tegels op de vloer. En misschien, als we wat centjes over hebben, een nieuw badkamermeubel (niet nu hé, maar als de elektriciteit en het kamertje in orde zijn). Toen bedacht David dat we wel al een soort van leisteenachtige tegel/laminaatdingen hadden gekocht maar die bleken nu niet in de badkamer te mogen. “Eeeeh maar als we dat nu eens in Archie zijn slaapkotteke leggen?!” Keigoed idee! Archie zijn slaapkotteke is eigenlijk gewoon het stuk tussen onze keuken en de veranda. En zo reden wij om 17u nog naar de winkel voor ondervloer. Weer rond toeren want bij de Leen Bakker hadden ze dat niet liggen en bij de Gamma was dat heel duur. 

Daarna kwamen we tot de conclusie dat de deur naar de veranda te laag hing voor het vloertje om er onder te passen (het gaat ook nooit eens meteen goed). No problemo, David haalde zijn slijpschijf boven en maakte de deur ter plekke een kopje kleiner. Ongeveer. We dachten dat vloertje er snel in te krijgen (ik heb vooral laminaat aangegeven) maar dat bleek dus ook niet echt mogelijk, mede dankzij de deur en rare hoekjes en kantjes. Maar kijk, ‘t is gelukt! En nu hebben we dus een semi nieuwe vloer liggen, een deur die korter is dan ie was en zin om nog wat meer vloeren te leggen (niet echt).

Al bij al een best memorabele dag. Vooral omdat er nu ook tomatensaus aan ons keukenkastje hangt (spaghetti gegeten!) en omdat Archie midden van de dag doodleuk een kakske dropte op het tapijt (ik weet eigenlijk niet of hij het er zelf uitpoepte of dat hij het uit de tuin naar binnen heeft gehaald maar ineens lag het er).

Hoe was jouw zaterdag?

1
Volg:

7 Reacties

 1. 21 september 2018 / 18:34

  Hahaha ik vind je artikelen altijd erg leuk om te lezen, je hebt een hele leuke schrijfstijl en ook de Vlaamse woorden vind ik altijd leuk (want anders dan Nederlands). Wat betreft je week of maandoverzichten, mensen die het niet interessant vinden die kunnen het gewoon overslaan 🙂

 2. 17 september 2018 / 19:10

  Drukke productieve dag! Mooie vloertje geworden 🙂 ben benieuwd hoe het kamertje er uit gaat zien 🙂

 3. Kaylin
  16 september 2018 / 22:38

  Echt leuk om productief te zijn en stap per stap dingen te zien veranderen. Wij hebben dit weekend een klein beetje verder gedaan in de jungle/tuin. Qua elektriciteit hebben we ook nog werk. Zo gek dat al die onveilige situaties bestaan en mogen hé?! En jammer dat dat allemaal zo duur is.
  Toevallig heb ik gisteren ook spaghetti gegeten 😉 En gisteravond gezelschapsspellen gedaan. Was al lang geleden.

 4. 16 september 2018 / 20:59

  Haha, mooie zaterdag! Wat betreft je innerlijke criticus, heel herkenbaar! Ik kreeg er een paar weken geen blogartikels uit (gelukkig had ik reserves, behalve vorige week dan) en dat kwam hier ook door. Ik denk dat je blog (en dat geldt echt voor bijna alles in het leven) het allerleukste is als het jouzelf ademt. Maar ik vind ook juist jouw blog zo leuk omdat je zo persoonlijk en een eigen stijl hebt. Dat bewonder ik aan je blog! En btw, van weekoverzichtjes of welke overzichtjes in je leven dan ook, geniet ik altijd. Maakt niet uit van welke periode. Dan zie je gewoon het leven achter de blog en dat vind ik gewoon geweldig! En als ik de bovenstaande reacties lees, zie ik dat ik daar helemaal niet de enige in ben!

 5. 16 september 2018 / 10:13

  Zo fijn, al die verbouwingen. Of toch zeker als dan alles klaar is en er nieuw en fris en fruitig uitziet 🙂 En man, zo handig dat David al die dingen kan. Als mijn vriend en ik ooit een huis hebben gaan we alles moeten laten doen vrees ik. Wij kunnen beiden absoluut zo’n dingen niet. Ik heb er nu al schrik voor. Haha.
  Oh, en qua weekovezichtjes… ik lees die echt super graag hier hoor. Zéker boeiend genoeg dus! Maar moesten het nu dag- of maand- of weet-ik-veel-wat-voor-tijd-overzichtjes zijn, dat zou evenzeer goed zijn natuurlijk. Inderdaad gewoon doen waar jij je goed bij voelt 🙂
  Fijne zondag!!!

 6. 16 september 2018 / 09:58

  Zooo dat was nog eens een productief dagje zeg! Haha, jullie zijn echt in de weer geweest met van alles en nog wat. Wel fijn hoor, als je dingen lekker klaar kan maken in huis en dat alles er steeds beter uit gaat zien! Ideaal dat jullie toch nog de tegels konden gebruiken, maar dan in het kamertje van Archie. Zo worden ze tóch nog gebruikt. 🙂 Gelukkig is jouw vriend zo handig dat hij de deur iets korter kan maken, haha!
  Oef, en is het tapijt al een beetje schoon trouwens? Hahaha. Altijd lachen met huisdieren. :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Aha jij stiekemerd!