Challenge #5 • Ons huis woonklaar maken

Terugblik challenge #4 • Sporty Spice

Oké. Ik zeg het maar zoals het is. Deze challenge is grandioos M I S L U K T ! Haha. In het begin was ik heel gemotiveerd. Sarah en ik hadden afgesproken om op maandag te gaan sporten samen. Het was een soort van BBB groepsles. Dus de eerste maandag van deze maand stonden we paraat. Superenthousiast om er helemaal in te vliegen. Helaas was daar echt niemand te bekennen. Er waren boksers en ropeskippers. Maar geen BBB’ers. Bye enthousiasme! Erg hé. Ik laat mij gewoon keihard doen. Door mezelf. En ik kocht nog wel een nieuwe sportbroek. Haha. Goed. De intenties waren er. Daarna heb ik zelfs niet meer de moeite gedaan om zelf thuis wat te bewegen.

Ik wil geen excuses zoeken. Ik had er gewoon echt geen zin in. En ‘t was druk. Nog altijd eigenlijk. Ik hoop gewoon dat het allemaal wat in zijn plooi zal vallen als we in ons huis wonen. Ondertussen fiets ik wel ongeveer twee à drie keer per week naar m’n werk. Wat per dag neerkomt op ongeveer 50 minuten. Daar ben ik wel blij mee.

Dus voor deze maand was het niet veel soeps. Maar zo is het leven soms ook. Dat doet me denken aan deze uitspraak:

Challenge #5 • Ons huis woonklaar maken.

Binnen vier dagen gaan David en ik de akte tekenen. En dan krijgen we sleutel van ons huis. Olépistolé! En dan wil ik gewoon zo snel mogelijk alles af hebben. Verven. Elektriciteit op de bovenverdieping in orde brengen. Onze meubeltjes bij elkaar zoeken. Ik maak me echter geen illusies. Ik heb een groot vermoeden dat niet alles af zal zijn deze maand. Maar goed. Wat gedaan is, is gedaan. Ik heb een paar dagen vakantie genomen zodat ik me volledig kan focussen op ons stulpje. Haha. Ik vind het echt superspannend. En ik kan niet wachten tot we er eindelijk in kunnen wonen.

Dus even heel concreet. Deze maand wil ik:

 • De woonkamer verven
 • Onze slaapkamer verven
 • De elektriciteit boven af hebben (dat ga ik niet zelf doen natuurlijk. Dan zou het helemaal om zeep zijn.)
 • Onze zetels kopen
 • Een bed kopen
 • Al een deel spullen verhuizen
 • Potten en pannen en servies kopen
 • Internet regelen
 • De leveranciers (water, elektriciteit, …) op de hoogte brengen / regelen

Voor mij is dit echt de basis. Ik heb het gevoel dat we kunnen verhuizen als dit allemaal in orde is. Ik heb er super veel zin in om aan de slag te gaan. Maar ik ga ook heel blij zijn als alle rompslomp achter de rug is!

 

 

15 Comments

 1. Ayla 6 mei 2017 / 10:41

  Hahaha, ik moet altijd zo lachen om jouw taaltje! Van die totaal onbekende uitspraken die toch heel duidelijk de lading dekken 🙂 Als ik even mijn ervaring met je mag delen: maak je lijst iets kleiner.. Wij hebben ook zo’n heftige periode achter de rug doordat we zoveel moesten doen in weinig tijd, en het maakt het er niet leuker op. Als je het in fases aanpakt dan is het iets beter behapbaar. Eerst zorgen dan het huis helemaal in orde is, elektriciteit voorop en dan wat er geverfd moet worden. Ik zou daarna pas gaan kijken naar wat er nog meer moet gebeuren. Tot zo ver deze betweterige tips van oma Ayla 😉 Succes met deze challenge!
  Ayla onlangs geplaatst…Mijn plannen voor de maand Meh: weg met ontevredenheid!My Profile

  • Irene 7 mei 2017 / 20:28

   Dankje voor de goeie raad Ayla! 🙂 De electriciteit is inderdaad prioriteit nummer 1. En dan verven. En daarna meubels enzo. Ik hou wel van lijstjes maken en ben misschien soms iets te enthousiast. Haha 😀

 2. Benthe 6 mei 2017 / 09:03

  Die quote is hilarisch ! En wat spannend en fijn dat jullie bijna gaan tekenen! Mooie plannen voor jullie nieuwe huis, dat gaat vast helemaal goedkomen. Veel succes met klussen
  Benthe onlangs geplaatst…iPhone 7 reviewMy Profile

 3. Karin 5 mei 2017 / 22:15

  Succes met het klussen en verhuizen! Wij mogen over een paar maandjes en we moeten nog zo veel regelen dat ik er nu al moe van word :p

  • Irene 7 mei 2017 / 20:29

   Haha ja er komt superveel bij kijken hé!. Wij zijn eigenlijk ook niet heel goed voorbereid hoor. Maar ‘t komt wel goed 🙂 Veel succes!

 4. Anna 5 mei 2017 / 12:58

  Hahaha, geweldige uitspraak! Heel grappig! En oh, zoveel fietsen zal ook al heel goed doen! Fijn :). Ik fietste vroeger ruim een uur per dag naar de middelbare school, en dat kon ik echt terug zien in mijn figuur en fitheid. (Of beter gezegd: dat zie ik er nu inmiddels niet meer in terug…) Super spannend dat jullie bijna de sleutel krijgen. Wat leuk! Alvast heel veel plezier en succes met de eerste maand klussen/regelen :)!

  • Irene 7 mei 2017 / 20:30

   Haha ja, mijn papa zegt altijd: een bolle lijn is ook een lijn. Ik merk toch ook dat ik minder sportief ben dan vroeger. Hoop er snel weer verandering in te brengen 😀

 5. Kaylin 5 mei 2017 / 11:46

  Neem jezelf niet kwalijk dat het sporten niet lukte. Het is al knap dat je gaat fietsen naar je werk. En het is herkenbaar voor mij! Sportbroek en sportbeha gekocht maar het komt er niet van…
  Veel succes met alle aankopen de komende weken.

  • Irene 7 mei 2017 / 20:31

   Soepballekes zijn de lekkerste ballekes! 😀 Dankje!

 6. Marie 5 mei 2017 / 10:54

  Superveel succes met jullie huis! En het is inderdaad een grappige quote, maar wel herkenbaar 🙂
  Marie onlangs geplaatst…Groene updatesMy Profile

 7. Romy 5 mei 2017 / 08:07

  Wauw, dat is een flinke lijst met dingen om deze maand te doen 😉 Hopelijk gaat het allemaal lukken, maar de spirit is er in ieder geval volgens mij 🙂 Heel veel succes! En wat is die quote van de soep en de ballekes leuk, haha.
  Romy onlangs geplaatst…Wat betekent vrijheid voor mij?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge