10 Dingen die typisch mij zijn.

 1. Op mijn werk ga ik altijd naar dezelfde toilet. Altijd. En ik ben letterlijk efkes mijne kluts kwijt, als ik een andere toilet moet nemen om dat die van mij bezet is. 

2. Ik bloos heel snel. En ik ben me ook altijd heel bewust van mezelf. Dus zelfs in een gesprek met een van m’n vriendinnen, kan ik ineens een rooie kop krijgen, alleen al doordat ik denk dat ik rood ga worden. 

3. Ik ben een bleiter. Ik bleit om alles. Een schone film, als ik boos ben, als ik iets moois zie, of iets schattigs, als ik gefrustreerd ben, pijn heb, ontroerd raak door een mooi gebaar, liefde voel, …

4. Ik lig altijd links in bed. Ik kan ook wel aan de andere kant slapen maar om de een of andere reden ga ik toch altijd aan de linkerkant liggen. Dat was zelfs vroeger zo, toen ik nog alleen in een tweepersoonsbed sliep.

5. Ik heb iets met schelpjes. Ik weet zelf niet waarom eigenlijk. Als ik op het strand wandel, kijk ik standaard naar beneden op zoek naar een mooi exemplaar. Vreemd genoeg hoef ik die schelpen dan ook niet mee te nemen naar huis. Fotootje maken, terugleggen en op naar de volgende.

6. Ik ben echt een kieskeurige eter. Ik eet ook vooral met mijn ogen en als iets er niet smakelijk uit ziet, is de kans klein dat ik het eet. Daarnaast vind ik geur en textuur ook heel belangrijke dingen. Dingen die ik niet moet hebben: mosselen en oesters (nog nooit gegeten en het kan best zijn dat het lekker is maar bah), vlees met vetjes aan, van die heel romige puree met stukjes in, krokante dingen die een beetje wak zijn, …

7. Als ik gek ben op een bepaald kledingstuk / paar schoenen, dan ga ik alleen maar dat dragen. Ik heb denk ik twee maanden aan een stuk mijn Dr. Martens gedragen. Ik draag ook elke week mijn favoriete jeans wel eens denk ik.

8. Ik kan echt geen geld geven aan duur uit eten gaan. Ik vind dat zo’n verspilling. En ik ben sowieso geen fan van mega chique en fancy restaurants waar je te veel betaalt voor wat je krijgt.

8. Over eten gesproken: tot grote ergernis van eerst mijn ouders en nu David: ik kan mijn bord niet volledig leeg eten. Er blijft altijd wel iets op liggen.

9. Ik gebruik vaak uitroeptekens. Vooral dus sinds het bloggen. Ik doe het denk ik gewoon om mijn enthousiasme uit te drukken ofzo maar ik let er nu wel op dus ik vervang veel van m’n uitroeptekens achteraf nog door een puntje.

10. Ik zit graag in de auto, ondanks dat ik snel wagenziek word (vooral dan als ik niet vooraan kan zitten). Ik zie het – afhankelijk van de aanwezigheid van gezelschap – echt als metime of qualitytime.

24 thoughts on “10 Dingen die typisch mij zijn.

 1. Haha, dat met die uitroeptekens heb ik ook keihard. Zeker in reacties heb ik soms de neiging om achter elke zin een uitroepteken te plaatsen, gewoon om aan te geven dat ik enthousiast ben over iets πŸ™‚
  Wanneer ik alleen slaap, dan maakt het mij niet uit aan welke kant van het bed ik slaap, maar met mijn vriend slaap ik altijd rechts. Als we in een hotel ofzo toch omgekeerd liggen (hij slaapt met een apneu-apparaat, dus als er enkel een stopcontact is rechts, slaapt hij daar), dan klopt dat gelijk totaal niet πŸ™‚

 2. Ok, ik ben een Nederlander. Wat is een bleiter? Door de context denk ik dat je bedoelt dat je snel huilt?

  Leuk om deze feitjes zo te lezen, zeg. Leer je iemand ook op een leuke manier kennen. Nummer 8 deel ik ook. In mijn hoofd gaat het dan zo: Wat? €100 voor dit avondje uit? Daar kan ik een maand van eten als ik in AziΓ« ben! Of: daar kan ik een accommodatie voor betalen voor een weekendje weg. Of, dat is gezellig een dagje entree voor de Efteling met z’n allen.
  Sheila schreef laatst over Dat moment dat je bijna een kind aanrijdtMy Profile

 3. Hahaha, ik gooi ook heel graag met uitroeptekens. Moet op het werk ook altijd mezelf controleren zodat ik een manager niet te veel toeroep in mijn mails, haha. Wat een leuke weetjeslijst, best wel wat herkenbare dingen ook voor mij, bv. van die autoritten. Zaaaalig vind ik dat! Liefs, Silke

 4. Heel herkenbaar, die autoritten! Ik zie het rijden naar mijn werk ook helemaal niet als tijdverlies, eerder als tijd om te wennen aan de realiteit ’s morgens. De terugrit is dan weer ideaal om terug te keren naar mijn wereldje. Helaas wel die wagenziekte inderdaad, maar dat valt gelukkig weg als je zelf rijdt πŸ™‚

 5. Haha, wat leuk! Ik herken mezelf ook echt in een aantal van deze punten. Het woord bleiter was ook voor mij nieuw, maar begreep uit de context wel meteen wat het betekende. Ik ben dus ook zo’n bleiter ;). Kan echt bijna huilen als ik iets schattigs zie bijvoorbeeld, zoals een lammetje op tv. Die uitroeptekens moet ik mezelf soms ook echt in rennen, anders eindig ik iedere zin zo ongeveer met ! Dat over die Dr Martens is ook zo herkenbaar. Ik heb ze nog steeds bijna elke dag aan. Ze zitten gewoon zo fijn dat ik niet anders wil. Ik ben dan weer juist totaal geen picky eter trouwens. Ik lust echt bijna ALLES.
  Sanne schreef laatst over Het endowment effect: deze mind trick maakt minimaliseren moeilijkerMy Profile

 6. Leuke weetjes! Ik huil ook echt om alles, haha. Eergisteren kwam mijn vriend thuis en hoorde hij mij huilen. Had ik net een film gekeken. In bed lig ik ook bijna altijd links, terwijl ik vroeger altijd rechts in bed lag.

  Liefs,
  Marloes
  Mevrouw Marloes schreef laatst over (bijna) een jaar hardlopenMy Profile

 7. Wat een leuk lijstje Irene. Er stonden weer een aantal zaken bij waarin ik mezelf meteen herken. Dat snel beginnen blozen bijvoorbeeld, maar ook het niet teveel willen spenderen aan uit eten gaan. Ik hou er van om buitenshuis iets te gaan eten maar als ik er van wil kunnen genieten moet de prijs wel een beetje schappelijk zijn. Dat van je favorieten non-stop dragen had ik met mijn bruine Hogwarts-handtas. Jammer genoeg verslijten je favoriete items daar ook een pak sneller door. πŸ™
  zwartraafje schreef laatst over Godsgraf – Jay KristoffMy Profile

 8. Ik denk dat veel mensen dat hebben van die WC, heb ik namelijk ook πŸ™‚
  Idem voor de uitroeptekens, maar zoals je zegt puur uit enthousiasme (!) en daar let ik dus ook op.
  Ik kan wel veel geld uitgeven aan eten, omdat ik er zo van geniet.
  Leuk om te lezen, dan denk ik, ik zou goed met haar opschieten… Grappig he, soms heb je dat door het lezen van een blog.
  isabel schreef laatst over update: hoe gaat het met Fonske de hond?My Profile

 9. Grappig, ik slaap ook altijd links en draag mijn favoriete jeans minimaal één keer per week. Soms ook wel vaker πŸ™‚

 10. Dat zijn net de dingen die jou jou maken! En dat vind ik superleuk! πŸ™‚
  Trouwens, dat van favoriete kledingstukken herken ik enorm. Ik kan natuurlijk geen weken aan een stuk hetzelfde t-shirt dragen. Maar als ik iets aanheb en ik het zo fijn vind, doet het altijd pijn om het dan in de wasmand te gooien. Ik ga dat hebben met mijn volledige outfit van deze week vrees ik, heb er een nieuwe favoriete blouse bij. En waarschijnlijk zal ik jouw All-stars ook wel een tijdje dragen. Het zal er een beetje vanaf hangen wat ik aanheb die dag. Er zijn dingen waar mijn gele schoenen beter bij passen, maar dat zie ik dan wel weer. Ik ben in elk geval van plan af en toe ook mijn oude aan te doen. Of dat gaat lukken, geen idee. Want ik hou echt van mijn All-stars. Toen ik nog in Brugge naar school ging had ik een vaste plek op de bus en ik vond het nooit leuk als ik ’s morgens opstapte en bleek dat er al iemand zat. Maar de meeste mensen die zo vroeg op de bus zaten, moesten nooit tot Brugge blijven zitten. Dus na een kwartiertje kon ik alsnog op mijn vertrouwde plekje zitten. Nu zit ik nog steeds op dat plekje als het dezelfde busindeling is, en soms doet dat wel pijn. Maar als ik achteraan in een bus ga zitten, lijken mijn voeten als vanzelf naar dat plekje te gaan. Tot zover mijn gekke trekken haha!
  Nikita schreef laatst over Plots was daar… een nieuwe lay-out!My Profile

 11. Leuk artikel met leuke weetjes. Een hoop dingen zijn wel herkenbaar. Op het strand moet ik ook altijd schelpjes zoeken (en meenemen) en ik lig aan dezelfde kant van het bed πŸ˜‰

  Fijn weekend!

 12. Onwijs leuk, dit artikel! Altijd tof om je iets beter te leren kennen πŸ™‚ Wat je beschrijft over kledingstukken heb ik dus ook. Ik draag bepaalde jurkjes bijvoorbeeld elke week en trek soms ook dagen achter elkaar continu dezelfde schoenen aan. Op zich toch een goed teken dat die items blijkbaar favoriet zijn πŸ™‚ Links slapen doe ik ook altijd. Ik lig altijd op mijn buik met mijn hoofd naar de linkerkant en vind het dus fijn als ik in de diepte kijk in plaats van naar de andere kant van het bed (misschien verandert dat als daar een knappe man ligt, haha). Beetje vaag verhaal, maar in mijn hoofd klinkt het logisch genoeg om altijd links te gaan liggen πŸ˜›
  Romy schreef laatst over De botanische tuin in Valencia | Groene parel in de stad!My Profile

 13. Haha, de laatste is niet van toepassing hier, maar de eerste zeker wel.
  Ik heb ook mijn ‘vaste kant’ in bed, en op de bus op trein ga ik ook altijd aan de linkerkant zitten πŸ™‚

 14. Ik moest even opzoeken wat een ‘bleiter’ was, en het blijkt dat ik ook een bleiter ben. Ik huil echt zowat bij elke emotie, groot of klein, positief of negatief. Vroeger vond ik dat heel vervelend, maar tegenwoordig zie ik wel als iets moois.
  Lizzy schreef laatst over To-do list and I are on a breakMy Profile

 15. Wat grappig, ik herken mij in super veel dingen juist totaal niet haha! Ik kan het bijvoorbeeld juist niet over mijn hart verkrijgen om eten op mijn bord te laten staan! Ik vind bijna alles lekker, en je raad het al, ik geef dus ook wel graag geld uit aan eten πŸ™‚
  Over punt 9, herkenbaar! Maar waarom zouden we eigenlijk die uitroeptekens weghalen als we nou eenmaal enthousiast zijn?!
  Silke schreef laatst over Mensenwerk, 55 jaar leeftijdsverschilMy Profile

Comments are closed.