1000 vragen aan jezelf • Deel 1

Ondertussen alweer een hele tijd geleden had ik een abonnement op de Flow. Gekregen voor m’n verjaardag van mijn ouders. Ik helemaal blij natuurlijk want dat is gewoon een prachtig tijdschrift! Op een goeie dag vond ik in de nieuwste versie een boekje met de titel ‘1000 vragen aan jezelf’ en ik wist gewoon dat ik dat ging bijhouden. Ten eerste omdat ik het fijn vind om zo’n dingen te bewaren (seriously, ik heb een hele reeks mooi uitziende boekjes in m’n bureautje liggen. Over blaadjes verzamelen in de herfst tot haken) en ten tweede omdat ik dacht dat ik het ‘ooit’ wel eens zou kunnen gebruiken. Zoals dat meestal gaat met die dingen ligt het dan weken, maanden en in mijn geval, soms zelfs jaren te verstoffen in een of ander schuifje. Maar nu, met deze blog, heb ik het perfecte excuus gevonden om ein-de-lijk mezelf te kwellen met 1000 vragen die volgens Flow ‘helpen om uit te vinden wat er voor mij écht toe doet’. I’m in!

Spelregels: Ik beantwoord elke keer vijf vragen (moet natuurlijk wel een tijdje voort kunnen hé). Ik denk dat ik de volgorde uit het boekje aanhoud. Tenzij er een heel idiote of moeilijke vraag bij zit die ik onder geen mogelijkheid kan beantwoorden. Dan ga ik over naar de volgende. Ik beloof dat ik ook mijn best zal doen om niet te veel af te wijken van de orde van de dag.

1. Met wie kun je het best opschieten?

Dat is zo klaar als een klontje. Met mijn vriend. Ik denk stiekem dat onze hersenen op een soort van gelijke frequentie zitten. Maar daarnaast kan ik eigenlijk met heel veel mensen heel goed opschieten.

2. Waar besteed je veel tijd aan?

Ik moet toegeven dat ik enorm veel tijd besteed aan internet. In bijna al zijn vormen en maten. Ik kan uren ronddolen op Pinterest op zoek naar mooie quotes of illustraties of modedingen. Ik kan evengoed uren doorbrengen op mijn geliefde koopjessite Aliexpress. Netflix kent ondertussen ook geen geheimen meer, net zoals Youtube. Daarbij luister ik radio via het internet, lees ik, zo goed als elke dag, blogs en om het nog een stapje hoger te nemen heb ik nu zelf ook een blog.

3. Om welke grappen kun je heel hard lachen?

Droge humor. Zonder twijfel! En woordgrapjes. Om grappen die eigenlijk geen grap zijn. Oh ja, en om mezelf ook. Haha. Ik ben ook zo iemand die jaren later nog exact dezelfde situatie in haar hoofd kan afspelen en er nog steeds om moet lachen. Luidop ja. Meestal krijg ik dan vreemde blikken toegeworpen maar gelukkig zijn er ook mensen in mijn omgeving die mij he-le-maal begrijpen. Lucky me!

4. Wanneer heb je voor het laatst iets voor het eerst gedaan?

Das makkelijk! Gisteren! Toen werkte ik mijn blog zo goed als af en postte ik mijn allereerste blogje ooit. Ik doe nog altijd in mijn broek als ik er aan denk. Spannend jongens!

5. Huil je makkelijk in het bijzijn van anderen?

Ik wou dat ik met “nee” kon antwoorden maar het antwoord is “ja”. Ik ben een echte huilebalk. Ik huil om films, ik huil als ik boos ben, ik huil om onrechtvaardigheid, ik huil als ik heel gelukkig ben, ik huil als ik ongesteld ben, ik huil als ik me rotslecht voel (zowel emotioneel als lichamelijk) ik huil als ik anderen zie huilen, ik huil soms zonder reden en ja, dat doe ik dan ook allemaal zonder problemen in het bijzijn van anderen. Ik weet nog dat ik het vroeger (en nu soms ook nog hoor) heel frustrerend vond dat de tranen zo snel over m’n wangen liepen maar ondertussen heb ik leren leven met het feit dat ik nu eenmaal (blijkbaar) heel erg gevoelig ben.

Ik moet denk ik nog een beetje oefenen op een leuke afsluiter. Oké, doei!

4 thoughts on “1000 vragen aan jezelf • Deel 1

  1. Ik vind het zo leuk om je op deze manier beter te leren kennen 🙂 JAAA HOERA! Je blog stond trouwens heus niet nog open van gisteren. Mega fan, hoi! En wat dat huilen betreft, je bent volgens mij gewoon een geweldig gevoelig mens. Onwaarschijnlijk mooi en lief mens. Ik huil ook vaak. Trouwerijen, begrafenissen, films, als iemand iets liefs voor me doet, als iemand een goede vraag stelt, man man man. Laten we een clubje oprichten 🙂

    1. Ooooh wat fijn om te horen dat ik niet de enige huilebalk ben! 😀 ik moest huilen toen ik met valentijn een bosje rozen kreeg van David terwijl we hadden afgesproken niets te kopen voor elkaar. Hihi. Ach ja, zo zijn we! Het inhouden werkt ook alleen maar averechts dus ik ben voor een clubje! En ik vind je ook echt zo’n lief mens Melle! En ben heel blij dat je mijn artikeltje leest en dat je zo’n fangirl bent (heel herkenbaar voor me 😉 )! Doet me supergoed!

  2. Oh, wat spannend! Je eigen blog! Ik voeg je blog alvast toe aan mijn bladwijzers, en kom ik regelmatig een kijkje nemen. Veel succes en wat dapper dat je de uitdaging aangegaan bent!

Comments are closed.