Duizend vragen aan jezelf • Deel 46

Duizend vragen aan jezelf • Deel 46

397. Is uit het oog ook uit het hart?

Niet noodzakelijk denk ik. Ik kan me voorstellen dat dat bij veel contacten wel zo is. Omdat mensen soms toch niet helemaal matchen. En samen is het leuk. Maar als je daarna “uit het oog” bent, is het ook niet erg om uit het hart te zijn. Dat gaat soms gewoon zo. Vooral bij minder diepgaande contacten denk ik. Maar ik denk zelf bijvoorbeeld nog met veel warmte terug aan m’n beste vriendinnetje van in het middelbaar. En haar zie ik ook niet meer.

398. Hoe zorg je dat het leven soms wat langzamer gaat?

Ik zei het ooit al een keer. Maar ik leerde tijdens één van m’n opleidingen dat veel “fouten” in het werkveld gebeuren doordat je te veel bezig bent met straks en daarnet. Dus sindsdien let ik er meer op. Dat ik in “het nu” ben. En ik merk dat als je écht in het nu bent, het leven wat langzamer gaat. Omdat je niet bezig bent met morgen. Klinkt dat logisch?

399. Doe je elke dag iets nieuws?

Euhm nope. Thank God!

400 (woehoew!). Waar ben jij Oost-Indisch doof voor?

Ik vind het echt  S U P E R I R R I T A N T  als mensen bijvoorbeeld iets van je gedaan willen krijgen, maar het niet gewoon vragen. Nee. Ze laten “subtiele” hints vallen. Die dus echt allesbehalve subtiel zijn. Dat gaat dan zo: ‘Och, nu zit ik net neer en ben ik mijn drankje vergeten. Zonde toch!’. Gevolgd door een sluikse blik. Nope. Ik ga je drankje niet nemen. Serieus. Vraag het gewoon! Of mensen die godganse dagen klagen over alle ongeluk wat hen overkomt. Ik ben heel meelevend. Maar te is te. Trop is te veel en te veel is trop. Haha.

401. Wat is je favoriete troosteten?

Wat niet? Als er chocola, vettigheid, friet, pannenkoeken, ijs of chips bij komt kijken, troost het. Of druiven. Als ik iets minder ongezond en cliché moet kiezen. Haha.

402. Heb je weleens iets bovennatuurlijks of onverklaarbaars meegemaakt?

Ja toch wel! En ik vind het nog altijd raar dat niemand daar ooit iets over heeft gezegd. Ik woonde nog bij m’n ouders (dat klinkt alsof ik echt al jaaaaaren alleen woon, maar dat is dus dik twee maanden. Haha). Mijn ouders en broer zaten nog aan tafel en ik in de zetel. Om de één of andere reden was m’n mama boos op m’n broer. Ze schreeuwden tegen elkaar. En plots viel één van de dure wijnglazen van m’n ouders stuk. Achter de stoel van m’n broer. Ik heb er even een tekeningetje bij gemaakt om duidelijk te maken dat het wel degelijk “onverklaarbaar” is.

Snapt iemand van jullie dit? Ik niet alleszins. Ik vond het doodeng toen. Maar niemand zocht er iets achter. Super raar. Haha.

403. Welke uitdaging moet je overwinnen?

Eigenlijk vind ik dit een moeilijke vraag. Moet ik echt een uitdaging overwinnen? Alleen als ik het zelf wil natuurlijk. Misschien kom ik er later nog een keer op terug. Maar voor nu vind ik het moeilijk om iets een beetje duidelijk, gestructureerd te verwoorden daarover. Haha.

404. Wie heeft je het meest beïnvloed in je leven?

David! In positieve zin. En in de periode daarvoor weet ik het niet eigenlijk. Haha. Waarschijnlijk wel m’n ouders en familie. En m’n vriendinnetjes

405. Wat is klein geluk voor jou?

Ik weet honderdmiljoenmiljard procent zeker dat ik hier al een keer iets over heb geschreven. Ik ben een echt kleingelukjesmens. Om een paar voorbeeldjes van klein geluk: iets lekkers terugvinden in je handtas net op het juiste moment, geen tegenwind op de fiets, een opgeruimd huis, een leuk liedje op de radio, lekker eten, …

406. Doe je weleens dingen uit medelijden?

Jee ik vind de vragen deze keer niet zo makkelijk. Haha. Waarschijnlijk wel. Doet niet ieder een beetje empatisch mens dat? Maar ‘t is niet zo dat ik altijd uit medelijden handel. Of ja, ik bedoel eigenlijk dat ik niet altijd dingen doe omdat ik medelijden heb met iemand. Soms doe ik ook dingen niet. En heb ik wel medelijden. Haha. Pf hoe langer ik er over nadenk, hoe moeilijker ik het vind om een zinnig antwoord te kunnen formuleren.

Heb jij weleens iets onverklaarbaars meegemaakt?

 

8 Comments

 1. sammie 31 juli 2017 / 20:53

  Iedere dag iets nieuws doen lukt mij ook niet hoor haha. Al leer ik op mijn werk wel veel nieuwe dingen.
  sammie onlangs geplaatst…Life lately.My Profile

 2. Talitha 31 juli 2017 / 19:27

  Ik had vroeger een bultje op mijn wijsvinger. Ik had het al zo lang ik me kon herinneren, waarschijnlijk al mijn hele leven. Op mijn 14e merkte een tante het op en ze zei dat ik er van af kon komen door die vinger in het wijwater te stoppen in een kerk waar ik nog nooit eerder was geweest en daarna een kruisteken te maken. Ik ben totaal niet gelovig en mijn moeder ook niet, maar een paar dagen later gingen we naar een begrafenis in een kerk waar ik nog nooit was geweest. Dus toen heb ik het toch maar eens gedaan. En SERIEUS, twee weken later is dat bultje kleiner en kleiner geworden tot het er ineens niet meer was. En het is nooit meer terug gekomen. Again, ik ben niet gelovig. Maar ik kan het nog steeds niet verklaren?!
  Talitha onlangs geplaatst…Het leven keihard bij de ballen grijpenMy Profile

  • Irene 1 augustus 2017 / 07:40

   Dat is inderdaad ook heel raar. Brr. Maar wel fijn dat je er van af bent! 😀

 3. Evelyne 31 juli 2017 / 11:40

  Huh? Zo vreemd van dat glas! Zelf geloof ik niet in die bovennatuurlijke dingen, alsook mijn horoscoop geloof ik niet. Dat klopt gewoon nooit bij mij, waar halen ze het dan? Ik bedenk me nu.. waarom lees ik het dan nog?
  Evelyne onlangs geplaatst…Mijn 365daysofphotography-project | week#30My Profile

 4. Romy 31 juli 2017 / 07:29

  Echt bijzonder van dat glas inderdaad! Ik geloof niet echt in bovennatuurlijke dingen, maar zo’n glas dat valt is eigenlijk wel te bizar voor woorden. En ik vind het zo mooi dat je ook in kleine dingen geluk weet te vinden!
  Romy onlangs geplaatst…5 favoriete quotes (HEMA – Een blik vol geluk)My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge