Van Kobo Plus naar Storytel

Van Kobo Plus naar Storytel

Een aantal jaar geleden kocht ik een Kobo e-reader. Dat was toen serieus één van m’n beste beslissingen ooit. Ik kon het ding meenemen op vakantie en had ineens 865321 boeken mee zonder ook maar extra ruimte nodig te hebben in m’n koffertje. Ideaal! Elektronische boeken zijn ook een stuk goedkoper dan echte boeken dus dat was helemaal mooi. Maar alsnog moet je wel wat budget uitrekken als je graag een mooi gevulde virtuele boekenplank hebt. Tot ik een hele tijd geleden ontdekte dat Bol een abonnementsservice aanbood voor Kobo’s. Hemel! Elke maand €10 betalen en keuze hebben uit een immense hoeveelheid boeken? Yes please! Voor mij was die €10 niet zo’n kost aangezien ik toch wel twee tot drie boeken per maand lees en anders toch ook ongeveer twintig euro kwijt zou zijn. Dus ja, ik was happy.

Maar ondertussen heb ik zowat alle voor mij interessante boeken uitgelezen en ben ik terug een beetje aan het switchen naar échte boeken. Pas op hoor, ik lees nog altijd heel graag via m’n e-reader. Ik neem hem nu ook mee naar m’n werk zodat ik tijdens m’n middagpauze kan lezen. Of als ik eens moet treinen. En voor ‘s avonds in bed is het gewoon ook héél handig. Maar nu ik een prachtig nieuw boekenrekje heb, heb ik een excuus om het te vullen hé 😉 Haha.

Anyway. Ongeveer rond dezelfde periode van m’n Kobo abonnementontdekking, kwam ik Storytel tegen. Ik testte het 14 dagen gratis uit en was ook om. Heel fijn om boeken te luisteren. En ook heel rustgevend. En ook best wel apart om gewoon te luisteren naar een verhaal en bijvoorbeeld in bed te liggen. Al kan je dus ondertussen ook andere dingen doen. Zoals naar je werk fietsen. Kuisen. Ik zeg maar wat. Maar ja om nu twee abonnementen te hebben lopen? Dat vond ik wat teveel van het goeie. Dus ik koos voor Kobo Plus (want zo heet het abonnement eigenlijk). Maar nu ben ik toch omgeschakeld. Van Kobo Plus naar Storytel.

Het nadeel van Kobo Plus vind ik dat er niet zo heel veel nieuwe boeken te vinden zijn. Of echt populaire boeken. Ik heb wel een aantal maanden mijn goesting gevonden (Rizzoli & Isles-serie bijvoorbeeld!) maar ik merkte dat ik vaak boeken zocht, die ik niet kon lezen met m’n abonnement. Jammer! Want veel van deze boeken vind ik wel in Storytel.

Ik heb nu ook zin om weer naar de bib te gaan en boeken uit te zoeken. En ondertussen boeken te kunnen luisteren. Ik heb m’n nieuwe virtuele boekenplankje, maar deze keer met luisterboeken, al volgeladen. En ik ga jullie op de hoogte houden van wat ik allemaal geluisterd heb!

5 Comments

 1. Paul 25 november 2017 / 17:16

  Grappig, ik juist weer een beetje klaar met de luisterboeken. Ik gebruik zelf een Sony e-reader zonder abonnement. Ik heb dus de vrijheid om fijne boeken uit te zoeken, en daarvoor betaal je inderdaad stukken minder dan voor een ‘echt’ boek.

 2. Mevrouw Marloes 24 november 2017 / 22:48

  Ik heb echt niks met E-readers. Ik wil een boek in mijn handen hebben en de bladzijdes om kunnen slaan, haha. Ook de boekengeur vind ik heerlijk! Storytel heb ik ook uitgeprobeerd, maar ik had hier simpelweg geen tijd voor. Als ik naar een boek wilde luisteren moest ik of niks anders doen, of onderweg zijn op de fiets of lopend. Anders kreeg ik niks van het verhaal mee. Geef mij maar een echt, papieren boek 🙂
  Mevrouw Marloes onlangs geplaatst…Mijn verlanglijstje van mokkenMy Profile

 3. Fleur 24 november 2017 / 19:35

  Hahah, ik ben dus niet de enige. alleen ik heb nog niet gekozen dus op dit moment betaal ik voor allebei.. Maar ook omdat, als ik een boek lees wat ook via Storytel word aangeboden, ik hem daar verder kan luisteren op het moment dat ik niet kan lezen. En je kan dan áltijd een boek lezen/luisteren. Op dit moment zou ik wel mijn Storytel kunnen stop zetten, maar ja, dan ben ik dat van plan te gaan doen en dan kom ik weer iets tegen wat ik écht even moet luisteren. En inmiddels zijn we nu dus twee maanden verder.. haha! Gelukkig heb jij wel de knoop kunnen doorhakken:).
  Fleur onlangs geplaatst…Lifestyle | Mijn favorieten iPhone apps op een rijtjeMy Profile

 4. Evelyne 24 november 2017 / 12:14

  Storytel zou niks voor mij zijn, daar ik slechthorend ben en ik dus ondertiteling zou nodig hebben. Geef mij dus maar echte leesvoer. Doch ik geen tijd meer heb om boeken te gaan lezen en ik vroeger als kind eigenlijk moest gedwongen worden om te gaan lezen zou ik kiezen voor een echt boek in mijn handen dan voor zo’n e-reader. Ieder z’n ding zo 😉
  Evelyne onlangs geplaatst…52 blije maandagen #45 | Doe eens gek, verras jezelf!My Profile

 5. Sam - singlereadytomingleblog 24 november 2017 / 11:59

  Op dat vlak ben ik echt geen kind van mijn generatie, haha. Ik heb echt niks met e-readers (wat resulteert in een uitpuilende boekenkast en noodgedwongen dus ook een stapel boeken op de plank boven mijn bed, waardoor ik ooit echt eens ga sterven door duizend kilo op mijn hoofd in mijn slaap) en ik denk echt dat ik na drie woorden van een luisterboek al afgeleid ben! Maar wel superhandig dat het voor jou wel gewoon werkt, ik denk dat je zo echt wel meer leest 🙂
  Sam – singlereadytomingleblog onlangs geplaatst…Hoe hoe hoe: cheesy alertMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge