Challenge #4 • Sportyspice

Terugblik challenge #3 • Gooi weg wat weg mag.

Vorige maand ging ik de uitdaging aan om in totaal  231 dingen weg te gooien. Nu kan ik alvast één ding zeggen: ik ben een waardeloze challenger. Haha. Ik heb totaal geen idee hoeveel dingen ik heb weg gedaan. Mooi zo Irene. Echt. Goed gedaan. Hoe komt dat? Wel. Ik ben heel flink begonnen. Op dag 1 gooide ik 1 ding weg. Op dag 2 waren het er 2. So far so good. Maar ik bedacht elke dag op voorhand al de dingen die ik de volgende dagen ging weggooien. En uiteindelijk vond ik het hele idee van wachten tot morgen om iets weg te gooien belachelijk. Haha. Dus in het eerste weekend ging ik gewoon m’n hele kleerkast door. Ik ben al vrij streng geweest. Maar er kunnen echt nog een heleboel dingen weg. Het ding is dat ik er dus echt totaal niet aan heb gedacht om te tellen.

In totaal deed ik 4 zakken kleren weg. En twee zakken met schoenen. Maar ik kan er echt geen getal op plakken. Veel van m’n kleren heb ik aan mijn nichtjes gegegeven. Sommige heb ik gewoon weggedaan. En veel van m’n schoenen wil ik wel nog gaan verkopen. Op vlak van kleren en schoenen ben ik dus wel al redelijk tevreden. Ik heb nu mijn meest winterse kleren in dozen onder m’n bed gestopt. De zomerkleren die er nu hangen wil ik wel nog wat extra opruimen. Ik ga nu gewoon kijken wat ik vaak draag en wat niet. Zodat ik daar ook nog wat kan weg doen.

M’n juwelen heb ik nog niet gedaan. Helaas. Eerlijk gezegd zie ik er nogal tegenop om me daar een avond mee bezig te houden. Haha. Het is zo’n gedoe! De meeste dingen liggen door elkaar in een doos. Maar ik ga het ooit wel eens opnemen hoor. Toch zeker voor David en ik naar ons eigen huis (OMG!) verhuizen.

Dus is deze challenge geslaagd of niet? Ik laat het maar in het midden 😉

Challenge #4 • Sportyspice

Deze maand weer een challenge die niet in m’n boekje staat. Ik heb ‘m “zelf bedacht”. Haha. M’n vriendinnetje Sarah bracht me op het idee. Of nee. Eigenlijk was zij de aanzet om het ook effectief te gaan doen. Al een tijdje zat ik er aan te denken om weer te gaan sporten. Maar dat bleef bij een idee in m’n hoofd. Tot Sarah me een smsje stuurde om te vragen of ik zin had om elke maandagavond samen met haar te sporten. YEEES! Oké ja, vooral omdat het samen met Sarah is. En ik me dus niet belachelijk moet voelen als ik de mist in ga. Of een tomatenhoofd krijg. Daar ben ik namelijk super goed in.

De uitdaging is om minstens twee keer per week te sporten. 1 Keer met Sarah. En één keer met mezelf. Haha. En toch wel minstens een half uur. Voor de maandagavonden met Sarah is dat geen probleem. Die sessies duren 1 uur. Maar met mezelf houd ik het misschien geen heel uur vol. Dus een half uurtje moet wel voldoende zijn dan. Meer mag natuurlijk altijd. Om mezelf een beetje op schema te houden, ga ik het in m’n agenda zetten. Goed hé! Ik verwacht nu niet dat ik meteen mega fit ga zijn na deze maand. Er is veel werk aan de winkel. Maar het kan wel een opstapje zijn. Om mezelf een beetje extra te motiveren, kocht ik gisteren een nieuwe sportbroek, sportbh en een t-shirtje.

Ben zelf heel benieuwd of het zal lukken. Daar ga ik natuurlijk wel m’n best voor doen.

 

8 Comments

 1. Karin 11 april 2017 / 16:40

  En, hoe gaat je challenge? Ik maakte aan het begin van het jaar het plan om dit jaar 100x te gaan sporten. Dus gemiddeld 2x in de week. Vorig jaar ging ik gemiddeld 1 keertje. Deze week heb ik voor de 32ste keer gesport (en het is week 15), dus ik ben trots op mezelf 😉

 2. Michelle 2 april 2017 / 12:39

  Goed bezig! Dit soort dingen zetten me altijd toch weer aan het denken om het sporten ook weer eens op te pakken. Dat schiet er iedere keer bij in, zo jammer. Dus misschien niet meer zoveel denken, maar doen haha!
  Michelle onlangs geplaatst…Ik heb een surprise ei gepiktMy Profile

 3. Nadine 2 april 2017 / 11:18

  Goed toch dat je je kledingkast opgeruimd hebt! Dus een deel van je opruimchallenge is goed gelukt haha. Ik vind dat altijd zo’n opgelucht gevoel geven als je zoiets groots als een kledingkast uitgezocht en opgeruimd hebt, heerlijk! Succes met de volgende challenge! Ik danste altijd 3/4 keer in de week, 1 keer yoga en dan nog vaak 1 extra les. Maar ik kan door gezondheid helaas niet veel meer sporten/dansen dus nu dans ik 1a2 keer in de week en dan nog 1 keer yoga
  Nadine onlangs geplaatst…Bloementijd!My Profile

  • Irene 2 april 2017 / 12:16

   Wow wat deed je veel! En alsnog wel eigenlijk. In vergelijking met mij. Haha :p Volg je die yoga ergens of doe je dat zelf thuis?

 4. Claire 2 april 2017 / 10:04

  Hahah nou ik vind dat je de opruimchallenge goed hebt gedaan. Althans: je hebt je kledingkast tenminste opgeruimd haha. Heeeel veel succes met je sportyspice challenge. Ik moet ook eigenlijk echt gaan sporten maar heb 0 uithoudingsvermogen en zie er na 2 minuten al uit alsof ik een marathon heb gedaan.

  • Irene 2 april 2017 / 12:14

   Haha, join the club zou ik zeggen :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge