Mindfulness challenge | Update 4.

Mindfulness challenge | Update 4.

Deze keer een iets langere én latere update. Dat kwam beter uit met het aantal dagen. Dit is meteen ook de laatste update van m’n mindfulness challenge.

Lees hier de challenge, update 1, 2 & 3

Day 22. Create a relaxing bedtime routine.

Niet dat ik hier heel erg bewust mee bezig ben geweest, maar de laatste tijd besteedde ik er dus wel wat meer aandacht aan. Tegenwoordig gaan David en ik rond 22u naar bed. David kijkt dan meestal nog een half uurtje Netflix via de tablet. Soms kijk ik mee, soms lees ik, soms doe ik een begeleide meditatie via één van m’n apps. Het hangt er maar net van af waar ik zin in heb op dat moment. Ondanks dat dat laatste half uurtje voor een schermpje misschien niet heel goed is, vind ik het wel ontspannend om samen in bed nog iets te kijken. Voor de rest doe ik niet veel speciaals. Wel leg ik mijn outfit voor de volgende dag al klaar. Dat bespaart me ‘s morgens een hoop kledingstress. Haha.

Day 23. Go bare-faced.

Hm ja, dat doe ik elke dag al. Haha. Ik ben niet zo’n make-upmeisje. Ik gebruik enkel een dagcrème en af en toe wat mascara. Bijvoorbeeld op dagen dat ik niet moet fietsen. Ik krijg vaak tranende ogen door de wind en dan lijkt het me niet zo’n bijster slim idee om mascara te dragen.

Day 24. Practice gratitude.

Ik heb even voor mezelf op een rijtje gezet waar ik allemaal dankbaar voor ben tegenwoordig:

• ik voel me rustiger op m’n werk, wat niet wil zeggen dat ik niet meer wegga daar, maar ik voel me er nu minder slecht • ik kan echt intens gelukkig worden van onze diertjes en zeker van ons nieuw konijntje • ik voel me echt heel fijn in ons huis. Het is m’n veilige haven en ik ben super dankbaar dat David en ik de kans krijgen en nemen om er echt ons eigen stekje van te maken, ook al is alles bijlange nog niet perfect •   David en ik zijn een goed team • en over ons nieuw konijntje, dat David het een goed idee vond • dat de band met m’n ouders veel beter is nu ik niet meer thuis woon •

Day 25. Leave a whole day unplanned.

Zaterdag vandaag! Ik heb echt de hele dag ongepland gelaten. We beslisten ‘s morgens dat we naar de winkel zouden gaan. We zijn naar de Action geweest omdat we er zin in hadden en we hebben een plekje gezocht waar er, volgens de mama van David, prachtige kerstbomen te vinden zijn. Helaas hebben we die plek niet gevonden vandaag, haha. Maar ‘t is ook fijn om samen in de auto een beetje rond te rijden. We gingen nog naar een winkel en besloten dan ook maar eens in de Aveve langs te gaan, want leuk. En toen hadden we ineens een konijntje. ‘s Avonds keken we een film.

Day 26. Identify your stress triggers.

Er zijn wel wat dingen waar ik onrustig van word.

• Het gevoel hebben dat ik in een uitzichtloze situatie zit.
• Niet goed voorbereid zijn.
• Verrast worden.
• Sociale activiteiten met meer dan vier mensen. Ja echt.
• Luide geluiden.

Sommige dingen, zoals de sociale activiteiten, doe ik wel gewoon hoor. Want bij David thuis zijn ze al met 5 kinderen en ik kan moeilijk niet naar etentjes gaan omdat ik er zenuwachtig van word, vind ik dan. Uiteindelijk op het moment zelf, is het ook heel fijn dat ik er ben. Maar op voorhand zie ik er vaak wel tegenop.

Day 27. Clear out your junk drawer.

Ja dit heb ik dus ook echt gedaan! Alleen is onze rommella niet écht een rommella aangezien ik heel goed wist wat er in lag en dat de dingen die er in lagen er ook eigenlijk wel in horen. Maar ik heb er toch maar een blik in geworpen en het wel wat opgeruimd.

En gisteren hebben David en ik wat gereorganiseerd en toen heb ik m’n bureautje eens opgeruimd en alle lades en kastjes opnieuw ingedeeld.

Day 28. Let go of a goal.

Ik had heel erg het idee dat ik na m’n loopbaancoaching perfect zou weten welke job ik zou willen doen. Dat is niet zo. Nu is m’n coaching ook nog niet gedaan, dus misschien komt het nog. Maar ik heb eerlijk gezegd niet het gevoel dat ik dan plots alles op een rijtje ga hebben. Wél heb meer inzicht gekregen in wat bij me past, wie ik ben en hoe ik in elkaar zit en wat ik belangrijk vind. Dus daar kan ik dan mee aan de slag om nieuw werk te vinden dat bij me past.

Day 29. Turn off notifications.

Is bij mij al zo! Ik kreeg geen enkele melding meer, behalve als ik een sms krijg. Sowieso staat m’n Iphone tijdens het werk ook op stil dus ik word niet constant gestoord (sowieso niet want zoveel mensen willen me nu ook niet bereiken. Haha). Vind het veel aangenamer en rustiger zo. En dan is het altijd leuker als je ‘s avonds bijvoorbeeld Instagram of WordPress opent en ziet dat je wat reacties hebt.

Day 30. Evaluate your last 5 purchases.

• Een konijn. Had ik dat echt nodig? Euhm. Nope. Haha. Word ik er gelukkig van? Heel erg!
• Een nieuw bloesje. Ik had het bloesje echt al 3 weken terug ergens gezien en kon het maar niet vinden. En nu wel dus ik heb het gekocht. Had ik het nodig? Nope. Word ik er gelukkig van? Jep!
• Chocolade. Nodig? Ja. Gelukkig? Ja!
• Kerstboom. Nodig? Ja. Gelukkig? Ja.
• Een boek. Nodig? Nee. Gelukkig? Ja.

Het valt eigenlijk de laatste tijd best wel mee met m’n koopgedrag! Vroeger kocht ik echt elke maand zeker 5 stuks nieuwe kleding. Nu niet meer. De dingen die ik nu koop, beslis ik ook vooral samen met David, wat er dus ook voor zorgt dat ik minder onbenullige spullen koop. Ik zorg er nu ook voor dat ik iets écht wil voor ik het koop en niet dat het me wel leuk lijkt of dat het heel goedkoop is of weet ik veel wat voor reden ik kan hebben om iets te kopen. Dus in dat opzicht, grote stappen vooruit!

••••••••••

Conclusie van deze challenge:

Ik vond het een heel fijne challenge om te doen! Het is sowieso al leuk om terug met iets bezig te zijn en jullie up to date te houden. Dat is meteen ook een beetje een stok achter de deur. Daarnaast heb ik er dus wel wat nuttige dingen uitgehaald en was het fijn om eens wat dieper over sommige dingen na te denken. Ondanks dat ik me dus niet élke dag heel strict aan de opdracht hield, ging het toch goed!

 

7 Comments

 1. Liese 11 december 2017 / 09:26

  Mooie stappen die je gezet hebt! Wat de loopbaanbegeleiding betreft, misschien dat er nu ook wat meer ‘rust’ over je heen is gekomen? (uzelf ook de ruimte geven om te zoeken) De inzichten die je opsomt, lijken me heel waardevol.
  Liese onlangs geplaatst…atelier plezier: winterkrans uit de natuurMy Profile

  • Irene 11 december 2017 / 11:53

   Ja inderdaad! Goede omschrijving!

 2. Romy 6 december 2017 / 21:13

  Wat knap dat je elke challenge zo dapper bent aangegaan, de een iets moeilijker dan de andere 😉 Ik vind vooral die ongeplande dag heel knap! Toffe dingen heb je gedaan op die dag en onverwachts met een konijntje thuiskomen is al helemaal leuk. Zo’n dag zonder plannen vooraf lijkt me nog best een uitdaging 😉 Wat goed dat je een meer ontspannen avondroutine hebt nu. Dat is ook iets waar ik de afgelopen tijd aan probeer te werken. Naar bed gaan met mijn laptop vond ik toch niet zo’n top idee, dus nu probeer ik voor het slapen gewoon nog een tijdschrift te lezen 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Outfit | In een knalroze jurk naar kantoor?!My Profile

 3. Kaylin 6 december 2017 / 14:58

  Goed gedaan! Ik ben benieuwd naar je volgende challenge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge