☆ Cadeau ideetjes voor de feestdagen ☆

Ja jongens, binnen een kleine twee weken is het eindelijk Kerstmis! Bij ons gaat dat standaard gepaard met een soort van Secret Santa waarbij we cadeautjes uitdelen. Super leuk! Alleen vind ik het soms zelf heel moeilijk om een leuk cadeau uit te zoeken voor mijn lootje want hallo, hoeveel keuze is er?! Vandaar, om het jullie wat makkelijker te maken: een lijstje met cadeau ideetjes voor de feestdagen.

Om te beginnen met een cliché: geef eens een ervaring cadeau.

Dat zeggen ze toch altijd hé: geef je geld niet aan materiële dingen maar koop een ervaring en maak herinneringen. Wij hadden een hele tijd geleden een bon voor een nachtje op hotel en dat was héél fijn. Qualitytime is altijd goed! Het hoeft natuurlijk niet meteen een zotte reis te zijn ofzo. Samen iets leuks gaan doen is ook al tof. 

Stel een box samen met allemaal kleine cadeautjes.

Dit vind ik zelf ook super leuk en ik doe het soms ook. Koop een mooie doos of gebruik een oude schoendoos die je inpakt in een leuk papiertje en stop daar allemaal kleine cadeautjes in die je afzonderlijk inpakt. Dit is echt een feestje en als je een beetje rekening houdt met wat diegene voor wie het pakje is leuk vindt, dan is het denk ik wel een schot in de roos. Tenzij je iemand hebt die liever één duurder cadeau heeft. 

Een paar voorbeeldjes van kleine cadeautjes:
+ Een leuk paar oorbelletjes
+ Een mooi opschrijfboekje
+ Een leuke tas om chocomelk uit te drinken
+ Maak zelf van die chocomelklepeltjes (je weet wel, zo’n lepel met een blok chocola aan)
+ Bak wat koekjes en stop die in een mooi zakje
+ Een tof paar sokken
+ Een klein decoratiedingetje voor in huis
+ Een kadertje met een leuke foto van jullie
+ Een toffe slinger om in huis op te hangen
+ Handcrème, lippenbalsem, bodylotion, nagellakje, maskertjes, …

Een gepersonaliseerd juweel.

Dit vind ik al meteen echt een top cadeautje. Je geeft iets duurzaam waar je echt over hebt nagedacht. Of toch kunt doen alsof 😉 Haha. Bij Kaya kan je bijvoorbeeld een armbandje of ketting kopen en daar dan iets laten in graveren. Dat kan de naam zijn van de persoon voor wie het cadeautje is, maar je kan bijvoorbeeld ook een belangrijke datum of fijne quote kiezen. Zelf liet ik een armbandje maken met de quote: All we have is now. Een mooie reminder om meer in het nu te leven.

Bij Kaya hebben ze vooral dames sieraden maar je kan er ook terecht voor mama dochter juweeltjes, baby armbandjes en zelfs armbanden voor mannen. Nu is dat nog niet echt aan mij besteed, maar deze slavenarmband vind ik echt prachtig. Ook niet onbelangrijk om te weten: Tanja (de eigenaresse van Kaya) doneert voor elk verkocht sieraad een bedrag aan Eduki. Dat is een stichting die ervoor zorgt dat kansarme kinderen in Gambia naar school kunnen. Daardoor kunnen tot nu toe al 10 kindjes naar school. Schoon hé?

Om het nog beter te maken: ik mag aan één van jullie een zelfde soort armband weggeven als de mijne! Als je graag kans wil maken, stuur je even een mailtje met als onderwerp: Armband met daarin je gegevens naar [email protected] 

Een boek.

Best voor de lezers natuurlijk! Nu kan een boek héél persoonlijk zijn maar ik vind het bijvoorbeeld een super leuk idee om mijn lievelingsboek cadeau te doen aan iemand. Of van iemand het lievelingsboek te krijgen. Je leert elkaar op die manier toch weer een beetje beter kennen en je hebt nieuw leesvoer.

Voor de planners / lijstjesmensen / studenten / …: een Correctbook.

Een Correctbook is een uitwisbaar notitieboekje. Klinkt geweldig toch? Een boekje waar je eindeloos in kan schrijven! De perfecte plek voor je to do’s, notities, weekmenu’s, … Ik vind dit zelf een leuk budgetcadeautje want voor net geen €15 heb je een boekje met daarin 20 pagina’s, een stift en een sponsje waarmee je al je schrijfsels terug kan wissen. Zelf nam ik een blanco boekje maar je kan ook boekjes kiezen met dots, ruitjes of lijntjes én je kan ook een setje aparte pagina’s kopen met bijvoorbeeld een voorgedrukte to do lijst om je boekje mee op te vullen. Verder is dit ook héél handig om je handlettering in te oefenen!

Correctbook kwam tot stand doordat Sam, de eigenaar van het merk, in Zuid-Afrika zag dat miljoenen kindjes geen schrijfspullen hebben. Door een Correctbook te kopen, doneer je ook uitwisbaar schrijfmateriaal aan Afrika en draag je op die manier toch een beetje bij aan de strijd tegen laaggeletterdheid.

Een cadeaukaart.

Yes yes, I know, dat klinkt wreed saai en onpersoonlijk en alsof je je er makkelijk van af maakt, maar ik ben zelf echt voorstander van cadeaubons. Het belangrijkste is dan natuurlijk dat je een bon kiest waar de persoon in kwestie echt heel happy mee zal zijn. Mij kan je bijvoorbeeld altijd blij maken met een bon voor de Ikea, Bol of Zalando. Bovendien is het soms moeilijk om voor iemand één bepaald cadeautje uit te kiezen want je weet niet altijd wat die persoon al in huis heeft of niet. Je wil ook niet dat je cadeau ergens in een kast belandt om er de komende 8675 jaar niet meer uitgehaald te worden. Dan is een bon echt een uitkomst. En het is driedubbel leuk: de bon cadeau krijgen, het vooruitzicht dat je zelf iets leuks / bruikbaars kan uitkiezen met het geld van iemand anders én het cadeautje dan uiteindelijk in ontvangst nemen.

Voor de plantfriends: een plant (duh).

Dit vind ik ook al zo’n tof cadeau! Geef eens een plant! Een bezoekje aan een tuincentrum is altijd leuk maar als je dat zelf niet zo fijn vindt; tegenwoordig kan je ook al plantjes online kopen. Sowieso vind ik dit wel een origineel cadeautje. Weg met de cliché orchidee, koop eens een bananenplant of een varen. Maak er zelf een kaartje met watergeefinstructies bij en de ontvanger van je cadeautje heeft een (hopelijk) jarenlang aandenken aan je.

Verzorgingsproducten.

Ja dat is ook niet heel origineel maar met zo’n cadeau kan je eigenlijk weinig fout doen want iedereen kan douchegel of shampoo of bodylotion gebruiken. Ik denk dat de truc is om een setje producten te vinden die eens wat anders zijn dan zo’n cadeaupakketje van Dove of Nivea (niet dat daar iets mis mee is natuurlijk). Rituals is leuk omdat dat wat luxueuzer aanvoelt maar kijk ook eens bij Lush, The Body Shop, Yves Rocher, L’Occitane, Skins, Origins, Najel, …

Maak zelf iets.

Als je echt on a budget bent, kan je gerust ook DIY’en vind ik. Een pak zelfgemaakte koekjes gaat er altijd in en het is een fijn idee dat iemand ook echt bezig is geweest om zelf iets te maken voor je. Schrijf iets moois, maak een tekening / schilderij / borduurwerkje / … 
Wat ook leuk is:
+ Maak een doos met brieven of kaartjes en prentjes die op een bepaalde dag moeten open gemaakt worden.
+ Ook kreeg ik ooit van mijn nichtje voor Nieuwjaar een glazen pot vol kleine briefjes met lieve boodschappen op.
+ Maak een doosje maken met date ideetjes voor jullie samen.
+ Stel een receptenboekje samen met je favoriete recepten.
+ Maak een foto album met leuke herinneringen.
+ Stel zelf een mueslimix samen of bak granola. Als je geen zin hebt om zelf aan de slag te gaan, kan je bijvoorbeeld ook bij MyMuesli een mix samen stellen.
+ Maak zelf een paar verzorgingsproducten zoals een lipbalsem, scrub, …
Bij bijvoorbeeld Zolea vind je hier heel wat dingen over (recepten maar ook verkooppunten van de ingrediënten)
De keuze is werkelijk eindeloos! Het vergt misschien wel wat denkwerk en ook wat meer moeite maar dat is het wel waard!

Hebben jullie nog ideetjes?

9 thoughts on “☆ Cadeau ideetjes voor de feestdagen ☆

 1. Planten, boeken, een mooi juweeltje… daar kan je mij ook een groot plezier mee doen 🙂 Ik ben echt geen moeilijk mens om een cadeau voor te vinden, vind ik. Een ervaring – een uitstapje bijvoorbeeld – vind ik ook heel leuk, om te geven én te krijgen!
  Leen schreef laatst over Goeie voornemens 2018: een terugblikMy Profile

 2. Ik loop weer achter met mijn blogfeed dus ik vermoed dat ik te laat ben voor de Kaya-winactie. Die armbanden zijn echt leuk. Ik heb ooit geprobeerd om ze zelf te maken met slagletters maar dat was toch niet hetzelfde. Een vriendin van me krijgt een tasje vol pakjes. Allemaal kat-gerelateerde cadeautjes vermits ze naast boeken ook enorm van katten houdt. Mijn schoonouders krijgen een cadeaubon en mijn ouders krijgen elk een klein apart geschenk en samen een kunstwerkje dat ik kocht bij iemand die met stofresten kunst maakt. Verder heb ik ook nog een cadeau voor mijn metekindje klaarstaan. Dit keer geen boeken maar iets dat de mama graag zag. Manlief krijgt dan weer SW-gerelateerde pakjes. Hij heeft trouwens net mijn pakje ook bij de cadeautjes gezet en ik heb een vermoeden van wat het kan zijn. Lekker mysterieus en dat vind ik super tof. Ik kijk trouwens ook enorm uit naar het uitpak moment van de Secret Santa want boeken, fandom-spulletjes en verrassingen vind ik heerlijk.

  1. My god ik ook! Dat pak staat hier al een paar dagen op tafel te lonken naar me! Morgen mag het EIN-DE-LIJK open! 😀

 3. Wat een prachtige armband en ook een supermooie tekst! <3 Altijd leuk om zoiets persoonlijks cadeau te geven of te krijgen! De Correctbook heb ik ook en daar ben ik helemaal blij mee. Ideaal en ook zo'n mooi initiatief! Iets zelf maken word ik ook altijd blij van. Helaas heb ik er niet altijd tijd voor, maar het is wel een geweldige manier om iemand echt iets persoonlijks te geven 🙂
  Romy schreef laatst over Omdenken | 7x positief denken in de praktijkMy Profile

 4. Ik kreeg deze zomer van een vriendin een box met allemaal kleine briefjes waarop herinneringen stonden maar ook leuke quotes of complimentjes. Dankzij haar heb ik een maand lang bij het opstaan door een briefje opgestaan met een glimlach. Ik heb haar bij afloop dan ook uitgebreid bedankt.
  Zelf heb ik toen ik een jaar samen was met mijn vriend “het grote herinneringenboek” gemaakt met foto’s, cinematickets, een hele pagina met complimentjes en een lijst met alle films/series die we tot dan toe al gekeken hadden.
  Voor mijn vriend zijn familie maken we altijd een wishlist met kerst. Iedereen koopt voor iedereen een cadeautje van -€10. Dankzij ali express is dat goed haalbaar 😉 Aan de kant van mijn familie wordt er een lootje getrokken om een cadeautje van ongeveer €25 te geven. Ik heb eens rond gesnuisterd op mijn lootje zijn goodreads en iets fandom gerelateerd gekocht.

 5. Ooh, super leuke winactie! Ik doe mee!

  Zo’n box samenstellen vind ik ook altijd een goed idee. Je kunt dat dan ook zo duur of goedkoop maken als je zelf maar wilt. Zelf kreeg ik van een vriendin ooit een volledig zelf samengestelde box vol badspullen cadeau. Omdat ik toevallig àltijd in bad zat wanneer ze mij belde (haha). Ik vond dat toen zo’n origineel cadeau dat ik sindsdien ook vaker zulke cadeaus maak.
  Planten vind ik ook altijd een goed idee. Dat kaartje met watergeefinstructies is echt een goede tip! Ga ik onthouden!
  Sarah schreef laatst over 10x het leukste aan KerstmisMy Profile

Comments are closed.