Mindfulness challenge | Update 1.

Mindfulness challenge | Update 1.

Begin deze maand besloot ik dat het tijd was voor een nieuwe challenge. Een heuse mindfulness challenge zelfs! Dit in combinatie met meditatie (klinkt allemaal heel zweverig en tegelijk ook alsof ik hip wil doen want ja, dat is hip nu) moet me wat rustiger en opgeruimder “maken”. De eerste 7 dagen zitten er ondertussen ook alweer op en het is me heel goed bevallen!

Day 1. Identify your 3 to 6 main priorities.

Deze heb ik al omgewisseld met dag vijf. Om de simpele reden dat ik woensdag 1 november een dagje thuis was en wel écht internet nodig had. Daarbij komt ook dat deze me wel fijn leek om mee te starten eigenlijk. En een zondag is beter om internetvrij door te gaan. Kan natuurlijk altijd. Maar oké.

Vandaag identificeerde (haha) ik mijn drie belangrijkste prioriteiten voor nu. Ik schreef ze zelfs heel voorbeeldig op in m’n agenda. Nu ik toch een shitload aan notitieruimte heb, kan dat perfect. De vraag was: schrijf ik drie lange termijnprioriteiten of korte termijnprioriteiten op? Ik besloot maar te gaan voor korte termijn. Ik vond het eerlijk gezegd al moeilijk om er drie te bedenken aangezien m’n hoofd nu echt een enorme warboel is. Maar oké, ik vond er toch drie waar ik wel heel tevreden mee ben!

 1. Mentale rust vinden. Jaja.
 2. Vaker naar buiten. Ik weet dat dit nu misschien niet echt een prioriteit is voor anderen. Maar ik merk dat het me gewoon frisser maakt. En ik heb frisser nodig. Vaker naar buiten dus.
 3. Eindelijk maar eens een nadenken over die (web)winkel. En effectief een plan uitschrijven.

Day 2. Meditate for 15 minutes.

15 Minuten mediteren vandaag. Geen straf voor me! Ik ben nog steeds voordelen aan het ontdekken van regelmatig mediteren. Ik heb ondertussen ook al verschillende apps op m’n telefoon staan die me hierbij helpen. Voor vandaag gebruikte ik Breathe. Dit vind ik een heel fijne app. Waarom? Hij luistert naar je!

Dat gaat als volgt: je moet eerst aangeven hoe je je lichamelijk voelt. Vandaag voelde ik me echt super beroerd want ik kreeg deze nacht buikgriep. Joy. Daarna geef je aan hoe je je mentaal voelt. Ook beroerd. Want nu David er niet is, voel ik me best eenzaam als ziek meisje. Haha. Daarna kan je emoties toevoegen. Ik koos vandaag voor: in pain, tired, sad en lonely. Geen nood, er zijn ook massa’s positieve emoties om uit te kiezen. Maar vandaag wou het gewoon allemaal niet zo lukken. Daarna kan je het “resultaat” bekijken. De app stelt op basis van je gevoelens een aantal meditaties / hulpmiddeltjes voor. Heel handig. Bijvoorbeeld een body scan, yoga tegen stress of een mindful walk.

Ik koos deze keer voor een bodyscan omdat ik in bed lag en dat vind ik dan wel een fijne manier om even tot mezelf te komen. De bodyscan met Grecco (don’t ask) duurde 10 minuten. Waarna ik via een andere app nog even een ademhalingsoefening deed voor het slapengaan.

Day 3. Declutter your digital life.

Dat heb ik nog wel eens met zo’n challenge. Wat bedoelen ze hier mee? Ik geef er maar gewoon zelf een interpretatie aan en besloot m’n mailbox eens grondig op te ruimen. Kennen jullie de unroll.me al? Je geeft je mailadres in, maakt een account en de website lijst al je nieuwsbrieven voor je op. Waarna je dus eenvoudig kan beslissen of je de nieuwsbrief in, uit of in een samenvattend overzichtje in je mailbox wil. Dat overzicht is een mailtje van unroll.me zelf met alle nieuwsbrieven in die je in een overzichtsmailtje wil hebben. Super handig! En eigenlijk vind ik het best raar. Elke keer als ik me aanmeld op de site, heb ik weer nieuwe nieuwsbrieven. Soms begrijp ik zelf niet vanwaar ze allemaal komen. Maar oké, deze site helpt het allemaal wel wat onder controle houden.

Day 4. No-complaint day.

Woehoew! Vandaag was ik in de Ardennen! Sowieso al geen reden om te klagen hier! Ik denk dat het me vandaag vrij goed af ging. Volgens mij heb ik niet één keer écht geklaagd. En als ik op het punt stond om iets te zeggen, draaide ik m’n tong een keer om. Voila! It was a good day to have a good day. En ik voel me ook al veel beter ondertussen! Hopelijk heb ik niemand anders besmet met m’n rotavirus 😉

Day 5. Stay offline for one day.

Vandaag was ik nog altijd in de Ardennen. Olépistolé! We maakten een laatste wandelingetje. Moesten onze valiezen inpakken. Heel jammer dat het alweer achter de rug is. M’n schoonzus was jarig dus aten we taart als lunch. Ik maakte een paar foto’s eeeeen nu ja, ik postte er eentje op Instagram. Oeps! Ik was gewoon m’n challenge even helemaal vergeten! Maar buiten de foto die ik online gooide, ben ik wel echt offline geweest de hele dag.

Day 6. Follow a morning ritual.

Ik volgde een tijdje (lees: 2 weken) heel trouw elke dag dezelfde routine ‘s morgens. Opstaan, gezicht reinigen, kleren aan, terug in bed gaan zitten (David slaapt nog) en even lezen tot het alarm van David af gaat. Dan naar beneden, bokes smeren, nog even relaxen en naar m’n werk.

Sinds een week of drie, sla ik heel het eerste deel over en blijf ik gewoon liggen tot David zijn alarm af gaat. Haha. Bijgevolg heb ik ook geen zin meer om m’n gezicht te doen. No shame hoor. Soms lukt het allemaal even niet. Dus vandaag heb ik dat terug even opgepakt en het voelt wel goed. Lekker fris. Alsof ik wel beter aan de dag begin. Misschien toch maar volhouden.

Day 7. Streamline your readinglist.

Hiervan dacht ik ook: hu? Maar ik houd het er maar gewoon op dat ik m’n e-reader een beetje opgeruimd hebt. M’n leeslijstje was nogal groot gigantisch. Niet dat ik daar heel veel last van heb. Maar als ik een boek wil kiezen, maakt het alles wel een beetje moeilijker omdat de keuze zo groot is. Er stonden ook best veel boeken op die ik nu totaal niet meer wil lezen. Of die ik al gelezen had. Weg ermee! Eigenlijk vind ik het wel fijn om alles even op te ruimen. Op dat vlak is het dan toch wel een beetje een minimalisme challenge.

Zo lieverds, dat was het alweer voor de eerste week! Ik ben benieuwd of de rest van de challenge me even goed zal liggen. Maar dat zit wel goed denk ik!

Foto boven

11 Comments

 1. Rowan 9 november 2017 / 11:34

  Pfoe, ik moet ook écht mijn ereader eens opruimen. Ik heb zoveel dingen erop staan waar ik niet meer in geïnteresseerd ben, of dat ik al gelezen heb en nooit opnieuw ga lezen. Leuk klusje voor de zondagmiddag lijkt me 😀

  • Irene 9 november 2017 / 21:18

   Perfect voor een zondagnamiddag! 🙂 Het voelt heel volwassen om alles netjes opgeruimd te hebben. Haha. Zelfs zoiets als een e-reader.

 2. Mevrouw Marloes 9 november 2017 / 10:20

  Die unroll site lijkt me echt fijn! Die ga ik vandaag ook even gebruiken. Ik heb me soms ook al afgemeld voor een nieuwsbrief, maar dan blijf ik ze krijgen. Bijvoorbeeld die van de H&M. Ik heb me zonder te overdrijven, vanaf het moment dat ik ‘t ben gaan tellen dus ‘t is vaker geweest, al 17 keer afgemeld voor hun nieuwsbrief en ik blijf ‘m maar krijgen.
  Die morning routine wil ik ook wel eens uitproberen en kijken of ik me er dan fijner door voel.
  Mevrouw Marloes onlangs geplaatst…Theevraag #2My Profile

  • Irene 9 november 2017 / 21:18

   Haha wow, dat is wel erg!

 3. Nikita 8 november 2017 / 21:18

  Goed bezig! Ik moet toegeven, ik ben er momenteel niet mee bezig maar ik neem hem in december wel. Ik zal de challenge dan met twee handen aanpakken zodat ik met volle verstand eraan kan werken! Ben benieuwd hoe het zal lopen, denk dat ik er ook een paar blogposts ga aan wijden dan net als jij. Succes! Komt goed 🙂
  Nikita onlangs geplaatst…Dealen met onzekerheidMy Profile

  • Irene 9 november 2017 / 21:19

   Jaa doen! Ben benieuwd ^^

 4. Romy 8 november 2017 / 20:36

  Wat een leuk idee, deze challenge! Bij sommige uitdagingen vroeg ik me ook even af wat daarmee werd bedoeld, maar je hebt er zo te horen toch een fijne eigen invulling aan kunnen geven 🙂 Die app Unroll.me ga ik ook eens bekijken. Dat klinkt echt als iets voor mij met alle nieuwsbrieven die ik dagelijks ontvang 😉
  Romy onlangs geplaatst…6 tips tegen eenzaamheid | Zo voel je je iets beter!My Profile

 5. kaylin 8 november 2017 / 18:25

  High five! Goed gedaan! 😀 Ik vind unroll.me echt handig en merk echt wel een verschil in m’n mailbox.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge