Uitdaging voor 2017 • 12 boeken uitlezen

Ik heb al sinds 2015 een Goodreads account. Maar daar gebeurde eigenlijk niet zo heel veel op. Vandaag besloot ik het nieuw leven in te blazen én ik meldde me meteen aan voor de Goodreads Reading Challenge van 2017. Ik ga dit jaar twaalf boeken uitlezen!

Wat is Goodreads eigenlijk?

Er zijn waarschijnlijk mensen die niet goed weten wat Goodreads precies is. Kort gezegd is het een website waarop je kan bijhouden welke boeken je uitgelezen hebt, welke je nu leest en welke je graag in de toekomst nog wil lezen. Je maakt heel simpel een profiel aan. Et voila. Je kan beginnen. Je kan ook boeken waarderingen geven als je ze uitgelezen hebt. En eventueel een review schrijven. Sterretjes geven doe ik nog. Maar reviews, nee. Daar hou ik me voorlopig nog niet mee bezig. Verder kan je ook aangeven wanneer je in een boek bent begonnen en wanneer het uit is. Handig! En leuk om bij te houden.

En verder hebben ze ook een soort community waar je kan meepraten over allerlei onderwerpen, een plekje waar je vragen kan stellen aan auteurs, een quote-bibliotheek voor leuke zinnetjes uit je favoriete boeken en een heleboel quizjes om je kennis te testen.

Dus je gaat dit jaar twaalf boeken lezen?

Ja ik weet het. Dat is niet zo heel veel. Maar je moet weten dat ik echt ontzettend graag lees en er tegenwoordig geen tijd voor vind. Niet dat ik nu zo’n bezig bijtje ben. Maar soms plak ik iets te veel vast aan m’n Iphone terwijl ik best een boek zou kunnen nemen. Vooral ’s avonds. En dat is nog eens beter voor m’n ogen en slaap ook. Ik zette het al een paar keer in mijn maandelijkse doelen. En nu ga ik dus de uitdaging echt aan om aan die 12 boeken te komen. Moet eigenlijk best lukken! Ik ben alvast begonnen in Harry Potter & The Cursed Child maar er staan nog wel een paar andere boeken op mijn lijstje die ik graag wil uitlezen.

Welke boeken staan er op mijn leeslijstje?

 1. Harry Potter & The Cursed Child – J.K. Rowling
 2. The Life-Changing Magic of Not Giving a F**K – Sarah Knight
 3. Hygge – Meik Wiking
 4. Hollow City – Ransom Riggs (deel 2 van De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine)
 5. Library of Souls – Ransom Riggs (deel 3 van De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine)
 6. The Perks of Being a Wallflower – Stephen Chbosky
 7. Voor jou – Jojo Moyes
 8. Het meisje op de trein – Paula Hawkins
 9. The Happiness Project – Gretchen Rubin
 10. Je bent wat je doet – Roos Vonk
 11. Alle Harry Potters (=7 boeken)
 12. Paper Towns – John Green
 13. De kraamhulp – Esther Verhoef

Waarschijnlijk komen er doorheen het jaar nog boeken bij. Maar voorlopig is dit de lijst! De Harry Potter boeken heb ik allemaal al een keertje uitgelezen maar ik wil ze graag nog eens lezen. En de meeste boeken heb ik al! Ofwel in papieren vorm, ofwel op mijn e-reader. Dus dat is een ‘probleem’ dat ook al van de baan is. Niet dat ik het een probleem vind om boeken te kopen natuurlijk 😉 Maar mezelf kennende is dat een klusje dat dan blijft aanslepen waardoor het er maar niet van komt.

Foto door Nicole Honeywill via Unsplash

12 thoughts on “Uitdaging voor 2017 • 12 boeken uitlezen

  1. Dat is bij mij inderdaad ook een goede stok achter de deur om meer te lezen. En het delen hier ook! 😀

  1. Ja zeker doen! ’t Is zo ontspannend eigenlijk 🙂 Ik lees eigenlijk wel snel maar ik lees vooral veel andere dingen in plaats van boeken. Haha :p

Comments are closed.