Geslaagd!

Geslaagd!

Y A Y ! Goed nieuws protjes. Ik ben geslaagd voor m’n eerste examen! Ik had er even twee pogingen voor nodig, maar ‘t is gelukt. Je snapt wel dat ik helemaal in mijn nopjes ben. En ik probeer nog niet te hard te denken aan m’n volgende drie examens die er nog aan komen. Haha. Obstakel één is alvast overwonnen.

Wat voor examen was het nu precies en waarom moest ik het doen?

Het examen waar ik vandaag een deeltje voor de tweede keer moest doen, heet Wet Willems. Bankbemiddeling. Dit examen ging over de basics van, ja, de bank. Haha. Zo leerde ik bijvoorbeeld alle verschillende spelers in het bankenlandschap. Hoe het er bij een nalatenschap aan toe gaat. En wat een ontvoogde minderjarige allemaal mag doen.

Waarom moet ik dit examen (en de komende) doen? Omdat ik bij een bank werk en totaal geen financiële opleiding heb gehad. Logisch dus dat ik dit wel moet doen want er komt erg veel bij kijken. En ik moet natuurlijk wel een beetje van alle regelgeving op de hoogte zijn hé.

Hoe ging het studeren?

Eerlijk is eerlijk, het is niet de meest boeiende leerstof, als in: het is heel droog geschreven. Ik vond het op zich allemaal wel interessant, maar ik ben iemand die beter onthoud als ik het een keer uitgelegd krijg. En daarbij komt ook dat ik het in zelfstudie moest leren. Langs de ene kant fijn want ik kies zelf wanneer ik er aan werk. Langs de andere kant des te moeilijker omdat ik zelf kies. Ik had het heel moeilijk om een beetje structuur te vinden in het studeren. Als in plannen wanneer ik ging studeren. Er zijn altijd leukere dingen te doen. En ik had het gevoel dat ik niet meer echt weet hoe dat nu precies moest, studeren. Ook al ben ik nog niet zo heel lang uit de schoolbanken. Haha. Maar oké, desondanks is het toch goed gekomen!

En nu?

Nu heb ik dus nog twee cursussen te doorworstelen en drie examens te doen. Dat komt doordat één cursus bestaat uit 6 delen en deze worden opgesplitst in twee examens. Dat is stom en goed tegelijk. Haha. Voordeel is dat ik van die zesdelige cursus, per examen ook nog twee opleidingsdagen heb. Dus vier in totaal. Ik heb nu dus de komende drie maanden elke maand een examen. En dan ben ik er voor goed van af. Ik hoop de komende examens door te komen zonder herkansingen. Want ondanks dat ik dat niet echt erg vind om te doen, is het natuurlijk wel fijner als het van de eerste keer goed gaat hé.

 

7 Comments

  1. Kaylin 5 september 2017 / 08:30

    Whoohoow proficiat Irene? 😀 Het schoot gisteravond even in m’n gedachten. Goed gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge