30 Day Shred.

Er gebeurden vorige week twee dingen waardoor ik allerlei gedachten had die kort samengevat neerkomen op: how shit, time to change! Als eerste zag ik een paar foto’s van 6 of 7 jaar geleden waarop ik opvallend slanker was. Nu wil ik niet zeggen dat ik dik ben, maar ik heb wel wat extra vetjes erbij. Ik moet daar niet onnozel over doen. En hoewel ik dat eigenlijk wel al wist, schrok ik wel van die foto’s. En ten tweede stond ik een paar dagen geleden een badpak te passen (ja ja, shopstop, maar passen kan geen kwaad hé 😉 ) en ik geraakte er niet in met mijn kont. Dat vond ik, laten we zeggen, niet heel fijn om te merken. Maar ik zag mezelf in die spiegel en ik dacht: FAAAAK als ik nu niets verander, gaat het écht de verkeerde kant uit.

Ik heb al een paar keer zo’n geniale ingeving gehad om ze dan na twee dagen toch weer vergeten te zijn. Maar voor nu ben ik dus wel weer gemotiveerd én ik deel dit met jullie als stokje achter de deur. Ik heb in juni drie doelen:

* Meer groenten en minder vlees eten.
* Geen chips meer.
* En …

Jep. Ik ga weer shredden. Ik deed deze ‘challenge’ al een paar keer eerder en was telkens wreed content met het resultaat. Dus een nieuwe poging om mijn lijf een beetje in het gareel te krijgen!

Wat is 30 Day Shred?

30 Day Shred is een fitnessprogramma van Jillian Michaels. Het bestaat uit drie levels die opbouwen qua intensiteit en het is dus de bedoeling dat je de drie levels doorloopt in 30 dagen. Nu hoorde ik eens in een interview met Jillian dat het niet per se de bedoeling is dat je dit een maand lang elke dag doet maar dat je het eerder op je eigen tempo aanpakt en doorgaat naar het volgende level wanneer je je er klaar voor voelt (maar standaard doe je dus 10 dagen per level). Maar goed, ik ga het wel gewoon in 30 dagen doen en dus per 10 dagen één level doen. De workouts duren met opwarming en cooling down ongeveer 25 minuten denk ik.

Jillian ontwikkelde een eigen ‘systeem’ voor de inhoud van de workouts: 3 minuten krachttraining, 2 minuten cardio, 1 minuut buikspieroefeningen en dit herhaal je drie keer.

Hoe pak ik het aan?

Ik maakte om te beginnen een pagina in mijn bullet journal waarop ik de dagen kan inkleuren. Vakjes kleuren is sowieso leuk en motiverend en dat helpt mij ook om mijn bullet journal dagelijks eens vast te nemen en mijn trackers aan te vullen. Win-win! Ik liet ook ruimte om foto’s te plakken en om mijn measurements neer te schrijven.

Daarnaast kocht ik de DVD van Jillian want blijkbaar zijn de workouts heel erg moeilijk te vinden op Youtube. In mijn DVD zitten nog drie andere programma’s van Jillian dus daar kan ik dan erna nog mee aan de slag ook.

Ik sport eigenlijk altijd ‘s avonds zo rond 21u. Daarna neem ik een douche en ben ik lekker ontspannen om te slapen daarna. En daarnaast ga ik ook nog minstens één keer per dag wandelen met Archie (afhankelijk van wanneer ik werk) en probeer ik dus per dag nog 10.000 stappen te zetten én een beetje op mijn eten te letten.

Ik heb mezelf opgemeten en heb David gevraagd om foto’s te maken zodat ik goed kan vergelijken.

Hoe bevalt het?

Ik ben ‘al’ 5 dagen bezig met dit programma, wat wil zeggen dat ik op de helft van level 1 zit. Ik startte mijn eerste workout vorige zaterdagavond en ik vind het erg om toe te geven maar ik vond het dus al zwaar hé. Haha. Sommige oefeningen zijn met gewichtjes en ik heb zelf van die gewichtjes van 1kg. Prima te doen voor sommige oefeningen en voor andere oefeningen zijn ze al te zwaar. Maar ik ben echt wel gemotiveerd en ik heb er nog altijd zin in.

En verder?

Ik ga elke 10 dagen een update schrijven om jullie op de hoogte te houden van mijn vorderingen, maar vooral dus als stok achter m’n deur en als schop onder m’n kont om niet op te geven (wat ook wil zeggen dat de eerste update er binnen een paar dagen al aan komt!). Ik ben er nog niet helemaal uit of ik de foto’s ga delen of niet. Het lijkt me net een beetje too much maar langs de andere kant wil ik ook wel een duidelijk beeld geven van wat mogelijk is. Misschien dat ik de posts met een wachtwoord beveilig maar daar moet ik dus nog eens over nadenken.

0
Volg:

19 Reacties

 1. 11 juni 2018 / 20:44

  Whoo, succes Irene! Zo’n 30 day shred lijkt me best pittig zeg. Ik ga me eens inleven. Maar kan me voorstellen dat het je energie geeft en dat het resultaten oplevert!

  • Irene
   Auteur
   11 juni 2018 / 22:26

   Het is echt gek wat zo’n beetje sporten op een dag doet voor je gemoed en je gedachten! Ik zit véél beter in mijn vel terwijl er eigenlijk nog niet eens veel te zien is :p

 2. 9 juni 2018 / 22:27

  Succes! Ik doe het je zeker niet na. En terwijl jij de 30 Shred doe, ga ik eventjes afkicken van sociale media 😉

 3. 6 juni 2018 / 19:51

  You can do it! Die 30 dagen zijn zo voorbij en dan kan je makkelijker die routine vast houden! You go girl! Liefs

 4. 6 juni 2018 / 19:14

  Ik zie mezelf nu heel vaak in de spiegel, door dat ik nu in de kamers moet poetsen en er dus een spiegelkast aanwezig is en ik merk dat ik in 2j heel wat ben aangekomen. Ook mijn collega’s merken het op. Sporten lukt mij niet, ik heb te veel kwaaltjes (rugpijn, nekpijn, kniepijn). Ik probeer wel te wandelen, da’s het enige wat ik ‘kan’ van sport. Gezond eten.. tjah.. ik eet nochtans een volwaardige maaltijd ‘s morgens ‘s middags en ‘s avonds, maar om nu te zeggen dat ik echt vettig eet, dat nu ook weer niet. Ik weet dat er iets moet gebeuren, maar ja.. ik wil nu ook niet mijn gehele levensstijl omgooien. Ik hou het toch niet vol.. Maar.. ik wil jou uiteraard niet ontmoedigen. Succes!!!

 5. 6 juni 2018 / 16:48

  Ik had hier al een keer eerder over gelezen, lang geleden. Ik besloot om het te proberen, maar heb nooit 30 dagen gedaan. Volgens mij deed ik het alleen als ik even zin had… Ik heb nu de gewoonte om naar kickbox lessen te gaan, wat ik beter vol kan houden. Wat ik me wel herinner is de positieve reacties op deze 30 day shred! Heel veel succes, you can do it! <3

  • Irene
   Auteur
   7 juni 2018 / 09:32

   Dankje! ^^ Ik heb een tijdje een fitnessabo gehad ook en ondanks dat me dat wel motiveerde om echt te gaan, vond ik het ook niet zo fijn omdat er altijd heel veel mensen waren en er bijna nooit toestellen vrij waren. Dan vind ik thuis sporten wel handiger nu 🙂

 6. 6 juni 2018 / 16:25

  De gewichtsconsulenten in Nederland hebben nu een leuke campagne staan: 10 weken met 10 challenges. We zitten al in week 8 ofzo, maar die challenges kun je nog gewoon terugvinden op hun Facebook. Gaat vooral over voeding / anders eten. Misschien ook leuk om erbij of erna te doen?

  • Irene
   Auteur
   7 juni 2018 / 09:31

   Ha Anja bedankt voor de tip! Ik ga het eens bekijken op Facebook. Lijkt me interessant!

 7. 6 juni 2018 / 12:41

  Oh ik herken dat terug kijken naar oude foto’s en denken, he, daar waren die vetjes nog niet 😀 ik doe tegenwoordig hoepelen, al moet ik zeggen dat ik er met dit warme weer weinig zin in heb 🙂

  • Irene
   Auteur
   7 juni 2018 / 09:31

   Ik heb ook een hoepel maar ik vind dat de tijd zo enorm traag gaat tijdens het hoepelen dat ik het moeilijk vind om dat consequent te doen :p en nu we een hond hebben is het ook geen evidentie want hij loopt heel de tijd in de weg en springt er naar enzo :p

 8. 6 juni 2018 / 12:12

  Heel veel succes. Ik ben heel benieuwd naar je updates hierover.

  • Irene
   Auteur
   7 juni 2018 / 09:30

   Merci! 🙂

 9. 6 juni 2018 / 10:57

  Ik ben ook sinds kort weer gestart om mijn summerbody weer in balans te krijgen! Veel succes gewenst, you can do it!

  • Irene
   Auteur
   7 juni 2018 / 09:30

   Ah zalig! Jij ook veel succes hé! 🙂

 10. 6 juni 2018 / 10:49

  Ah, nu krijg ik ook weer zin in de 30 Day Shred! Maar we hebben er nu niet echt ruimte voor. Nou ja, we hebben genoeg ruimte op zolder, maar die is nog helemaal casco (als in: een betonnen vloer en geen muren) en met m’n matje op die harde vloer liggen, lijkt me niet zo plezierig…

  Trouwens: als je een rustdag inlast, dan zul je waarschijnlijk meer voortgang maken. Je lichaam krijgt dan namelijk de kans om beter te herstellen. Sommige spieren (zoals je buikspieren, maar die zijn een uitzondering) hebben maar 24 uur nodig om te herstellen maar de rest eigenlijk allemaal 48 uur. Google maar eens naar de positieve effecten van een rustdag 🙂

  • Irene
   Auteur
   7 juni 2018 / 09:30

   Hey Karin! Bedankt voor de tip 🙂 ik heb inderdaad gisteren een rustdagje ingelast. Nu ja niet heel bewust eigenlijk, het is gewoon zo gelopen maar het kan inderdaad geen kwaad 🙂 Ik sport in onze dressing. Haha. Net genoeg plaats om rond te kunnen hupsen en een matje te leggen!

 11. 6 juni 2018 / 10:12

  Heel veel succes ermee! Ik vind het al heel knap dat je al vijf dagen bezig bent, dus chapeau 🙂 Ik ben ook ooit begonnen aan die 30 day shred maar heb hem nooit afgewerkt. (Bewegen – Blergh) Wel ben ik echt benieuwd naar je updates en resultaten. Als die meevallen dan gaat dat mij waarschijnlijk wel weer motiveren om ook weer te beginnen 🙂

  • Irene
   Auteur
   7 juni 2018 / 09:28

   Ik vind het het nu al zo waard omdat ik me mentaal gewoon al véél beter voel dan ervoor. Er is natuurlijk lichamelijk nog niet echt veel te zien maar het voelt gewoon beter om toch iets te doen. Ik ga sowieso wel resultaten delen denk ik! Ik vind het zelf ook fijn om bij andere mensen te zien.

error: Aha jij stiekemerd!