15 questions

Een soort van tag maar dan gewoon eentje op basis van vijftien hier en daar samen gesprokkelde vraagjes.

1. Schrijf je liever met een zwarte of een blauwe pen?

Goh tegenwoordig schrijf ik liefst met een zwarte fineliner maar vroeger was blauwe balpen wel mijn favoriet. Al bij al maakt de kleur me niet zo veel uit, alleen rood vind ik minder. Het hangt bij mij vooral af van het soort papier waarop ik schrijf. Ik vind het bijvoorbeeld super fijn om met een vrij dikke balpen, bijvoorbeeld zo’n typische Bic, op zacht papier te schrijven. Dat je met je balpen dan goed in het papier kan drukken. Dan maakt de kleur me niet uit!

2. Beschouw je jezelf als romantisch?

Ik vind mezelf wel een romantisch persoon ja.

3. Welke angst zou je graag overwinnen?

Oh ik zou zo graag de angst voor wat andere mensen van me denken willen overwinnen. As ik heel erg in mijn hoofd zit, blokkeert me dat echt. Dan ben ik me super bewust van mezelf en durf ik amper nog bewegen als ik bijvoorbeeld op de bus zit. Tegelijkertijd zou ik gewoon ook graag eerlijker willen durven zijn als het aankomt op mijn mentale gezondheid (om het zo maar te noemen) zonder dat ik me dan zorgen maak om wat iemand van me denkt als ik een afspraak zou afzeggen of meteen aangeef dat ik niet aanwezig kan zijn bij iets. Via sms lukt me dat beter. Op andere momenten trek ik het me dan totaal niet meer aan maar ’t zou wel fijn zijn als dat volledig weg is.

4. Heb je je ontbijtgranen / granola liefst krokant of zompig?

Krokant. Duh!

5. Eet je frietjes met een vork?

Meestal niet 😉

6. Wat is je favoriete make-up merk?

Ik ben absoluut geen make-up meisje maar ik draag sinds kort weer elke dag mascara en mijn favoriet is dan toch wel Yves Rocher en om preciezer te zijn de Vertige Longueur. Die is zo goed! Het borsteltje is mega fijn, als in zo dun als het stokje waar het op zit, maar om de een of andere reden werkt het mega goed. Ik vind hem zijn €11 helemaal waard!

7. Wat is je favoriete bloem?

Vroeger waren gerbera’s mijn favorieten, daarna pioenrozen (nog altijd wel hoor) maar ik heb nu ook de ranonkels ontdekt.

8. Welke magische eigenschap zou je graag hebben?

Ik zou wel graag onzichtbaar willen zijn denk ik. En dat dan gewoon kunnen inschakelen en uitschakelen wanneer ik er nood aan heb. Dat heeft dan waarschijnlijk weer te maken met mijn sociale angst die ik wil overwinnen :p

9. Wat is het vreemdste dat je aantrekkelijk kan vinden aan een persoon?

Ik vind handen wel een ding.

10. Wat is je favoriete parfum?

Nog altijd de Molecule 01 van Escentric Molecules. Ik draag hem terug iets minder omdat mijn eigen neus er snel aan went. Ik kocht laatst in de Hema zo’n zoetig geurtje (violet & blackberry) van de B.A.E. lijn en dat ruik ik ook heel graag.

11. Welk woord vind je super onaangenaam klinken?

Korst en dan met het idee van een wondkorst, geen boterhamenkorst of lekker krokant korstje ergens omheen. Kut. Meke (om een meisje aan te duiden). Ik vergeet nu waarschijnlijk heel veel woorden. David vind het woord smeuïg heel vies klinken.

12. Wat is je favoriete plek om te lezen?

Een gemakkelijke stoel of zetel. Ik zit hang heel graag in onze zetel maar ook in de grote ronde stoel die in mijn bureau staat. ZO COMFY! Je kan er helemaal in opkrullen.

13. Zou je ooit je televisie weg doen?

Als ik alleen zou zijn, zonder twijfel: ja. Televisie kijken doe ik eigenlijk alleen omdat David vaak kijkt. Ik lees liever of kijk iets op Netflix. Ik zou perfect zonder televisie kunnen leven.

14. Heb je ergens spijt van?

Ik heb vooral spijt dat ik me in de eerste jaren van de middelbare school zoveel bezig hield met leuk te willen zijn. Als ik toen het zelfvertrouwen had dat ik nu had, voelde ik me waarschijnlijk veel beter.

Soms vraag ik mezelf ook af of ik niet beter iets anders had gestudeerd maar dat kan ik gemakkelijker loslaten. Dan zou ik nooit hebben wat ik nu heb en ik ben net heel blij met hoe mijn leven er nu uit ziet.

15. Hoeveel zou iemand je moeten betalen om een levende spin te eten?

Alleen al bij het idee dat ik dit ooit zou doen krijg ik kotsneigingen. I kid you not. Ik vind spinnen de allerwalgelijkste beesten, ik ben er bang voor en ik zou dan ook nooit, letterlijk, voor geen geld van de wereld een levende of dode spin eten. Jakkes. Eikes. Goor. Bweik.

9 thoughts on “15 questions

 1. Ik schrijf het liefst met een vulpen. Als ik met een gewone balpen schrijf verkrampen mijn vingers binnen de kortste keren. Paarse inkt vind ik het leukste. Ik heb echt jarenlang met paarse inkt geschreven maar nu die moeilijker te vinden is schrijf ik doorgaans met blauwe inkt. Desalniettemin vind ik heerlijk klinken maar ik weet zo niet meteen een woord waar ik een hekel aan heb. Nu ja, op scheldwoorden na alleszins.
  zwartraafje schreef laatst over Onderstromen – Nora RobertsMy Profile

 2. Frietjes met een vork? Oh dat lijkt me niks 🙂 De gerbera’s zijn hier nog steeds favoriet, ze zijn zo vrolijk 🙂

 3. Hihi, leuke vragen! Ik vind voeten stiekem vies. Niet vies omdat ze niet gewassen zijn ofzo, maar gewoon het idee voeten vind ik vies. En soms schrijf ik liever met een fijn stiftje, soms met een balpen. In huis slingeren heel wat balpennen rond en meestal word er gewoon naar eentje gegrepen als we iets moeten opschrijven. Kleur maakt niet uit, maar de meeste balpennen zijn hier blauw of zwart.
  Evelyne schreef laatst over In The Box | 4 maand laterMy Profile

 4. “Ik vind handen wel een ding”, hahaha, saaaame! Dat is best vreemd om aantrekkelijk te vinden hè? Ik vind lippen ook vaak wel aantrekkelijk, maar misschien zijn handen toch vreemder. Wat een leuke vragen dit, trouwens. Ik schrijf ook het liefst met een zwarte fineliner (in mijn bujo) of een blauwe balpen (in andere boekjes), maaaar inderdaad is het papier veel belangrijker for some reason. Daarom ben ik zo gek op Moleskine, dat papier schrijft hemels. Wat ziet jullie muur en vloer en trouwens mega leuk uit?! Super origineel. En die stoel lijkt me inderdaad fantastisch om in te lezen (: Veel liefs!

 5. Leuk lijstje! En die spin zou ik ook écht niet aan beginnen. Grappig trouwens wel van die pen. De kleur maakt mij ook niet uit, behalve rood. Bij mij komt dat omdat ik juffen die in hun vrije tijd met rood schrijven een beetje doorgeslagen juffrouws vind, of zoiets;). Rood is verder echt wel mijn favoriete kleur, maar ik schrijf er dus in mijn vrije tijd nooit mee. Principekwestie;).
  Naomi schreef laatst over Ik ben ‘de zwakste schakel’My Profile

 6. Hahaha, leuke vragen en nog leukere antwoorden! Al vraag ik me wel serieus af nu of er ook daadwerkelijk mensen zijn die hun ontbijtgranen zompig willen..? Apart! En oh, die BIC pennen zijn zo fijn hè.
  Maudy schreef laatst over Levenslessen van Diesel de katMy Profile

Comments are closed.