Tip voor de knutselaars onder ons • Mooi papier

Tip voor de knutselaars onder ons • Mooi papier

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik hou wel van een mooi papiertje nu en dan. Oké ja, ik geef het toe. Ik heb een hele verzameling aan mooie papiertjes! Tegenwoordig is dat ook super makkelijk te verkrijgen. Ik denk bijvoorbeeld aan de Action. En daar kost het ook geen drol. Maar zelf hou ik ook wel van wat specialer papier. En voor de knutselaars onder jullie die daar ook van houden, heb ik vandaag een mooie tip!

Farrow & Ball

Ik las hem ooit zelf ergens op het wereld wijde web en nu vind ik het mijn beurt om hem met jullie te delen. Bij Farrow & Ball verkopen ze, werkelijk waar, prachtig behangpapier. Geschilderd behangpapier. Met mooie patroontjes. Nu denk je misschien: “Ja maar, ik ga toch geen hele rol behangpapier kopen?”. Nee inderdaad. Ik zou het ook afraden om er dan mee te knutselen aangezien het best prijzig is. Haha. Maar het mooie van deze site is dat je maar liefst vijf sample blaadjes kan bestellen. Je kiest bijvoorbeeld vijf verschillende patroontjes die je mooi vindt, in de kleur die je wil. En onder de foto kan je dan op ‘Order a free sample’ klikken. Et voila. Echt heel erg simpel. En free is in dit geval echt free. Je krijgt je vijf velletjes gewoon thuis opgestuurd zonder dat je iets moet betalen. Zonder dat je daarna nog reclame in de bus krijgt of hondermiljoenmiljard mailtjes.

Ik vraag er regelmatig een aantal samples aan en ik heb er nog nooit problemen mee gehad. En het is echt de moeite waard want het papier is zo enorm mooi! Kijk maar:


De kleuren zijn prachtig. De patronen zijn prachtig. En je ziet ook dat het er echt op gestempeld is met verf. Deze vellen heb ik nu nog liggen, maar je kan er natuurlijk ook veel leuke dingen mee doen! Ik gebruik ze eigenlijk vooral om enveloppen mee te maken. Zo’n vel is op A4-formaat dus je krijgt perfect één gewone enveloppe of misschien wel twee kleintjes uit 1 vel. En dan heb je nog wat restjes over om bijvoorbeeld iets mee te versieren. Superleuk!

Mocht je zelf aan de slag gaan met het papier om enveloppen mee te maken; het is vrij zwaar papier. Dus je kan geen 78996532 dingen meer in je enveloppe proppen. Tenzij je het natuurlijk niet erg vindt om twee of meer postzegels te gebruiken!

 

9 Comments

 1. Claire 20 januari 2017 / 14:11

  Leuke tip! Ik heb ook een boekje met leuke velletjes voor productfotografie. Natuurlijk is het dan vaak een kleine lipstick oid maar handig is het wel. Super mooi papier, misschien dat ik het ook maar ga aanvragen 🙂
  Claire onlangs geplaatst…Recept: vegan taco’s met tomatensalsaMy Profile

 2. Denise 19 januari 2017 / 19:24

  Wat een goede tip zeg! Zelf zat ik vanmiddag in de bouwmarkt ook heel toevallig naar behang te kijken. Bij de Praxis of Karwei hebben ze ook gratis samples die je gewoon kunt meenemen. En echt, ik had er over na zitten denken om ze mee te nemen. Achteraf toch niet gedaan.
  Denise onlangs geplaatst…Depressie test en daar komt erg mooi nieuws uit!My Profile

  • Irene 20 januari 2017 / 08:14

   Dat kan je bij ons ook maar dat zijn heel kleine papiertjes. Er zitten wel altijd leuke bij. Vooral omdat er ook verschillende structuren enz zijn 🙂 was eigenlijk vergeten om daar nog eens te gaan kijken dus bedankt voor de tip! 😉 😀

 3. Anna 19 januari 2017 / 16:36

  Oooh, die kevertjes print <3. Super leuk! Hele fijne tip dit. Ik ga eens een kijkje nemen. Kende de winkel nog niet! En ik vind het heerlijk om mooi papier te scoren. Ook leuk om te gebruiken voor 'thuisstudio' fotografie!
  Anna onlangs geplaatst…Achter de schermen | Dilemma op DinsdagMy Profile

  • Irene 19 januari 2017 / 18:04

   Hé, ja! Inderdaad! Had ik zelf nog niet aan gedacht 😀 Die met die kevers is ook één van m’n favorieten. En nu hebben ze ook een nieuwe met een soort boerderijdingetje op en diertjes. Ook heel leuk! 😀

 4. sammie 19 januari 2017 / 11:08

  Mijn scrap hobby ligt al een jaar stil maar anders had ik nu gelijk door geklikt naar de site 🙂

 5. Kaylin 18 januari 2017 / 21:38

  THANK YOU! Ga ik zeker doen 😀 Ik heb onlangs leuk papier gekocht in zeeman 🙂

  • Irene 18 januari 2017 / 22:46

   Aaah daar ben ik al zo lang niet meer geweest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge