Mindfulness challenge | Update 2.

Mindfulness challenge | Update 2.

Week twee alweer! Ik moet zeggen dat het deze week wat minder goed ging (ook weer relatief hoor. ‘t Valt best mee 😉 ). Ondanks dat ik ondertussen wel weet dat ik met een uitdaging bezig ben, durf ik hem plots toch vergeten. Maar goed, desalniettemin ben ik er wel nog regelmatig mee bezig! Ik heb in de helft van de week ook de komende uitdagingen in m’n agenda gezet. Zodat het toch wat moeilijker word om ze te vergeten.

Lees hier m’n eerste update. En hier de uitdaging.

Day 8: Learn to enjoy solitude.

Deze vond ik dus wat vreemd. Ten eerste lijkt het me straf om op één dag te leren genieten van alleen zijn. En ten tweede moet ik dat dus niet echt leren want ik kan dat al heel goed. Haha.

Day 9: Downsize your beautycollection.

Haha beautycollection. Niet dat die veel voorstelt. Maar goed. Ik heb hier wel wat actie ondernomen. Zo had ik echt een hele shitload aan deodorants staan waarvan ik letterlijk 90% niet gebruik omdat ze niet fijn zijn. Allemaal goed en wel die fijne geurtjes, maar voor mij helpen die niet echt. Ik heb nu nog één deo met een fijn geurtje, gewoon voor als ik er zin in heb. Ik ben m’n stick aan het opmaken en dan heb ik nog een aluindeo van Salt of the earth. Daarnaast heb ik ook alle cremepjes en dingetjes weggedaan die ik niet fijn vind (en die waarschijnlijk ook niet meer echt goed waren want al te lang open).

Day 10: No e-mail or social media until lunch.

Hm deze ging niet zo goed. M’n e-mail kan ik makkelijk laten voor wat het is om de simpele reden dat er niet heel veel spannends te lezen valt. Social media vind ik al wat moeilijker. Vooral Instagram heb ik toch een keer of twee, drie geopend. Om de simpele reden dat ik compleet vergat dat ik met de uitdaging bezig was en er pas aan dacht toen Instagram open stond. Daarna heb ik ‘m wel elke keer weer netjes gesloten. Maar het is dus wel meer een automatisme geworden dan dat ik echt heel bewust fotootjes wil kijken. Niet goed hé.

Day 11: Evaluate your commitments.

Als ik het letterlijk vertaal, moet ik m’n verplichtingen even onder de loep nemen. Als ik het interpreteer, neem ik de dingen waar ik m’n tijd aan besteed onder de loep. Want eerlijk gezegd, zoveel verplichtingen heb ik ook niet. Wel een aantal dingen waar ik m’n tijd aan geef.

 • tv kijken
 • lezen
 • bloggen
 • werken
 • loopbaancoach
 • vriendinnen zien
 • familie zien
 • qualitytime met David

Sowieso moet ik niet minder tijd besteden aan m’n sociale bezigheden zoals vriendinnen en familie zien en qualitytime met David. Ik ben heel erg geneigd om te zeggen dat ik minder televisie moet kijken, want zo hoort het. Maar ik kijk gewoon echt heel graag tv. Ik besef wel dat ik er veel tijd aan geef. Tijd die ik ook kan besteden aan andere dingen. Zoals opzoekingswerk voor m’n ideeën. Nog meer lezen. Of zelfs gewoon wat knutselen. Iets waar ik tegenwoordig erg veel zin in heb, maar wat er niet van komt. En televisie kijken is wel écht geen excuus. Dus misschien moet ik het toch wat aan banden leggen en binnenkort m’n schaar en tijdschriften eens tevoorschijn toveren om een collage te maken.

Day 12: Define your goals for this year.

Ik maak er maar voor 2018 van. Hier heb ik me even aan gezet en ook deze heb ik in m’n agenda genoteerd. Later daarover meer. Ah ja, want het jaar is nog niet om en ik moet toch ook nog zo’n cliché blogje schrijven over het einde van dit jaar en het nieuwe begin dat 2018 is.

Day 13: Clean out your closet.

Dit heb ik (nog) niet gedaan. Zou het beter wel doen want onze dressing is echt een nest. Haha. Sinds we terug zijn van de Ardennen heb ik nog niet opgeruimd. Oeps. Wel al gewassen hé! Maar dingen die niet in de was hoefden, liggen nog op de grond enz. #unsuccessfuladulting.

Ik ben wel van plan dit binnenkort eens te doen want ik zou graag met een vriendinnetje een ruilmiddagje houden. Ik heb bloesjes die nog heel mooi en bijna nieuw zijn maar die ik niet meer draag omdat ze heel statisch zijn. En als ik iets niet kan verdragen is het statische elektriciteit hé. Al die schokjes als je iets metaligs aanraakt. Brr.

Day 14: Take a step towards learning a new skill.

Oeps. Ook niet gedaan. Haha. Gaat goed hoor 😉 Ik heb wel een stapje gezet om mezelf nog beter te leren kennen. Vandaag deed ik één van de opdrachtjes die ik van m’n coach kreeg. Maar oké, dat is geen nieuwe skill dus ja, sorry. Deze wil ik wel graag nog oppakken dus misschien komt het er wel nog van.

 

 

4 Comments

 1. Romy 16 november 2017 / 00:24

  Daar zitten weer mooie uitdagingen tussen! Ik vind het stoer dat je er zo bewust mee bezig bent, ook al zijn sommige challenges nog best lastig. Mooi ook dat je stilstaat bij welke tijdsbesteding voor jou nuttig is en daar bewuster mee wilt omgaan door bijvoorbeeld je sociale contacten te verminderen. Als dat goed voelt, is het zeker een waardevolle stap 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Vaker Vrolijkheid #14: lipstickcommentaar en stilettopretMy Profile

 2. Kaylin 15 november 2017 / 16:43

  Alles dat je wel goed uitgevoerd hebt is mooi meegenomen. Toch goed bezig 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge