Ik diende mijn ontslag in.

Ik diende mijn ontslag in.

Mijn god, dat ik het gewoon echt gedaan heb… Ik sta er eerlijk gezegd zelf nog een beetje van te kijken. Haha. Ik diende dus maandag mijn ontslag in. Fucking spannend guys! Echt waar. Het begon allemaal op een mooie dag in de kerstvakantie.

1 januari 2018.

Ik wou iets zeggen als: ‘om de één of andere gekke reden’, maar het is geen gekke reden. 1 Januari is nu eenmaal een beetje een speciale dag en ik ben zo’n mega sentimenteel mens dat ik ook écht wel het gevoel heb dat het een nieuw jaar met nieuwe kansen is. Weg met het oude. Blabla. David en ik zaten in de auto op weg naar mijn ouders. Ik zeg het je, hét moment om een emotionele crisis te krijgen hoor. Plots moest ik huilen. Ik kan niet zeggen hoeveel emmers ik al gevuld heb met tranen om mijn werk, maar die eerste januari was het begin van het einde van het huiltijdperk. YES! Goed, ik moest dus huilen in de auto (ik krijg ook altijd meteen zo’n rood, vlekkerig hoofd waardoor ik dus nooit kan verstoppen dat ik even wat kwijt moest) en ik vertelde David dat ik eigenlijk gewoon het allerliefste m’n ontslag wou indienen.

Zonder uitzicht op ander werk?!

Jep. Zonder uitzicht op ander werk. Niet dat ik nu zo’n avontuurlijk mens ben, maar dit avontuur ga ik met veel plezier aan. Het werk komt vanzelf wel (oké ja, niet helemaal vanzelf, maar je snapt wat ik bedoel) en ondertussen zit ik niet meer in een rotsituatie die me letterlijk ziek maakt. Mijn hoofd blij, mijn lijf blij, iedereen blij. Bijna dan. David reageerde natuurlijk heel lief want hij wil alleen maar dat ik gelukkig ben en terug mijn vrolijke zelf. Ik vond het wel wat spannend om mijn ouders op de hoogte te brengen. Ik weet dat m’n mama het heel belangrijk vind om een “goede” job te hebben, maar ook zij was super lief een meelevend.

Maar hoe ging het dan precies?

Na die huilbui in de auto, viel er eigenlijk al meteen een hele berg van m’n schouders af. Alleen al door het feit dat ik het kon en durfde uitspreken dat het niet meer ging zo. Toevallig of niet, maar ik werd woensdagavond (vorige week dus) ziek. Een soort van mini buikgriepje denk ik. Ik ging naar de dokter omdat ik donderdag en vrijdag niet kon werken en ineens moest het hele verhaal er uit. Je moet weten dat ik eigenlijk best veel pijntjes en dingetjes heb die, zo blijken, te maken hebben met stress en spanningen. Hoofdpijn, stijve spieren, hyperventilatie, een benauwd gevoel. En mentaal zat het ook niet meer helemaal oké. Ik ga hier niet doen alsof mijn werk zo stresserend is, want dat is het absoluut niet, maar toch ervaar ik elke dag zo’n stressknoop in m’n buik. Mijn nek en schouders doen zo’n pijn soms dat ik niet weet hoe ik m’n hoofd moet houden om het eens niet te voelen. Verdict: ik ben overspannen. Gevolg: ik moet nu een voedingssupplement slikken dat me kalmeert en m’n spieren helpt ontspannen én ik neem een ontstekingsremmer. Extra gevolg: de dokter schreef me m’n opzegperiode thuis.

Ondanks dat ik daar, eerlijk is eerlijk, heel blij om ben, voelt het ook een beetje dubbel. Ik weet dat ze op mijn werk veel minder blij zijn dat ik er plots niet meer zal zijn. Ze hebben nu eenmaal niet veel tijd om iemand te vinden die wil bijspringen, al kunnen mijn collega’s zich perfect redden zonder mij. Iedereen is vervangbaar en in maart begint er sowieso iemand nieuw in mijn plaats. Ik weet dat het misschien niet helemaal “correct” is om er zo weg te gaan, maar ik maak me er nu niet meer druk om. Ik ben te opgelucht dat het bijna achter de rug is.

En nu?

Ik werk volgende week nog alleen in de voormiddag en de maandag daarna ook nog. Dat heb ik zo afgesproken om hen toch nog een beetje uit de nood te helpen. Daarna ben ik vogelvrij. Ongeveer hé. Ik besloot al om, net zoals ongeveer een jaar geleden, in m’n eentje naar zee te gaan. Ik vertrek op dinsdag, en vanaf vrijdagavond is David er ook. Een paar dagen echt helemaal doen waar ik zin in heb, lezen, tekenen, misschien aan m’n journal beginnen, schrijven, wandelen. Ik kijk er enorm naar uit! En daarna is het tijd om nieuw werk te zoeken! Ik heb er super veel zin in. Ik weet wel een beetje wat ik leuk vind en ik besef ook dat ik niet dé job van mijn leven moet vinden om te slagen. Ja, dat dacht ik echt. Gelukkig ben ik daar van af, wat een druk mensen.

Ja, het is spannend. Want geen werk is geen geld en wij hebben een huis af te betalen. Maar het komt goed. Het voelt goed.

41 Comments

 1. Nele | pizzapartyfridaynight 13 januari 2018 / 23:21

  Wow, spannend Irene!! Maar ik denk echt dat je er goed aan gedaan hebt, hoe ik jouw verhalen soms lees. Ik hoop echt dat je snel een leuke nieuwe job vindt, waarvan je niet zoveel stress krijgt heel veel succes en ik wens je een zalige vakantie, in je eentje aan de zee! Ik zou dat ook wel eens graag willen doen… ga jij dan op hotel en ga jij dan in je eentje uiteten, of heb je daar een appartementje waar je zelf kan koken? X
  Nele | pizzapartyfridaynight onlangs geplaatst…Mijn voornemens voor 2018My Profile

  • Irene 14 januari 2018 / 16:03

   Mijn ouders hebben een klein huisje op een soort van domein dus ‘t is zelf te koken. Maar dat vind ik niet erg 🙂

 2. Nikita 13 januari 2018 / 16:59

  Dapper! Maar je hebt gelijk, als je zo ongelukkig bent als jij dan is het tijd om eens te kijken hoe het anders kan. Ik wens je heel veel succes met het zoeken naar een nieuwe job, maar geniet eerst van je uitstapje naar zee! Het komt wel goed 🙂
  Nikita onlangs geplaatst…Ontdekking: Ik ben materialistischMy Profile

 3. Sofie 12 januari 2018 / 20:02

  Een moeilijke maar moedige beslissing. Het is belangrijk dat je voor jezelf kiest als je je ergens niet goed voelt. Ik duim voor een beter job.
  Sofie onlangs geplaatst…Dit was mijn kerstvakantieMy Profile

  • Irene 13 januari 2018 / 00:21

   Dankje Sofie! 🙂

 4. Evelyne 12 januari 2018 / 19:58

  Ik ben zo ontzettend blij voor jou dat je deze keuze hebt kunnen maken. Ik ben zeker dat je niet over 1 nachtje ijs bent gegaan en het heeft ook geholpen dat je er met David over kon praten. Geniet nu van je vrije tijd en probeer je batterijen terug op te laden. Zorg ook vooral goed voor jezelf!
  Evelyne onlangs geplaatst…Foto van de week #2My Profile

  • Irene 13 januari 2018 / 00:21

   Merci Evelyne! Het was in het begin vrij impulsief maar ik heb er wél goed over nagedacht uiteindelijk. ‘t Is toch wel een belangrijke beslissing hé.

 5. Ilvy 12 januari 2018 / 15:54

  Wat ongelofelijk goed en dapper van je!

  • Irene 13 januari 2018 / 00:20

   Dankje Ilvy! 🙂

 6. kaylin 12 januari 2018 / 14:35

  Oh, super! Het is echt leuk om dit te lezen. Goed dat je eens dacht aan jezelf! Natuurlijk is het voor jou moeilijk om deze stap te zetten maar je mag echt trots zijn op jezelf. Je hebt 2018 op een goede manier ingezet. Ook heel leuk dat je steun krijgt van David en je familie. Nu is het tijd voor deel twee van je plan: waai maar lekker uit aan de zee en geniet van je me-time. Daarna is het tijd voor deel drie en kan je een andere job zoeken. Je hebt een diploma en bent enthousiast dus dat komt wel goed. Take care en veel succes/plezier met alles wat op je pad komt.

  • Irene 13 januari 2018 / 00:20

   Merci Kaylin! <3 zo lief 🙂 Het voel wel goed om voor mezelf te kiezen. En inderdaad, op naar stap 2 en drie!

 7. Silke 12 januari 2018 / 12:18

  Ooh meid, wat een moedige beslissing! Je mag trots zijn op jezelf hoor, gelukkig komt er nu hopelijk een einde aan je pijn & stress <3 Neem maar veel tijd voor jezelf & doe maar alle dingen die je leuk vindt! Zo'n getalenteerde meid als jij gaat zeker wel nieuw werk vinden 🙂 Lieefs!
  Silke onlangs geplaatst…Lichtpuntjes #132 | Happy New Year!My Profile

  • Irene 13 januari 2018 / 00:17

   Dankje Silke! <3 Zo lief ^^

 8. Johanne 12 januari 2018 / 12:02

  Héél erg knap dat je de stap hebt durven zetten. Ik snap heel goed dat je doodeng vindt, maar je staat er niet alleen voor. En ik kan me totaal vinden in je beslissing. Een paar jaar geleden zat ik ook in zo’n uitzichtloze situatie en ik wist gewoon niet hoe ik het recht kon trekken. Als ik gewoon had gedaan wat jij nu hebt gedaan, had het me zoveel tranen, stress en ongelukkigheid gescheeld. Ik wil je heel veel succes wensen en we lezen het vast wel als je iets nieuws hebt gevonden ;-). P.s. Kies niet voor het eerste het beste he! Je moet er nu echt gelukkig van worden! 🙂
  Johanne onlangs geplaatst…Dit is waarom ik Instagram (niet heel) stiekem ‘haat’My Profile

  • Irene 13 januari 2018 / 00:16

   Dankje Johanne! Eerst zag ik ook door de bomen het bos niet meer echt, maar eigenlijk maken we het onszelf toch altijd te moeilijk hé. De oplossing lag al die tijd “gewoon” voor het grijpen en toen ik dat doorhad, dat het ook effectief echt kon worden, was het al meteen minder zwaar.

 9. Liese 12 januari 2018 / 11:41

  Wat goed dat je naar ‘de alarmbellen’ hebt geluisterd en actie ondernam! Ik wens je naast (het vinden van) een nieuwe job, na het zee-avontuur ook dichtbij diezelfde tijd en ruimte (ik denk nu aan een geheime kamer of boomhut, maar dat is even mijn fantasie die het overneemt) voor het wandelen, schrijven,… Ook dat lijkt me een mooie investering 🙂
  Liese onlangs geplaatst…atelier plezier: boekenclubsMy Profile

  • Irene 13 januari 2018 / 00:13

   Merci Liese! 🙂 Ik hoop ook dat ik daarna meer ruimte maak voor die dingen. Zo’n boomhut spreekt mij wel aan 😀

  • Irene 13 januari 2018 / 00:12

   Lief, Joni! Dankje. En goh ja, het voelt niet echt dapper eigenlijk, maar wel goed! Dat is het belangrijkste 🙂

 10. Elisse 12 januari 2018 / 11:05

  Knap, ik kan heel goed snappen dat het in het begin heel eng is. Maar als je daar nu tegenover stelt dat je je nu al zoveel opgeluchter en beter voelt, dan weet je dat je het juiste hebt gedaan.. Rust nu maar eerst goed uit, kom tot jezelf, en daarna op zoek naar een job die je beter ligt! 🙂 Toitoi!

  • Irene 13 januari 2018 / 00:10

   Merci Elisse! 🙂

 11. Sarah 12 januari 2018 / 09:35

  Waauw. Irene. Wat ben jij dapper. Ik ben er ook van overtuigd dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Jezelf (en je gezondheid!) moet je altijd op de eerste plaats zetten. Fijn ook dat je steun krijgt van je omgeving! Zo belangrijk! Geniet nu van de rust en zoals ze zeggen… when one door closes… another one opens.
  Sarah onlangs geplaatst…Day Zero Project – UPDATE!My Profile

  • Irene 13 januari 2018 / 00:09

   Zo lief Sarah! Merci 🙂 ‘t voelt niet dapper, maar wel goed! Ben benieuwd naar het deurtje dat zal openen!

 12. Annelies 12 januari 2018 / 09:19

  Heel moedig van je. Ik heb het ook ooit gedaan, ontslag genomen zonder nieuwe job in het vooruitzicht, maar dat was echt de beste keuze voor mijn mentaal welzijn. En dat is voor jou ongetwijfeld net hetzelfde!
  Geniet van de zee, die helpt ook altijd vind ik.
  Annelies onlangs geplaatst…Waarschuwing voor 2018My Profile

  • Irene 13 januari 2018 / 00:07

   Het is nu al de beste beslissing van het jaar. Haha 😀 De zee helpt voor alles!

 13. Fleur 12 januari 2018 / 09:17

  Wat een spannende maar stoere stap! Ik ben zelf van mening dat je inderdaad eerste iets anders zou moeten hebben wil je bij je huidige werkgever stoppen, maar als het echt niet meer oke is vind ik het wel een gedurfe en knappe stap! Hopelijk vind je nu meer rust én inderdaad je droombaan.
  Fleur onlangs geplaatst…Lifestyle | AliExpress: Mini fotostudio & Camera led lampMy Profile

  • Irene 13 januari 2018 / 00:06

   Ik dacht er eerst ook zo over hoor 🙂 maar ja, ik vond het nu wel belangrijker om voor mezelf te kiezen. Prioriteiten stellen hé 🙂 het helpt ook wel dat ik steun heb van m’n familie en vriend. Ik denk dat ik anders toch nog wat zou gewacht hebben.

 14. Shirley 12 januari 2018 / 09:09

  Dappere keuze. Je gezondheid is belangrijker dan geld en ook op dat vlak klinkt het als de juiste keuze. Nu genieten en tot rust komen aan zee. Ik heb er vertrouwen in dat de nieuwe baan snel genoeg op je pad komt.
  Shirley onlangs geplaatst…10x doen in DublinMy Profile

  • Irene 12 januari 2018 / 23:58

   Ja inderdaad! Wou dat ik het vroeger had gedurfd, dan was het misschien niet zo ver gekomen. Maar ja, blijven gaan hé.

 15. Sam - singlereadytomingleblog 12 januari 2018 / 09:09

  Wow, moedige keuze! Hopelijk vind je snel iets wat je écht leuk vindt. Je slijt echt uren op je werk, dus da’s zo belangrijk 🙂 Veel plezier aan zee, ik denk echt dat dat je goed gaat doen! Even uitwaaien en alleen zijn, geniet ervan!
  Sam – singlereadytomingleblog onlangs geplaatst…Mr. Nice GuyMy Profile

  • Irene 12 januari 2018 / 23:57

   Merci Sam! 🙂

 16. Aneta 12 januari 2018 / 09:04

  WoW wat een grote stap zeg! Vind het zo knap dat je dit hebt durven doen. Ik zou het je niet na doen, zonder uitzicht op een nieuwe baan. Maar ach, ik ben in dit soort dingen een controlefreak
  Aneta onlangs geplaatst…Wanneer slaapt een baby door?My Profile

  • Irene 12 januari 2018 / 23:56

   Moet je weten dat ik ook best wel een controlefreak ben. Maar blijkbaar was ik al zo ver heen dat ik dat wel los kon laten. Haha 😀

 17. Tea 12 januari 2018 / 07:55

  Jeetje wat ontzettend dapper! Vooral omdat je niet meteen een andere baan al hebt. Maar zo aan je blog te zien denk ik dat je de juiste keus maakt. Hopelijk gaat het snel weer beter met je! 🙂

  • Irene 12 januari 2018 / 23:56

   Hé, dankje Tea! 🙂

 18. Michelle 12 januari 2018 / 07:34

  Wat ontzettend spannend! Maar wat moet het goed voelen! Ik heb ongeveer in hetzelfde schuitje gezeten, alleen werd het contract voor mij opgezegd eer ik het kon doen. Wat een opluchting was dat. Ik hoop dat je een leuke baan gaat vinden waar je je helemaal goed bij voelt. Het is best een groot deel van de week waar je bent, toch wel belangrijk dus. Heel veel succes en heel veel plezier met je paar daagjes alleen; lekker even bijkomen.
  Michelle onlangs geplaatst…AfgunstMy Profile

  • Irene 12 januari 2018 / 23:55

   Dankje Michelle! ^^ Inderdaad best wel spannend, maar ik moet zeggen dat ik me voorlopig nog geen zorgen maak!

 19. Romy 12 januari 2018 / 07:02

  Wauw, ik vind het zo stoer en dapper dat je deze stap hebt gezet, ondanks dat je niet meteen een andere baan hebt. Als het al zo’n lange tijd niet goed voelde, kun je het niet beter aanpakken dan voor jezelf te kiezen en hier niet verder te gaan. Natuurlijk is het spannend allemaal, maar ik hoop dat deze stap je de rust geeft die je zo hard nodig hebt. En nu eerst…lekker genieten aan zee! Dat heb je wel verdiend ♥
  Romy onlangs geplaatst…50 ideeën voor je bucketlist (die je in 1 dag kunt realiseren!)My Profile

  • Irene 12 januari 2018 / 23:55

   Lief! Dankje Romy! 🙂 Het voelt niet stoer of dapper, eerder een beetje roekeloos (ook al is het wel doordacht) maar ook wel goed ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge