Overzicht • Februari

Oké, jongens. Er is weer een nieuwe maand om. Ondertussen ligt het oudejaarsavondvuurwerk dus alweer TWEE maanden achter ons. Ik zat een weekje met mezelf aan zee. Ging eens naar de cinema. Gaf amper geld uit. En ik heb vandaag mijn eerste dag op m’n nieuwe werk. Dus je snapt dat ik het zo wat in m’n broek doe van de zenuwen.

Afspeellijst van de maand:

In februari luisterde ik een paar (heel) oude liedjes terug. En ook een paar heel nieuwe liedjes. In sommige periodes vind ik echt geen enkel nieuw liedje goed. En in andere periodes vind ik alles goed. Haha. Ik hou ook van heel veel verschillende soorten muziek. Dus dat vind je ook altijd terug in m’n lijstjes.

Doelen februari:

Meer:

 • lezen
 • creatief bezig zijn
 • actief zijn
 • gezond eten volhouden

Ik heb zeker meer gelezen maar voor de rest zijn m’n goede voornemens voor deze maand niet helemaal geslaagd. Oeps. Aan zee ben ik heel veel creatief geweest. Veel getekend en geschreven. Maar eenmaal ik terug was, kwam er niet zo veel meer van in huis. Ik ben totaal niet actief geweest. Op een paar wandelingetjes na dan. En ik heb ook niet echt extra m’n best gedaan om gezonder te gaan eten. Of het vol te houden.

Minder:

 • druk maken in dingen die ik niet kan veranderen
 • geld uitgeven. Of ja, geen geld uitgeven. Dat is toch wel de bedoeling.
 • klagen

Minder druk maken: check. Minder geld uitgeven: check. Minder klagen: geen idee of ik dit kan aftikken of niet. Ik vind het gewoon af en toe wel heel leuk om eens lekker te klagen. Haha.

In maart ga ik:

Ik heb maar één doel voor maart: me op m’n gemak voelen op mijn nieuwe werk. Het is namelijk niet alleen gewoon een nieuwe werkgever. Maar dus ook nog een totaal andere inhoud dan mijn vorige werk. Dus het zal best een grote aanpassing zijn. Maar ik heb er dus wel super veel zin in. Ik ben kei enthousiast en ik sta er ook helemaal voor open. Volgens mij komt het wel goed.

Gedaan:

Ik ging een weekje naar zee. En had het daar best naar m’n zin met mezelf. Beetje grenzen verlegd. Beetje getekend. Beetje geblogd. Beetje gewandeld. En foto’s gemaakt. M’n laatste nacht was niet aangenaam. Maar gelukkig kwam David de volgende dag to the rescue. • Ik ging solliciteren. En diende mijn ontslag in. Het ging plots allemaal veel sneller dan ik had verwacht. •  David en ik brachten Valentijn samen door. En ik kreeg de leukste cadeautjes. •  Ik ging naar de dokter voor de uitslag op m’n bovenlichaam. En ik kreeg een afspraak bij een dermatoloog. Wat ik dus ook al spannend vind. Ben heel snel bang dat er iets ergs aan de hand is.   David en ik keken een beetje naar carnaval. Wat helaas niet veel voorstelde.

Gelezen:

Ik las het boek Voor de vorst van Henning Mankell. Dit is sowieso één van mijn favoriete schrijvers. Ik vind vooral zijn verhalen over politie inspecteur Kurt Wallander heel fijn. Een beetje donker en somber. Maar vooral heel spannend. En de verhalen zitten altijd goed in elkaar! Je denkt dat je wel weet hoe het in elkaar zit en dan plots kom je iets nieuws te weten. Het was meteen ook een best dik boek: 505 pagina’s.

In het verhaal treedt Linda, Kurts dochter, in de voetsporen van haar vader. Er wordt een dode vrouw gevonden met een bijbel er bij. Linda’s vriendin raakt vermist. En duikt dan plots weer op. Dan verdwijnt Linda’s andere vriendin. En dan blijkt dat de eerste vriendin er misschien iets mee te maken heeft. En dan heb je dus ook nog die bijbel die duidt op een religieus aspect. Er staan kerken in brand. En dieren. En Linda gaat op onderzoek uit. Samen met haar papa.

Gekeken:

Deze maand ging ik 1 keer naar de cinema met David. Toen keken we Fifty Shades Darker. Geen heel hoogstaande film. Maar zodra er een romantisch element in zit, kan ik er wel naar kijken. Haha. Ik vond de film zeker niet slecht. Maar ook niet zo goed dat ik hem aan iedereen zou aanraden. Plus ik vind Jamie Dornan nog best een knappe man. Hihi.

Verder zijn we twee series beginnen kijken: Santa Clarita Diet en Riverdale. Ik vind ze allebei heel fijn. Riverdale is spannend en vind je zeker leuk als je Pretty Little Liars leuk vond. Het verhaal draait dus vooral om de dood van één jongen. En in het verhaal komen dan verschillende personages aan bod van op zijn middelbare school: Archie (knap!), Betty, Veronica, Jughead, Sheryl, … Er hangt een heel mysterie rond de vermoorde jongen (broer van Sheryl) en iedereen heeft natuurlijk ook geheimen. Aja, dat kan niet anders hé. Zelfs David vindt het goed.

En Santa Clarita Diet is met één van m’n favoriete actrices: Drew Barrymore. En is ook heel vermakelijk. Niet spannend of eng. Maar misschien wel een heel klein beetje bloederig 😉 Het gaat over een makelaarskoppel. De vrouw kotst op een dag een heel huis onder en haar man vindt in haar braaksel één of ander raar ding dat op een orgaan lijkt. En sinds dan is het hek van de dam hoor. Ze ontdekt dat ze rauw vlees liever eet dan groentjes. En als ze dan ook een stukje mens proeft is het gewoon helemaal om zeep. Haha. Het klinkt misschien als niet veel soeps, maar het is eigenlijk heel grappig.

Verder kan ik me niet zo heel goed meer herinneren wat ik allemaal keek. Ik moet het eigenlijk beter bijhouden. Haha.

Ontdekking:

Storytel. Dit vind ik zo’n uitvinding! Je kan via de app naar boeken luisteren in plaats van dat je ze leest. Een tijd geleden wou ik het al proberen. Maar dat ging toen helaas niet. Je had of een creditcard nodig of een NL bankrekeningnummer en dat had ik nou toevallig beiden niet. Maar nu heb ik al een tijdje een prepaid creditcard en YES, dat lukte wel! Dus nu luister ik elke avond naar Harry Potter in plaats van dat ik lees. En ik vind het zo fijn!

Ik vind het super ontspannend. Nog ontspannender eigenlijk dan een boek lezen. Oogjes dicht en gewoon luisteren naar een aangename stem die me een verhaal voorleest. Yes please! En er zijn ook zoooooo veel boeken om uit te kiezen! Ik heb alvast de hele Harry Potter reeks op m’n virtuele boekenplankje gezet. Ik ben nu ook aan het twijfelen of ik dit laat meetellen voor m’n Goodreads Reading Challenge. Want langs de ene kant lees ik het boek natuurlijk niet echt. Maar langs de andere kant, ja, ik kom toch wel door het verhaal heen. Dus misschien dat ik het wel laat meetellen. Of vinden jullie het valsspelen?

Foto:

Op m’n laatste dag met iedereen samen op het werk: vlagjes ophangen als verrassing voor onze jarige verantwoordelijke. Terwijl ondertussen de rest van m’n collega’s een verrassing voor mij aan het bekokstoven was. Haha.

Hoe was jouw maand?

Bron boek: bol.com. Bron “Gekeken”: IMDB

11 Comments

 1. annouska 3 maart 2017 / 11:15

  Poeh wat vliegt een maand snel voor bij he? Ik vind je afspeellijst trouwens wel lekker klinken, ik ga hem maar even opslaan haha. De film Fifty shades heb ik ook gezien en ik vond het vreselijk. Niet het acteer werk (Oké dat was ook niet hoogstaand) Maar het verhaal was zo van de hak op de tak en zijn oude vlam die haar stalkt hadden ze veel meer aandacht aan moeten geven zodat het veel geloofwaardiger over zou komen.
  annouska onlangs geplaatst…A Life Update: FebruaryMy Profile

  • Irene 4 maart 2017 / 15:50

   Nu je dat zegt; ik vond ook wel dat ze teveel verschillende elementen aan bod lieten komen: haar baas, zijn ex, dat helikopterongeluk. Het is inderdaad een beetje van de hak op de tak. Maar ik vond het alsnog wel gewoon een leuke film 🙂

 2. Merel 2 maart 2017 / 08:39

  Leuk overzicht! Heel veel succes op je nieuwe werk. Hopelijk is de eerste dag goed bevallen!

 3. Sofie 1 maart 2017 / 13:36

  Oe, storytell klinkt fijn. We hebben ooit met het gezin de boeken van Harry Potter geluisterd op vakantie in de auto haha, dat was keileuk. Ik denk dat ik die twee series eens ga bekijken!
  Sofie onlangs geplaatst…Groene shop ervaring: WaarMy Profile

  • Irene 1 maart 2017 / 18:09

   Oja dat lijkt mij ook super tof! 😀 Ideetje voor als we nog eens met de auto op reis gaan!

 4. Danique 1 maart 2017 / 10:00

  Wat een fijn en leuk overzichtje! Ik hoop dat je eerste werkdag goed gaat/is gegaan. Jammer dat je nu wat minder tijd besteed aan het creatieve deel, dat begrijp ik wel want ik herken het zelf ook. Als je ergens anders bent en geen afleidingen hebt, kun je zo een aantal uren ontzettend creatief zijn. Thuis zijn er te veel afleidingen, waardoor dat vaak mislukt. Wel jammer. Leuk dat Storytel! Ik neem aan dat dit geld kost?!
  Danique onlangs geplaatst…Fantaseren over de toekomstMy Profile

  • Irene 1 maart 2017 / 18:08

   Je kan het eerst twee weken gratis uitproberen en daarna is het €10 per maand. Je kan per boek ook kiezen of je het ook offline wil kunnen luisteren zodat je niet altijd internet nodig hebt 🙂 En je kan het blijkbaar makkelijk opzeggen mocht je dat willen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge