♡ 2018 ♡ ( +terugblik doelen 2017)

WOEHOEW! ’t Is 2018 mensen. Hoe gek?! Ik vind het echt heel raar dat er gewoon wéér een jaar voorbij is. Ik herinner me nog heel goed dat ik vorig jaar een post schreef met de dingen die ik wou bereiken in 2017. Of ja, ik had mezelf voorgenomen geen goede voornemens (haha) te kiezen want het loopt toch elk jaar “fout” af enzo. Je kent het wel. Ik besloot een woord te kiezen (genieten) en dan wel wat kleine doelen die ik toch wel écht wou bereiken dit jaar.

Gaan samenwonen.

Mission meer dan accomplished! Wij gingen niet alleen samenwonen, we kochten maar gewoon meteen een huis. Als we iets doen, doen we het goed hé (niet dat je het niet goed doet als je geen huis koopt hé, don’t get me wrong!). In mei, de negende om precies te zijn, mochten we de akte gaan tekenen. Het heeft ons bloed, zweet en tranen gekost om alles op tijd in orde te krijgen, maar het is gelukt. Sindsdien heb ik het gevoel dat ik echt nog meer mijn eigen leven heb.

Voorbereidingen treffen voor een webshop.

Hm ja. Ik heb wel wat voorbereidingen gedaan maar niet om te zeggen dat ik nu meteen kan starten. Ik twijfelde heel erg tussen een webshop en een echte winkel. Mijn voorkeur ging dan toch uit naar een echte winkel. Weg met de webshop. Het verlangen was er dit jaar heel erg; om qua werk op eigen benen te staan, iets voor mezelf te doen. Vooral doordat het op mijn huidige werk niet helemaal gaat zoals ik wil. Ik zag bijna geen andere optie meer dan m’n winkel te beginnen. Het zou financieel ook haalbaar moeten zijn, maar dan hebben we amper een buffer en ik wil toch eerst meer gespaard hebben om eventuele troubles op te vangen. Ik ben er nu ook veel rustiger in en heb besloten dat ik gewoon zelf eerst nog meer ervaring wil opdoen in een winkel.

Vooruit op professioneel vlak.

Ik koos dit omdat ik begin vorig jaar óók al uitkeek naar nieuw werk. Haha. Ja het is wat. Ik vind, achteraf bekeken, niet dat ik er echt op vooruit ben gegaan. Ja ik heb meer loon, mega lieve collega’s en ik werk in de buurt van m’n huis maar veel gelukkiger ben ik er niet van geworden. Langs de andere kant ben ik wel vooruit gegaan omdat ik nieuw werk zocht en het gevonden heb. En het is niet dat deze keuze voor altijd is. Uit je “fouten” kan je leren en ik weet nu weer veel beter (mede dankzij m’n coach) wat ik leuk en niet leuk vind.

Wat wil ik in 2018 bereiken?

Ik weet dat veel mensen het onzin vinden om een nieuw jaar te zien als een nieuwe start want elke dag is een nieuwe start bla bla. Op zich ben ik het daar ook helemaal mee eens! Waarom wachten op een nieuw jaar om dingen te gaan verwezenlijken? Langs de andere kant vind ik het net héél fijn om het nieuwe jaar te zien als een nieuw begin. Dus ja, ik ga dat ook doen. Maar ik weet ook dat het nieuwe jaar niet op miraculeuze wijze vanzelf mega fantastisch gaat worden. Dat moet ik gewoon zelf doen. No pressure 😉 hihi. Ik heb dus deze ook weer een paar dingen bedacht die ik wel graag wil bereiken.

Nieuw werk.

Jep. Again. Ik wil nieuw werk. Liefst tegen eind februari al. Om de simpele reden dat elke dag op m’n huidige werk er voor m’n lichaam één te veel is. Ik merk bijvoorbeeld dat m’n nek echt h e l e m a a l vast zit en eerlijk is eerlijk, het wordt er mentaal ook niet makkelijker op als je je elke dag naar je werk moet slepen. Ik ben gewoon ook niet gemaakt om een hele dag op een bureaustoel te zitten en naar een schermpje te staren. Dus dat moet anders in 2018. Als ik dit doel bereik (wat echt sowieso moet lukken, anders ga ik dood) is m’n jaar geslaagd zeg maar.

Minder piekeren, meer innerlijke rust.

Dingen blijven in m’n hoofd maar doormalen, niet normaal. Ik dacht altijd dat ik niet zo’n piekeraar was, maar ik heb de laatste maanden ontdekt dat dat wel degelijk het geval is. Op sommige momenten lukt het me heel goed om rustig te zijn, goed door te ademen en niet te stressen. Op andere momenten lukt het niet zo goed en wil ik gewoon ter plekke in een mega hysterische huilbui uitbarsten. Ik zal het daar op houden. Ik proefde dit jaar al een beetje van meditatie en ik wil daar in 2018 mee doorgaan. Ik wil rustiger in het leven staan.

Al m’n ongelezen boeken lezen.

Ik kocht dit jaar in 2017 een aantal boeken die, shame on me, nog altijd ongelezen op hun plankje staan. Dus die zou ik wel graag lezen. Om de simpele reden dat er nog veel boeken op m’n lijstje staan die óók nog wil kopen. En ik ga er ook over schrijven hier! Ik ga net zoals vorig jaar weer een reading challenge aan op Goodreads. Daar kan je dus zien welke boeken ik allemaal las want ik kan niet beloven dat ik over élk boek iets zal schrijven. Ik wil boeken alleszins wel een iets groter plekje geven hier.

Een manier zoeken om sporten weer te integreren.

Ik weet het, ik weet het. Hoe vaak heb ik al een poging gedaan om een beetje meer beweging in mijn leven te brengen? Vaak. Let me tell you. Maar het verschil tussen nu en toen is dat het me nu eigenlijk niet zo heel veel uitmaakt. Als in: super als het meteen goed gaat, maar ook oké als het wat meer tijd kost. Ik wil het graag opnieuw oppakken omdat ik het echt wil en niet omdat ik het gevoel heb dat ik nu écht wel moet gaan bewegen. Ik wil gewoon wat gezonder zijn en ik weet dat m’n flubberbillen niet ineens super strak gaan zijn. Dat is ook helemaal m’n bedoeling niet. Gewoon wat fijner in m’n vel zitten dan ik al zit. Moet lukken toch? Een paar jaar geleden was er een tijd dat ik elke dag aan sport deed. Ik weet dat ik het kan dus ik ga het weer doen. Niet elke dag, maar ik wil wel een fijne manier vinden om beweging terug wat meer in m’n leven te integreren. Fietsen naar m’n werk niet meegerekend.

Op reis gaan.

Deze zomer wil ik héél graag op reis gaan. Vorige zomer maakten we er een kampeertrip van, dit jaar wil ik graag nog eens met het vliegtuig naar een zonnige bestemming om gewoon een hele week op mijn lui gat te liggen. Dat compenseert dan m’n nieuwe sportroutine hé 😉 Hihi. We kijken nu alvast uit naar een reisje want vroegboekkortingen en trauma’s aan ons last minute geregel van vorige jaren.

En dan nog een kleine huishoudelijke mededeling: Ik wil jullie graag bedanken. Zonder jullie zou dit plekje maar half zo leuk zijn. Op blogvlak vond ik dit echt een geslaagd jaar! Jullie aantal groeide gestaag aan, maar wat ik vooral heel fijn vind, is dat jullie reageren op wat ik schrijf. Ook al heb ik de laatste tijd niet zo veel tijd meer om te antwoorden, ik lees wel alles en het doet me echt super deugd. Ik heb het gevoel dat jullie allemaal een beetje vrienden zijn geworden. Dus DANKUDANKUDANKU! ♡

Ik wens jullie allemaal een héél fijn nieuw jaar toe! Een nieuwe start voor wie hem kan gebruiken (ik wel alleszins). Ik wens je alles wat je jezelf toewenst voor het nieuwe jaar en alle cliché dingen zoals een goede gezondheid en veel gelukkigheid, want dat hoort er ook bij hé. Geniet nog van vandaag en van morgen en van de dagen die komen. Vier de fijne dagen en weet dat de kutdagen ook weer voorbij gaan.

Photo by NordWood Themes on Unsplash

10 thoughts on “♡ 2018 ♡ ( +terugblik doelen 2017)

  1. Gelukkig nieuwjaar voor jou en David! Hopelijk kun je je doelen verwezelijken, het is je alvast van harte gegund! En jij ook een dikke dank je voor alle toffe blogs die je schreef in 2017!

  2. De allerbeste wensen, en ook het allerbeste voor je nieuwe doelen! Vooruitgang op professioneel vlak lijkt me ook dat je weer wat dichter bent waar je naartoe wilt! Wat voor een winkel wil je uitbaten dan? Ik heb hier al meerdere keren over gelezen op je blog, maar weet de details niet 🙂
    Liese schreef laatst over atelier plezier: boekenclubsMy Profile

  3. Gelukkig nieuwjaar! Dat 2018 voor ons beiden een nieuw fantastisch jaar mag worden. Net zoals jij kan ik dit ook gebruiken. En ooh.. een eigen winkel!!!! Ik neem aan dat we er veel over zullen lezen op je blog, dus ik blijf je absoluut volgen!
    Evelyne schreef laatst over Mijn 365 dagen bloggen-challengeMy Profile

  4. Wat een mooie doelen heb je opgesteld voor het nieuwe jaar. Ik hoop dat je ze allemaal kunt waarmaken en dat 2018 een prachtig jaar wordt met onder andere een fijne nieuwe baan én een heerlijke zonvakantie. Gelukkig 2018! ♥
    Romy schreef laatst over Happy 2018! | Mijn doelen voor 2018My Profile

Comments are closed.