30-Day Mindfulness Challenge

30-Day Mindfulness Challenge

Een nieuwe maand, een nieuwe start! Het is al een tijdje geleden dat ik nog eens een maandchallenge deed. Op Pinterest houd ik een bord bij met ideetjes voor challenges. Deze stond al super lang op m’n lijstje, maar vreemd genoeg niet op m’n bord. Weird! Dat heb ik dan nu maar even verholpen. Hihi.

Goed, de challenge heet minimalism challenge, maar ik vind het eerder een mindfulness challenge eigenljik. Dus ik heb ‘m zelf ook zo genoemd. Nu het op m’n werk niet meer helemaal geweldig gaat met mij, merk ik dat ik heel gespannen ben. Ik zit avonden met een warm kersenpitkussen in m’n nek om m’n spieren wat te ontspannen. Want buiten dat het mentaal niet simpel is, is het lichamelijk ook niet echt een pretje. Ik heb heel erg last van een stijve nek. Het voelt alsof ik m’n hoofd niet echt goed recht kan houden. Haha. Dat klinkt dan weer grappig. Maar vervelend is het wel. En verder zit ik dus heel erg na te denken te piekeren over “de toekomst”. Wat wil ik? Wat kan ik? Daar kan m’n jobcoach mee helpen, maar het stopt m’n gedachtenstroom voorlopig nog niet echt. Nee, rustig is het hier nog niet.

Om m’n innerlijke en lichamelijke onrust de baas te kunnen, ben ik sinds kort aan het mediteren. Daar zal ik later nog wel een post aan wijden. Maar feit is dat het me ‘s avonds wel helpt om te ontspannen. Om me allemaal wat bewuster te zijn van het “nu” en om wat rustiger in het leven te staan (misschien ook wel met wat meer zelfvertrouwen), ga ik deze maand dus deze challenge aan.

De challenge:

De bedoeling is dat ik elke dag één van deze dingetjes zal toepassen. En elke week schrijf ik hier dan een overzichtje over de resultaten. M’n ervaringen. Wat ik er van denk. En of het helpt. M’n eerste update zal waarschijnlijk 5 november online komen. Al kan ik niets beloven want ik ben dit weekend in de Ardennen (leuk!). Misschien dat ik sommige dingen ook wat aanpas. Ik denk nu aan dag 8 waarop ik moet leren om “alleen zijn” fijn te vinden. Dat moet ik niet leren, want dat vind ik al fijn. Maar daarnaast lijkt het me dus ook moeilijk om op één dag te leren om alleen zijn fijn te vinden. Haha. Maar we zien wel. Ik vind dit alleszins een leuk opstapje.

 

11 Comments

 1. Kim 3 november 2017 / 09:47

  Wauw! Oké ik vind het best heftig dat ik het lijstje lees en ik de meeste puntjes erg moeilijk vind, haha. ‘no email or social media until lunch’, ik zat al te bedenken dat ik dan gewoon erg vroeg zou gaan lunchen. Hahaha, wel een mooie challenge zeg. Ik kende hem nog niet!
  Kim onlangs geplaatst…Verhuisd naar Utrecht!My Profile

  • Irene 3 november 2017 / 11:40

   Hihi, ik dacht wel meteen dat het mogelijk zou zijn bij mij! Maar er zitten inderdaad wel een beetje moeilijkere dingen bij.

 2. Liese 2 november 2017 / 17:00

  Ooh wat een leuk idee! Bij mindfulness denk ik in eerste instantie aan de cursus die ik vorig jaar volgde en moest luisteren naar (de textuur van) een druif (ja echt!). Maar dat is een grappig vooroordeel, want het helpt volgens mij écht. Goed gezien van dat minimaliseren = mindfulness ook. Het overzicht heeft iets ‘hey dit moet me wel lukken’!

 3. Nikita 1 november 2017 / 18:08

  Leuke challenge! Zou mij ook wel goed doen, alleen zal vandaag dan niet lukken want ik ben al online geweest haha. Anders zou ik hier niet reageren. Maar ik kan wel starten vanaf morgen en dan op 9 november een dag offline kunnen gaan. Want ik heb geen beauty-collectie. Ik ga het proberen! Zal de foto ook op mijn iPad opslaan, zo heb ik snel het overzicht bij de hand!
  Nikita onlangs geplaatst…Hoogsensitief zijnMy Profile

  • Irene 1 november 2017 / 18:11

   Hihi ik heb deze dag gewisseld met dag een andere 😉

 4. Laurine 1 november 2017 / 11:17

  Oh dit is een hele leuke challenge! Ik heb hem zelf ook gedaan dit jaar en sommige dagen is het echt een uitdaging, maar ik vond het heel ontspannend om zo bewust te leven gedurende de maand. Veel succes!

 5. Kaylin 1 november 2017 / 10:54

  Er zitten echt stel waardevolle opdrachten tussen. Zou ik zeker ook iets aan hebben!
  Heel veel plezier dit weekend in de Ardennen! 🙂

 6. Tamara 1 november 2017 / 10:52

  Fijne uitdaging! Het zal je waarschijnlijk deugd doen. Ik ben benieuwd hoe je het vindt. Zelf ben ik ook al een kleine twee weken bezig met Yoga met Adrienne dankzij jou dus mocht dit ook iets zijn dat je aanraadt, zal ik het ook eens proberen. Misschien. Behalve offline zijn dan.
  Tamara onlangs geplaatst…Right Now #4My Profile

 7. Mevrouw Marloes 1 november 2017 / 10:21

  Wat een leuke uitdaging! Helaas is nummer 1 dan nu voor mij mislukt. Lijkt me wel leuk om de challenge te doen, alleen dan zonder vandaag. Het is heel lastig namelijk om zonder WhatsApp te doen doordeweeks, omdat dat niet praktisch is met mijn opleiding en stage. In het weekend ben ik vaak wel een dag offline.
  Mevrouw Marloes onlangs geplaatst…10 feitjes over mijMy Profile

  • Irene 1 november 2017 / 13:04

   Hihi, dan wissel je gewoon een dagje om! 🙂 Ga ik ook doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge