Mindfulness challenge | Update 3.

Mindfulness challenge | Update 3.

Time flies! De derde week zit er vandaag ook alweer op. Nog ongeveer anderhalve week te gaan en deze challenge zit er ook alweer op. Maar nu loop ik vooruit op de zaken hé. Hoe verging het me deze week?

Lees hier update 1, update 2 en de challenge zelf.

Day 15. Examine your daily habits.

Vandaag is het tijd om mijn dagelijkse gewoonten eens onder de loep te nemen. Nu ben ik over het algemeen wel vrij tevreden met hoe mijn dag gaat. Maar ik merkte dat er wel wat dingen zijn die ik kan aanpassen om me rustiger te voelen.

 1. Snoozen. ‘s Morgens gaat m’n wekker om 7u maar dan snooze ik nog een half uur. Erg. Vroeger was ik totaal geen snoozer. Eerlijk gezegd vind ik er ook totaal geen voordeel aan. Tegenwoordig blijf ik liever langer in bed liggen dan dat ik gezwind m’n bed uit spring. Maar omdat snoozen eigenlijk toch nergens goed voor is, staat m’n wekker nu gewoon om 7.30u en kom ik er meteen uit.
 2. Ontbijt. Ik eet zo goed als elke dag hetzelfde ontbijtje. Tegenwoordig zijn dat geroosterde bokes met choco en een Grieks yoghurtje. Ik vind het lekker en heb niet zoveel zin om dit aan te passen. Dus dat ga ik ook niet doen!
 3. Naar het werk gaan, werken en terug naar huis.
 4. Middagpauze. Tijdens m’n middagpauze praat ik eigenlijk altijd wel met m’n collega’s. Behalve als ik alleen eet. Dan zit ik vooral te gsm’en. Ik denk dat ik het wel fijner vind om tijdens de middag te lezen.
 5. Thuiskomen. Als ik thuiskom, ga ik meestal meteen zetelhangen. Ja echt. Ik wil dan even op m’n gemakje zitten en bekomen van m’n werkdag. Maar ik heb het deze week al wat anders aangepakt en telkens eerst de klusjes gedaan. De vaatwasser inruimen, de keuken schoonmaken. En dan pas chillen. Véél fijner! 
 6. Avondeten. Meestal koken David en ik samen. Vind ik gezellig! We zijn wel heel lui want vaak laten we onze vaat gewoon op het aanrecht staan tot de volgende ochtend als we opstaan / namiddag als ik thuis kom. ‘s Morgens is het alleszins niet heel fijn om nog vaat op te ruimen. Haha. Ik ga het wat beter opvolgen zodat we ‘s morgens fijn wakker kunnen worden en ik in de namiddag toch kan relaxen. Haha.
 7. Televisie kijken. Na het avondeten kijken we altijd televisie. Maar ik heb nu beslist dat ik er vaker een boek bij ga nemen. Ik heb wat nieuwe boeken besteld dus genoeg leesvoer! Ik vind het heel fijn om televisie te kijken, maar eerlijk gezegd vind ik dat er de laatste tijd niet veel fijne programma’s zijn. Dus waarom kijk ik dan? Juist.

Day 16. Don’t buy anything for 24 hours.

Met deze dag had ik totaaal geen moeite. Vroeger ging ik regelmatig middageten halen in de Delhaize bij m’n werk, maar tegenwoordig neem ik eigenlijk altijd zelf m’n middageten mee. Veel goedkoper! En voor de rest kocht ik ook niets.

Day 17. Practice single-tasking.

Ik probeer me hier sowieso al meer bewust van te zijn. Ik raak heel erg gestrest als ik meerdere dingen tegelijk doe. Vooral dan op m’n werk hé. En toch sluipt dat er regelmatig in. Maar ik probeer er nu dus wel op te letten dat ik eerst iets af maak, voor ik aan iets anders begin. Dat maakt het voor mij ook overzichtelijker om alles op te volgen. En het belangrijkste; er is meer rust in m’n hoofd.

Day 18. Unfollow & unfriend.

Dit heb ik vandaag niet gedaan omdat ik zoiets een tijdje geleden al eens deed. Op Facebook heb ik heel wat m’n “vrienden” verwijderd. Zo heb ik niet veel meer met de mensen uit m’n middelbare school. Dus diegene die ik er niet meer bij wou, zijn gewoon weg nu. Ik ben eigenlijk geneigd om m’n Facebookprofiel te verwijderen en een nieuw “schoon” profiel aan te maken.

Day 19. Go for a walk and practice mindfulness.

Niet gewandeld vandaag. Hihi. Maar wel m’n best gedaan om wat te mindfulnessen 😉 Ik keek een docu op Netflix (The Keepers) zonder ondertussen iets anders te doen. Gewoon proberen om me volledig op de docu te focussen. Ik vind het namelijk heel moeilijk om televisie te kijken en ondertussen niets te doen. Haha. Ik zit vaak met m’n laptop op schoot. Maar vandaag dus niet!

Day 20. No TV all day. Read instead.

No TV all day zou perfect lukken als ik alleen zou zijn. Maar ik wil David niet verplichten om geen televisie te kijken. Zo’n lezer is het niet en een puzzelaar ook niet. De televisie stond dus aan maar ik heb wél gelezen! Ik zou wel heel graag een schermpjesvrije avond hebben. Eens per week of een keer om de twee weken, maar ik krijg David nog niet overtuigd. Haha.

Day 21. Journal for 20 minutes.

Dit is nieuw voor me. Ik heb nog nooit gejournald. Ik heb het vandaag ook niet gedaan omdat ik niet goed wist wat en hoe. Ik heb wel wat opzoekingswerk gedaan en eigenlijk spreekt het me wel aan! Iris maakte bijvoorbeeld een Self Care Journal. Ik vind het een fijne manier om bijvoorbeeld je stemming bij te houden, dingen van je af te schrijven, fijns in neer te pennen, collages te maken. Voorlopig heb ik dus nog geen journal, maar dat zit er wel aan te komen. Voorlopig heb ik wel m’n receptjes allemaal in een mooi schriftje geschreven. Ook leuk hé.

6 Comments

 1. Liese 28 november 2017 / 20:05

  Ooh ik weet nog dat je een tijd geleden dacht van op de computer dingen uit te schrijven, maar met zo’n journal à la Iris kan je alle creatieve poorten openzetten!

 2. Lies 25 november 2017 / 13:09

  Ik vind dit een hele leuke rubriek en denk erover om de challenge in december ook aan te gaan.
  Lies onlangs geplaatst…Lieze checkt in #64My Profile

 3. Evelyne 22 november 2017 / 18:46

  Een dag zonder tv zou mij wel lukken, ik zou het alleen ‘s avonds moeilijk hebben omdat we dan gewoon zijn om vanalles te volgen. Maar als we van huis zijn nemen we de programma’s dan op. Zijn we weer even ver, haha.
  Evelyne onlangs geplaatst…Mijn leven zoals het is #55 | RollercoasterMy Profile

 4. Nele | Pizzapartyfridaynight 22 november 2017 / 16:21

  zo’n self care journal vind ik wel interessant! Alleen, op plaatjes en foto’s ziet het er altijd keimooi uit met al die kleurtjes enz… maar als ik dat dan wil proberen, trekt het op niets! Ik weet wel dat je er niemand iets mee hoeft te bewijzen en dat het louter voor jezelf is, maar toch vind ik het dan zo jammer dat ik dat niet zo mooi kan 🙁 en dat weerhoudt me dan om zoiets te beginnen!
  Nele | Pizzapartyfridaynight onlangs geplaatst…Mijn wishlist van nu – deel 2My Profile

 5. kaylin 22 november 2017 / 12:46

  Goed bezig, het lijkt me een geslaagde week!
  Wel herkenbaar, ik ben ook graag naast het tv kijken nog bezig met iets anders zoals m’n gsm of laptop. Slechte gewoonte eigenlijk als je er zo bij nadenkt

 6. Sam - singlereadytomingleblog 22 november 2017 / 12:38

  Haha, ik kan ook echt niet alleen maar tv kijken! Ik heb er altijd de laptop of een tijdschrift bij, zeker bij Nederlandstalige series! Probeer dat nu ook wel wat af te bouwen omdat je de grote lijnen er wel uithaalt, maar toch veel details mist eigenlijk 🙂
  Sam – singlereadytomingleblog onlangs geplaatst…Wild DecemberMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge