Overzicht • April (ja echt. nu nog)

Haha oké. Dikke vette fail. Ik vergat gewoon een overzicht te maken van april. Niet dat ik vergat dat april alweer voorbij is. Hoe zou ik dat kunnen missen? Ik weet niet waaraan het lag. Maar goed. Uitstel is geen afstel hé. Dus bij deze: het overzichtje van april!

 P L A Y L I S T 

Deze maand luisterde ik niet zo veel liedjes eigenlijk. Ik herontdekte een paar ouwe klassiekers uit m’n jongere jaren (haha). En een paar heel nieuwe liedjes voor me. She&Him herontdekte ik door Ayla. Net zoals First Aid Kit (waarvan ik dacht ze niet te kennen. Haha). Zij schreef over beide groepen een artikel. (Het stoort me trouwens enorm dat die playlist altijd links staat. Ik zou hem graag in het midden hebben maar dat gaat niet denk ik.)

D O E L • A P R I L 

“Deze maand” wou ik graag wat meer inhoudelijke kennis opdoen voor m’n werk. Ik heb er wel wat aan gewerkt. Maar nu ook niet zo dat ik plots een expert ben. Ik vind wel steeds meer een meer m’n weg. Ik vind het ook heel fijn om te merken dat ik iets nieuws leer. En dat ik dan de volgende keer gewoon iemand kan verder helpen. Zonder dat ik eerst om hulp moet vragen. Dat vind ik op zich niet zo erg hoor. Maar ‘t is toch wel fijn om dingen zelfstandig te kunnen ook.

D O E L E N • M E I 

Voor mei heb ik eigenlijk weer één overkoepelend doel. En dat is ook gelijk aan m’n challenge voor deze maand. Ons huis woonklaar maken. Ik kan bijna niet beschrijven hoe hard ik er naar uit kijk om te gaan samenwonen met David. IN ONS EIGEN HUIS! Ik heb het al zeker honderdmiljoenmiljard keer gezegd. Maar het is dan ook zo enorm spannend! Haha.

Verder ga ik hier heel voorzichtig weer zeggen dat ik graag meer wil bewegen in mei. Deze keer ga ik beter m’n best doen. Ik zit de laatste dagen wat slecht in m’n vel. M’n buik is snel opgeblazen. En ja dat ligt ook aan m’n eetgewoontes. Dus daar wil ik ook graag wat stapjes in maken. Maar het bewegen vind ik nog even belangrijker. Ik merk altijd dat ik me veel beter voel als ik wat gesport heb. En dan laat ik ook gemakkelijker ongezonde dingen aan de kant liggen.

En dan heb ik toch nog een doel. Haha. 14 juni heb ik een examen voor m’n werk. Ik moet binnen het jaar drie examens afleggen (en slagen natuurlijk) of ik ben m’n werk kwijt. Heel erg lullig. Maar oké. Langs de ene kant kijk ik er niet echt naar uit om weer te studeren. Vooral omdat ik me afvraag of ik het wel ga kunnen. Maar langs de andere kant heb ik ook super veel zin om bij te leren. Ik ben al twee van de vier delen doorgeworsteld en ik vind het toch wel super interessant! Dus ik zou graag in mei die hele cursus er door hebben zodat ik niet hoef te stressen dat ik te weinig tijd heb. Voorlopig zit ik dus wel nog op schema! Hoera!

Dus ja, toch drie doelen voor mei: huis woonklaar maken, studeren voor m’n examen & me gezonder voelen door meer te bewegen. No pressure hoor 😉

  G E L E Z E N 

✔ Factor 25 – Eva Daeleman
✔ Hypnose – Lars Kepler
✔ Contract – Lars Kepler

Deze maand las ik drie boeken uit. Factor 25 van Eva Daeleman begon ik vorige maand al te lezen. Ik vond het echt een super herkenbaar boek. De struggles. De huilbuien. Ik kon me super hard inleven in hoe Eva zich voelde. En ik ben niet eens in m’n eentje op reis geweest. Ik denk ook dat als je zelf niet in een beetje in de knoop hebt gezeten met jezelf, het boek misschien wat saai is. Of langdradig. Heel veel spannende dingen gebeuren er namelijk niet. Maar je krijgt er wel hoop door dat het wel goed komt. En het is ook fijn om te weten dat je niet de enige bent die worstelt.

En dan ging ik ook verder in de Joona Linna serie van Lars Kepler. Ik waarschuw jullie alvast dat er deze maand weer een boek (misschien twee) van hem bij zullen zitten. Ik vind het een super spannende serie. En de boeken lezen heel vlot! Ik ben dus ook nog altijd even enthousiast over Kobo Plus (het abonnement waar ik in het m’n vorige overzichtje ook al over had). Ik heb ondertussen denk ik zo’n 40 boeken gedownload. Zonder overdrijven. Laten we zeggen dat m’n ogen groter zijn dan m’n, euhm, leessnelheid ofzo. Haha.

H O O G T E P U N T E N

Deze maand waren zowel David als ik jarig. FEEST! We gingen voor onze verjaardag naar Harry Malter. Een dierenpark in de buurt. David heeft er ooit gewerkt als jobstudent. Ik vind het oprecht zo leuk om dieren te zien! Ik zou uren in de kinderboerderij kunnen zitten. Vind al die geitjes en biggetjes en bambi’s super schattig. En je kan er gewoon bij de ringstaartmaki’s lopen. En ze eten geven. En ze komen soms gewoon op je gekropen. Dan grijpen ze je vast met hun schattige handjes. Oh en als ze zonnen (zie foto boven) moet je gewoon super hard lachen. En je vergeet even al je hersenspinsels. Denk dat het de perfecte therapie zou zijn voor neerslachtig mensen. Ik word er alleszins super vrolijk van. En gelukkig. Verder gingen we voor David’s verjaardag een milkshake drinken. Of freakshake zoals ze de dingen daar noemen. Haha. Mijne was een chocolademilkshake met een brownie op. En David had een milkshake die volgens mij Vanilla Mountain heette. Vanillemilkshake met een donut, een wafeltje, een stuk Kinder Bueno, Oreo, en een ijskoekje. Ik genoot van het zonnetje. David en ik gingen naar zee met Pasen. En David kocht een auto. En nu wil ik er zelf ook zo een. Haha. Maar dat zal er niet meteen in zitten want nu is onze spaarrekening redelijk geplunderd. Oh en tot slot tekenden we bij de bank de laatste papieren voor ons huis. YES!

7 Comments

 1. ines 18 mei 2017 / 12:17

  Ziet er een heel erg leuke maand uit! 🙂 Veel succes gauw met je examens, komt goed!

  • Irene 14 mei 2017 / 16:27

   Dankje Danique! Kan wel wat succes gebruiken. Haha 😀

 2. Silke 12 mei 2017 / 11:17

  Zo’n toffe hoogtepunten, Harry Malter is een plek waar ik ooooit eens heenging, de naam alleen al roepen zoveel herinneringen op aan mijn kindertijd, haha! Veel succes met je examen, zo stom dat je er 3 moet doen & moet slagen, maar dat komt helemaal goed hoor! & dat boek van Eva Daeleman wil ik eigenlijk wel graag eens lezen, volgens mij zou ik me er ook heel erg in herkennen. Liefs!
  Silke onlangs geplaatst…Persoonlijk | Wat wil ik nu eigenlijk?My Profile

 3. Romy 12 mei 2017 / 07:30

  Wat een mooie hoogtepunten van deze maand! Ik wil ook snel weer eens naar een mooi dierenpark toe 🙂 En wat spannend, dat examen. Maar ik weet zeker dat je het kunt 🙂 Zet hem op met studeren! Oh ja, en heel veel plezier met jullie huis woonklaar maken. Dat is dan wel weer heel erg leuk in vergelijking met het examen 🙂
  Romy onlangs geplaatst…6 inspirerende Instagram-accounts in het zonnetjeMy Profile

  • Irene 14 mei 2017 / 16:30

   Hihi dankje Romy! Ik vind het super spannend. Weer studeren. Denk soms dat ik het niet meer kan. Haha :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge