Potpourri?

Potpourri?

Dag lieverds. Misschien vraag je je af of je het goed ziet? Misschien denk je dat je iets anders ziet. Een opblaasbootje bijvoorbeeld. Maar nee. Je ziet het goed! Het is, inderdaad, een maandverband hierboven! Nu vraag je je misschien ook af waarom ik in godsnaam een afbeelding van maandverband gebruik. Wel, heel simpel. Ik ga het vandaag hebben over maandverband! Olé!

Dit is dus ook van toepassing op inlegkruisjes trouwens. Want ik gebruik zelf eigenlijk bijna nooit meer maandverband (lang leven m’n cup!). En nu vraag je je misschien nog iets af. Namelijk wat ik in godsnaam ga schrijven over maandverband. En dan nog een heel artikel. Geloof me. Ik vroeg mezelf ook af of ik er echt een heel stuk over ging schrijven. Maar ja, ik doe dat gewoon. En misschien vraag je je ook af waarom de titel “potpourri” is. Ik zal het even verduidelijken. Er viel me namelijk laatst iets op. Ik had het al langer door, maar een week geleden dacht ik ineens echt WHATTAFACK?!

Ik liep dus tijdens m’n middagpauze (honger!!!) met m’n collega (voor de duidelijkheid: ‘t is er één van de mannelijke soort) in de Delhaize, waar we toevallig door de gang liepen met producten voor vrouwelijke hygiëne. En jezusmina, m’n honger was er spontaan van over. Heel die gang ruikt dus naar al dat maanverband en die inlegkruisjes. Ik wil m’n collega niet in verlegenheid brengen dus ik zwijg er maar over. Mannen voelen zich denk ik al snel ongemakkelijk als het over deze onderwerpen gaat. Ik vraag me echt af waarom al die dingen een geurtje hebben. Een oma bloemetjesgeur vind ik het. A f s c h u w e l i j k! Echt ronduit afschuwelijk. En belachelijk ook. Ik begrijp het niet.

Ten eerste ruikt mijn vagina niet naar potpourri. Of misschien is dat bij iedere andere vrouw zo en ben ik gewoon heel raar. Dat kan ook. Maar ik heb zo’n flauw vermoeden dat dat niet het geval is. Ten tweede wil ik niet dat mijn vagina naar potpourri ruikt. En ten derde vind ik het heel vreemd dat iedereen die iets dichter bij komt het moet weten dat ik inlegkruisjes draag. Waarom zit die geur er anders aan? ‘t Is niet dat mensen gaan denken dat je vanzelf “heerlijk” naar bloempjes ruikt. Of dat je een geweldig nieuw parfum draagt.  ‘Oh, een inlegkruisje!’. Hm, not. Ik ben eigenlijk altijd een beetje huiverig dat mensen net die bloempjes gaan ruiken. Komaan. Hoe raar is dat nu? Kunnen ze zo’n dingen niet gewoon in een neutrale versie maken? Want als ik naar de Kruidvat ga, of de Colruyt of gelijk welke andere supermarkt, vind ik dus bijna geen neutrale inlegkruisjes hé. Ik vind het super frustrerend!

En ik heb dus ook even aan David zijn professionele mening als man gevraagd. Aan David kan ik zo’n dingen vragen want dat is mijn lief en het kan me eigenlijk geen hol schelen dat ie zich er misschien ongemakkelijk door voelt. Nu ben ik sowieso best wel open tegen hem over zo’n dingen dus qua ongemakkelijkheid viel dat nog mee. Goed. David zijn mening dus. Hij vind het overbodig. En in sommige situaties (waar ik niet over ga uitweiden 😉 ) ruikt hij het en vindt hij het eigenlijk ook niet echt aangenaam. YES! Danku David!

DUS conclusie voor Always en Carefree en al die andere merken: STOP HET! Stop er gewoon mee. Oké? Danku. (Ik weet dus serieus niet welke inlegkruisjes geen geurtjes hebben dus als je daar tips over hebt, let me know!). En verder ben ik ook heel benieuwd wat jij er van vindt. Dus deel dat ook gerust!

En dit lieve mensen is dus een hele post over maandverband en inlegkruisjes en potpourri. En ik heb hiervoor de date met m’n vriendinnetje Elyssa speciaal een kwartier uitgesteld! Want het moest er uit. ‘t Moest er uit gewoon uit. Haha.

 

14 Comments

  • Irene 8 oktober 2017 / 16:06

   God ja, had er al ooit eens van gehoord! Kans is groot dat ik die inlegkruisjes es ga proberen. Bedankt voor het helpen herinneren! 😀

 1. Mevrouw Marloes 30 september 2017 / 21:20

  Hahahahah, wat een heerlijk artikel! Dit is ook een grote ergernis van mij. Ik koop ze nu van het Kruidvatmerk, omdat die gelukkig niet geparfumeerd zijn.

  • Irene 29 september 2017 / 22:28

   Ha ja bij die van de Aldi is het niet inderdaad, maar die vind ik zelf niet zo fijn :p (ben niet kieskeurig hoor 😉 )

 2. Marie 29 september 2017 / 13:03

  Ik las hier een aantal jaar ook eens een artikel of blogpost over! Helemaal akkoord, ik stoor mij er ook echt aan. In China vond ik gewoon geurloze maandverbanden, maar mijn koffer ermee volsteken vond ik er toch wat over haha. Ik denk dat mijn inlegkruisjes van everyday geurloos zijn! Maar die van carefree vind ik dan wel weer beter, dus ‘t is een beetje het een of het ander … Oh en die cup moet ik toch ook echt eens gaan proberen.
  Marie onlangs geplaatst…Verslaafd aan talenMy Profile

  • Irene 29 september 2017 / 13:21

   Ik vind die inlegkruisjes van thuismerken vaak niet zo goed. Die van de Aldi plakken bvb voor geen meter dus veel heb je er dan ook niet aan :p

 3. Romy 29 september 2017 / 11:04

  Je hebt eigenlijk helemaal gelijk! Die geur slaat ook eigenlijk nergens op en ik vind het bij een product als maandverband ook eigenlijk helemaal niet lekker ruiken. Waarom kan dat niet gewoon geurloos zijn?!
  Romy onlangs geplaatst…Here we go! | Ik ga op reis en ik laat thuis…My Profile

 4. Shirley 28 september 2017 / 22:34

  Haha, ik moet stiekem lachen om je observatie. Ik had serieus geen idee, ik koop nooit maandverband of inlegkruisjes en sla dat pad blijkbaar ook over. Ik slik de pil for ever door. Het klinkt in ieder geval als NAY, haha!
  Shirley onlangs geplaatst…Ik word ieder jaar slechter in keuzes makenMy Profile

 5. Talitha 28 september 2017 / 20:37

  Ik heb hier nog nooit echt over nagedacht maar eigenlijk heb je 100% gelijk en slaat het he-le-maal nergens op. Ik vind het geurtje ook wel echt vies, inderdaad. Daarom heb ik inlegkruisjes met een neutrale geur en die komen, tromgeroffel, van de Albert Heijn! Eigen merk, AH Basic. Dus ook supercheap. Voila!
  Talitha onlangs geplaatst…Roadtrip door Noord-Amerika: deel 5My Profile

 6. Madelon 28 september 2017 / 20:26

  Oh my, ik kan me hier helemaal bij aansluiten! Ze ruiken altijd zo vreselijk. Volgens mij las ik ooit in een reclame dingetje dat ze dit doen zodat je niet hoeft te schamen om je ‘ongesteldheidsgeur’ maar door die bloemetjeslucht kan iedereen van mijlen ver al ruiken dat je maandverband gebruikt. Ik heb echt tien keer liever maandverband dat niet een heel hard KRSSGH geluid maakt als ik open maak dan dat maandverband dat gek ruikt.
  Ik heb overigens wel inlegkruisjes die geurloos zijn, maar ik weet zo snel niet meer waar ik die gehaald heb.
  Madelon onlangs geplaatst…The Unsuccessful Adulting TagMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge