What’s on my Iphone

what’s on my Iphone? Ik houd van dit soort artikelen. Ik vind dit zelf altijd super interessant om te zien. Wat hebben andere mensen op hun Iphone staan? Of gelijk welke andere phone. Want niet iedereen heeft een Iphone natuurlijk. Dus het leek mij leuk om dit zelf ook eens te delen! Zo ontdek ik zelf ook nieuwe apps die heel handig kunnen zijn voor mij. Of gewoon leuk.

What’s on my Iphone – een kijkje in m’n telefoon.

Hierboven zie je m’n toegangsscherm. Foto van David. Omdat ik het dus echt een supermooi plaatje vind. Ik denk er van aan onze vakantie. En dat is altijd goed! Daarna zie je deze schermpjes

Het eerste schermpje is dus ook het eerste wat je ziet. Daar zie je meteen m’n meest gebruikte apps: Instagram, vsco, Shazam, Canva, Icloud, WordPress, Waze, Buienradar en het weer, Messenger en Orange. Op het tweede schermpje staan apps die ik minder vaak nodig heb. Maar ook apps die ik wel veel gebruik, zoals mail en Facebook. Maar ik wil ook niet dat m’n hele startscherm vol staat. Al is dat nu ook wel bijna het geval. Haha. En op het laatste schermpje zijn het vooral rommelapps. Apps die ik totaal niet veel gebruik en die al op m’n Iphone stonden. En de apps van m’n bank.

i n s t a g r a m + v s c o
Deze staan sowieso op 1. Ik haal ongeveer elke foto wel even door vsco. Om ze dan daarna op Instagram te posten hé. Haha. Nee, niet al m’n foto’s komen op Instagram. Maar ze gaan toch wel allemaal door vsco. Ik vind de keuze aan filters zo uitgebreid! En ook de andere bewerkingsmogelijkheden zijn super. Je kan je foto net even wat helderder maken. Of de kleuren wat aanpassen. Zonder dat het te obvious is.

f o t o b e w e r k i n g s a p p s
Dan heb ik een mapje met fotobewerkingsapps. Ik gebruik dus sowieso bijna altijd vsco. Maar soms is het ook leuk om eens iets anders te doen. Een mooi tekstje toe te voegen. Een leuk afbeeldinkje. Wat glitterlijntjes. Dat doe ik met deze apps. Hierin zitten dus onder andere:

✔ Layout en Boomerang  apps van Instagram om van die filmpjes te maken en collages.
✔ ABM en ColorStory ook leuke filters en overlays van A Beautiful Mess
✔ Rhonna en Rhonnacollage Leuk om zelf quotes te maken
✔ Afterlight vergelijkbaar met VSCO, maar gebruik deze eigenlijk amper
✔ Line Camera voor glitters
✔ Studio en Photoshop Fix  nog nooit gebruikt allebei

Ik vind het fijn om af en toe eens in de Appstore te kijken of er nog nieuwe leuke apps bij zijn gekomen. Dat geldt dan niet alleen voor fotobewerkingsapps hoor. Maar vaak download ik er een paar die ik dan vergeet. Haha.

i c l o u d
Spreekt voor zich zeker? Vroeger gebruikte ik dit totaal niet. Maar nu vind ik het super handig. Ik zet er al m’n foto’s op die ik bijvoorbeeld ook voor m’n blog nog wil gebruiken. En dan kan ik er van op m’n computer heel makkelijk aan.

c a n v a
Dit vind ik zo’n leuke app! Ik gebruikte eerst de website op m’n computer. Maar nu ontdekte ik ook de app en gebruik ik deze ook af en toe. Fijn om collages te maken. Maar je kan hem echt voor alles gebruiken. Visitekaartjes, uitnodigingen, facebookbanner, blogheader, instagramposts, … Superfijn en heel gebruiksvriendelijk!

w o r d p r e s s
Deze app gebruik ik voor m’n blog. Een tijdje geleden had ik ‘m van m’n Iphone afgehaald omdat hij niet naar behoren werkte. Ik kon de nieuwe reacties niet zien. M’n posts verschenen niet. Superraar. Maar nu heb ik een nieuwe poging gedaan en werkt hij weer zoals het moet! Ik vind het heel handig om reacties te checken en terug te reageren.

w a z e
Een navigatieapp. Ook superhandig! Het is een soort van community. Als je bijvoorbeeld ergens in de file staat, kan je dit aangeven in de app. Daardoor krijgen andere Wazers een symbooltje op hun scherm als ze ook die weg moeten nemen. Maar dit kan je dus ook doen met een ongeluk, politiecontrole, … Wat ik fijn vind aan Waze is dat hij heel up-to-date is. Toen wij van Nederland terugreden naar huis was de gps helemaal verward omdat we op een pas aangelegde weg reden en hij deze nog niet kende. Bij Waze heb je dat niet!

w e e r a p p s 
Logisch. Ik wil altijd weten welk weer het zal worden en wanneer het gaat regenen. Vooral dus om te weten wat ik moet aantrekken. Ik gebruik de gewone weer app die al op m’n telefoon stond. En verder nog buienradar ook. Die vind ik heel accuraat.

g a m e s
YES games! Haha. Ik vind het soms gewoon echt tof tijdverdrijf om zo’n spelletje te spelen. Rayman en Mario speelde ik vroeger altijd op m’n gameboy color dus dat is jeugdsentiment. Episodes vond ik een tijdje heel tof maar heb ik nu al super lang niet meer gespeeld. En dan heb ik nog een soort van escape room spel, patience (haha altijd leuk), dots en flip waar ik echt superslecht in ben, fruit ninja en de Sims Freeplay. Ik heb soms super veel zin om even te Simsen dus dan kan dat. Mr. Jump heb ik ondertussen verwijderd. Is eigenlijk wat het principe van Mario en Rayman. Maar die twee zijn leuker.

p r o d u c t i v i t e i t
Yay dankzij deze apps kan ik super productief zijn. Haha. Dat valt nu ook wel weer mee. Maar er zijn er wel een paar hele handige bij!

✔ Evernote hier sla ik al m’n blogideetjes op, boodschappenlijstjes, …
✔ Dropbox voor opslag van foto’s maar ik vind ‘m niet meer zo fijn
✔ SimpleMind+ nog nooit gebruikt, zo’n gevalletje van leek-me-leuk-maar-moet-dit-nog-eens-bekijken. ‘t Is een app om mindmaps te maken.
✔ Wetransfer handig als je grote bestanden moet doorsturen
✔ Wunderlist voor lijstjes, gebruik ik eigenlijk niet zo vaak doordat ik liever Evernote gebruik
✔ Forest als ik moet studeren voor m’n examens. Heel handig en motiverend. Je kan boompjes laten groeien door voor een bepaalde periode je telefoon niet te openen
✔ Tinyscanner om dingen in te scannen. Werkt goed!
✔ Realizd daar kijk ik maar niet te veel naar. De app houdt bij hoe vaak en hoe lang je met je telefoon in je handen zit

r e s t 

✔ Orange app van m’n provider om m’n mobiel internet, belwaarde, smsjes in het oog te houden
✔ Apps van de bank om m’n geldzaken onder controle te houden.
✔ Google Analytics voor m’n blog
✔ Facebook, mail, Whatsapp, Messenger
✔ Chronicle dagboekapp. Deze vind ik eigenlijk heel leuk. Je kan fotootjes toevoegen en je dagboekje beschermen met een wachtwoord
✔ Howsyourday ook een soort dagboekje maar dan “kleiner”. Peilt vooral naar hoe je je voelt. Je kan ook hier een foto toevoegen of een kleine notitie. Je ziet je gevoelens in een soort van grafiekje staan. Heel interessant eigenlijk.
✔ Airfryer voor receptjes voor m’n airfryer dus.
✔ Blogilates voor workouts en inspiratie. Zou er beter wat vaker naar kijken. Haha
✔ Shazam  Super handig! Ik gebruik hem vaak bijvoorbeeld als ik in de auto zit. Ik vind het fijn dat je liedjes meteen aan een Spotify playlist kan toevoegen.

Ben nu waarschijnlijk nog wat apps vergeten. Maar die zijn dan al zeker niet belangrijk. Haha.

Welke app vind jij een echte aanrader? En welke apps gebruik je veel?

 

11 Comments

 1. Talitha 31 juli 2017 / 20:33

  VSCO <3 Ik vind een hoop apps die je hebt wel interessant eigenlijk, maar ze zijn helaas niet allemaal voor Android zie ik. Jammer! Wel leuk om te zien wat er zoal allemaal is, ik ga gelijk op zoek naar gelijkaardige Android apps 🙂
  Talitha onlangs geplaatst…Het leven keihard bij de ballen grijpenMy Profile

 2. sammie 28 juli 2017 / 19:14

  Ik zie veel dezelfde apps 🙂 en ik heb ook een mapje met foto bewerkings apps 🙂 Sims Freeplay heb ik als enige spelletje op mijn telefoon staan en ben er lichtelijk aan verslaafd! Rayman en Mario ga ik eens bekijken, is voor mij ook jeugd sentiment 🙂
  sammie onlangs geplaatst…Bear Design portemonnee, oud en nieuw.My Profile

 3. Evelyne 28 juli 2017 / 11:43

  Ik heb een Samsung Galaxy S5 Mini en daar staan bitter weinig apps op. Op de vorige barstte het van de spelletjes zoals Candy Crush, maar op deze heb ik enkel de broodnodige apps op staan zoals Fb, IG, Twitter en een zaklamp 🙂 Mooie foto trouwens op je schermpje 😉
  Evelyne onlangs geplaatst…Mijn leven zoals het is #50 | Eindelijk verlof!My Profile

  • Irene 28 juli 2017 / 18:28

   Weinig apps geven ook wel meer rust denk ik 🙂 Ik zit best veel met m’n telefoon in m’n handen.

  • Irene 28 juli 2017 / 18:27

   Haha ja ik word gek anders :p Ik vind het fijn dat veel in mapjes bij elkaar staat.

 4. Sofie 28 juli 2017 / 09:05

  Haha, ik heb meteen vijf apps ofzo geïnstalleerd. Ik bewerk dus eigenlijk nooit mijn foto’s met zo’n app, en iedereen doet dat precies wel, oeps.

  Trouwens ben benieuwd: wat vind jij van je airfryer? Ik heb een tijdje een actifry getest maar hem toch teruggedaan, vanwege het lawaai en de plaats die het innam. Maakt die airfryer veel lawaai?
  Sofie onlangs geplaatst…Ik ben flexitariër en eet vlees. Moet ik me nu minderwaardig voelen?My Profile

  • Irene 28 juli 2017 / 18:27

   Hey Sofie! Ik ben eigenlijk heel blij met m’n airfryer (en m’n vriend die het idee maar niets vond en dacht dat het eten er uit niet lekker zou zijn is ook happy, heel belangrijk! :D). Wij zetten hem na gebruik gewoon in een keukenkast zodat het ding niet op het aanrecht moet blijven staan want het is inderdaad best groot. Maar dan ook weer niet groter dan een frietketel vind ik. En het geluid valt super goed mee! Je hoort wel een soort van gezoem / geblaas. Maar mij stoort het niet. Ik vind bijvoorbeeld het geluid van frietjes die je in het frietvet laat zakken 20x luider dan dit. Maar ‘t hangt er van af natuurlijk wat je stoort hé 🙂 Misschien ga ik er nog een artikeltje over schrijven!

 5. Romy 28 juli 2017 / 07:07

  Oh, je maakt me toch enthousiast om eens wat meer apps te installeren dan de 4 standaardapps die ik heb 😉 VSCO klinkt heel goed en de WordPress-app lijkt me toch ook wel heel handig om te hebben. Vanavond toch maar eens voor gaan zitten om mijn telefoon iets voller te maken 😉
  Romy onlangs geplaatst…Een dag lang al mijn geluksmomenten bijhoudenMy Profile

  • Irene 28 juli 2017 / 18:24

   Hihi denk dat je wel een uitzondering bent met je 4 apps. Maar misschien dat ik er wat minder nodig heb dan al deze. Zou ik m’n telefoon waarschijnlijk wat vaker laten liggen :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge