Mijn favoriete geurtjes

Zijn jullie parfumfans (of eau de toilette. Is wat budgetvriendelijker hé. Haha.)? Ik wel. Een beetje toch. Ik vind het heerlijk om een fijn geurtje op te hebben. Maar ik houd niet van te sterke geuren die in je neus prikken. Want bij mij prikt dat én in mijn neus én in mijn ogen. Wreed lastig eigenlijk. Maar dat valt gelukkig niet zo heel veel voor. Vroeger, toen ik in de winkel werkte, kwamen er vaak hevig geparfumeerde klanten binnen. En die kon je dan gewoon via hun geurspoor volgen. Haha. Ik liep daar dan soms rond met tranende ogen.

Maar oké. Deze post gaat niet over mijn favoriete traanogende parfums. Maar wel gewoon over mijn favoriete geurtjes. Ik ben echt zot van zoet. Letterlijk en figuurlijk dus hé. Hoe zoeter hoe beter! Maar tegelijk houd ik ook heel erg van lekker frisse geuren. En zelfs geurtjes die unisex zijn. Of tropische geuren. Hmm. Maar het mag ook weer niet te fris zijn. En ook niet te mannelijk. Ik kocht ooit de Red Musk geur van TBS maar die vind ik dus net iets te mannelijk ruiken. Jammer!

Goed, hier zijn ze dan! Speciaal voor de gelegenheid haalde ik m’n fluffy roze winterjas uit de kast. Vond dat namelijk wel een leuk achtergrondje! Ik zeg alvast dat ik niet zo goed ben in reviews schrijven. Of iets in die aard. En van sommige geurtjes kon ik ook de geurnoten niet meer achterhalen. Dus dan moet je het doen met m’n vage beschrijvingen.

We beginnen met de meest budgetvriendelijke geurtjes die ik super fijn vind. PS…  Love Noir en Coachella van de Primark. Ik denk dat zo’n flesje €6 of €7  kost. En van deze twee vind ik vooral de PS… Love Noir super lekker. Heel zoetig. En hij blijft ook heel goed hangen vind ik. Voor zo’n goedkoop prul hé. Ik krijg er altijd wel een complimentje op als ik hem draag. De Coachella geur is ook zoet. Maar ook wat fris. Friszoet dus.

Deze wint de prijs van mooiste flesje! Killerqueen van Katy Perry. Ik denk dat dit m’n eerste “echte” geurtje was. En sindsdien had ik de smaak dus te pakken. Ik kocht deze in de sale op bol.com. Superraar want deze fles was dus bijna €10 goedkoper dan een kleiner flesje. Haha. Dus ja. Bol beschrijft de geur als Energiek en Sportief. Maar dat moet ik wel tegenspreken. Ik vind het een heel warme, zoete geur. Ik vond deze beschrijving op Beautylab en die dekt de lading wel:

Killer Queen start vrij fruitig en zoet met de geur van wilde bessen, pruimen en bergamot. De pruimen geven een zoete, warme en rijke geur af en de bergamot is daarentegen juist lekker citrusfris. Al met al is de topnoot vrij zoet, zwoel en overweldigend.

Na zo’n half uurtje is het hart van het parfum goed te ruiken, bestaande uit rode fluweelbloemen, Arabische jasmijn en rainbow plumeria. Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe rode fluweelbloemen zouden moeten ruiken, maar naarmate de topnoten afzwakken en het hart meer tevoorschijn komt, ruikt het parfum zachter, exotischer en licht poederig.

Ik begin met de geur van Guess. Guess is zo’n merk dat ik niet echt bij me vind passen. Heb er nog wel een handtas van ook. Maar dat is meer een chique werktas. Haha. Dit is Seductive. Bol schrijft het volgende over de geur:

De sprankelende bloemige, houtachtige geur staat voor ingetogen vrouwelijkheid en een opwindende verleiding. De krachtige topnoten van frisse, sprankelende bergamotolie, krachtige zwarte bes en sappige peer doen je watertanden en zorgen voor een intens gevoel van verlangen.

Daarna een tasverstuiver van de Kruidvat. Orange Blossom. De geur is een mix van pompelmoes, sinaasappelbloesem en musk. Ruikt vrij fris.

En dan m’n huidige signature geur. En ook een ribuitjelijfgeur (duuur!). Molecule01 van Escentric Molecules. Ik krijg er letterlijk élke keer complimenten over. Elke keer! Het is echt een super aparte geur. Het is blijkbaar een zoete, fluweelachtige houtnoot. Ik vind dat het een beetje naar wierrook ruikt. Wat nu waarschijnlijk heel vies klinkt. Maar het geeft me net een huiselijk gevoel. En tegelijk is de geur ook fris. Ik weet niet hoe ze het doen hoor. En deze blijf je echt de hele dag door ruiken. Niet constant. Maar in vlagen. ‘t Is een heel vreemde gewaarwording eigenlijk. Ik vind dat het soms ruikt alsof ik van mezelf zo ruik. Haha. Ben er heel enthousiast over. Mag ook wel want dit is m’n duurste geur (€115 holy shit).

Als laatste (deze en volgende) allemaal geurtjes van de Yves Rocher. Deze geuren zijn ook nooit echt duur. En ze hebben vaak een of andere actie waardoor je toch niet meer dan €20 betaalt. Wat naar mijn normen nog altijd niet super goedkoop is. Maar goed. Als het dan echt lekker ruikt, heb ik dat er wel voor over.

De eerste geur is een alltimefavorite! Monoï. Dit ruikt naar vakantie. Gewoon pure vakantie. Dit zegt Yves Rocher:

Als de streling van een exotisch briesje komen de geuren van tiarébloemen en ylang-ylang samen tegen een achtergrond van vanille, om de huid te verwarmen als door een zonnestraal.

Dit vind ik dus een heel treffende beschrijving. Het ruikt heel zonnig. Warm. Stel je een strandvakantie voor met palmbomen en veel zon. En je ruikt dit. Z A L I G! Zeker in de winter. Als de zon ver te zoeken is.

Dan een geur zonder naam. Haha. Handig hoor! Ben even gaan kijken op de site en hij heet blijkbaar Naturelle Osmanthus. Vraag me niet wat het betekent. Maar hij ruikt fris en bloemig. En een beetje exotisch ook.

De laatste op deze foto is Thé Vert. Ruikt super super fris. Erg lekker. Doet mij denken aan zo’n frisse zomerochtend waarop je wel al zonder jas buiten kan.

Met deze eerste had ik echt super veel geluk. Ik bestelde hem op de website van Yves Rocher en ik kreeg twee flesjes opgestuurd. Per ongeluk hé. Dus ik heb nog een back-up voor als deze op is. Hij bevat noten van sinaasappel, framboos, , lychee, mandarijn, rozen en vanille. Bloemig maar ook zoetig. En in de winkel zag ik dat er ook een Flowerparty by Night was. Ik twijfelde er eerst over maar heb hem uiteindelijk toch gekocht. Met een mooie korting omdat hij uit het assortiment ging. YES! De Nightversie is wat extra “gekruid” zal ik zeggen. En de flesjes zijn toch ook echte pareltjes hé?

Heb jij een favoriete geur?

10 Comments

 1. Natascha 13 mei 2017 / 22:13

  Ik ben zo jaloers op jouw uitgebreide parfumcollectie! Ook heel fijn dat er veel budgetvriendelijke geurtjes tussenzitten 🙂 Mijn favoriete parfum is flowerbomb van Viktor & Rolf, helaas is dat ook zo een ribuitjelijfgeur 😀
  Natascha onlangs geplaatst…Blog tips: plannen en organiseren voor beginnersMy Profile

  • Irene 14 mei 2017 / 16:25

   Ooh ja die heb ik ook ooit es geroken. Superfijne geur! ^^ Ik vind het toch altijd wat moeilijk om echt veel geld uit te geven aan een geur. Haha. Vandaar de vele budgetgeurtjes.

 2. Marie 11 mei 2017 / 20:46

  Leuk al die geurtjes!
  Ik ben zo iemand die twee vaste parfums heeft: eentje voor overdag (Miss Dior) en een zwaardere voor ‘s avonds (Parisienne van Yves Saint Laurent). Veranderen doe ik zelden, ik koop ze gewoon opnieuw :p
  Marie onlangs geplaatst…Ik ga naar Shanghai!My Profile

 3. Lilly 10 mei 2017 / 21:46

  Daar ken ik er een paar wel van, tof artikel!

 4. Evelyne 10 mei 2017 / 19:57

  Ik hou ook van zoet (zowel in geurtjes als in food 😉 ). Zelf koop ik eigenlijk heel weinig merk-parfum. Ik ging ooit naar een parfum-party bij een vriendin. Daar stelden ze bekende geurtjes voor maar dan in de goedkopere versie en allemaal in dezelfde soort flesjes. Ik gebruik ze doordeweeks. In het weekend gebruik ik dan het parfum dat ik kreeg voor mijn verjaardag van DKNY fresh blossom 🙂
  Evelyne onlangs geplaatst…Mijn 365daysofphotography-project | week#18My Profile

 5. Silke 10 mei 2017 / 13:45

  Zo’n leuke collectie aan geurtjes! En de verpakkingen zijn ook allemaal zo fotogeniek. Ik kocht onlangs ‘Orchid’ in de Zara voor een prikje, en die ruik ik ook heeeeel graag. Liefs!
  Silke onlangs geplaatst…Aanraders | Leuke blogs om te lezen #3My Profile

 6. Danique 10 mei 2017 / 13:10

  Dat klinken echt als heerlijke parfums! Ik ben ook dol op parfum en ik heb ook best een aardige verzameling. Ik ben vooral dol op Summer van Calvin Klein en een geurtje van Christina Aguilera. Ik ga geen dag op pad zonder een geurtje op te doen!
  Danique onlangs geplaatst…Bang voor het onbekendeMy Profile

 7. Romy 10 mei 2017 / 08:00

  Wat een mooie parfums allemaal! De beschrijving klinkt bij de meeste parfums heerlijk en de flesjes zien er ook zo mooi uit. Ik heb ook een tijdje Killerqueen van Katy Perry gebruikt en vond dat een heerlijk luchtje. Helaas bleek hij niet dierproefvrij nadat ik op dierproefvrije producten overstapte, dus nu ben ik mijn laatste beetje daarvan aan het opmaken. Sniff 😉
  Romy onlangs geplaatst…Meer rust in je hoofd? Dit zijn 4 tips!My Profile

 8. Shirley 10 mei 2017 / 07:15

  Wat heb je een mooie collectie. Ik ben altijd fan van een of twee geuren en op een bepaald moment ben ik ze zat. Op cit moment zijn het YSL Manifesto L’elixir en Prada Candy Kiss. Het gekke is dat ik van sommige geuren een kriebel in mijn neus krijg,maar zelf toch best sterke geuren draag. En altijd iets met eten: candy, karamel, vanille, koffie…
  Shirley onlangs geplaatst…Mijn favoriete plekken in UtrechtMy Profile

  • Irene 14 mei 2017 / 16:33

   Ja dat herken ik dus! Ik krijg supersnel zo’n neuskriebel maar sommige van deze geurtjes zijn zelf ook best sterk. Haha 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge